Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Λευκή Βίβλος ΕΕ: Θέλουν να δουλεύουμε μέχρι... να πεθάνουμε!


Στην παράταση του εργασιακού βίου και πέραν του 65ου έτους της ηλικίας, στην εγκατάλειψη των συστημάτων πρόωρης συνταξιοδότησης και στην αύξηση της ιδιωτικής αποταμίευσης, εστιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις πολιτικές που θεωρεί αναγκαίες για την εξασφάλιση... επαρκών και βιώσιμων συντάξεων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Επιτροπή προτρέπει τα κράτη–μέλη να εξαλείψουν τις ρυθμίσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση και να άρουν τα εμπόδια ώστε οι ιδιωτικές επικουρικές συντάξεις να παίξουν σημαντικότερο ρόλο. Η Κομισιόν δικαιολογεί την πρότασή της λέγοντας ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης γερνάει και η γενιά του baby boom συνταξιοδοτείται μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης ανασφάλειας.

«Αν οι άνδρες και οι γυναίκες, που ζουν σήμερα περισσότερα χρόνια, δεν παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στην απασχόληση και δεν αποταμιεύουν περισσότερα χρήματα για τη συνταξιοδότησή τους, δεν είναι δυνατόν να παρασχεθεί εγγύηση για την επάρκεια των συντάξεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή της σχετικής Λευκής Βίβλου της Ε.Ε.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...