Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κλείνουν κι άλλες πρεσβείες στη Δαμασκό…

Δύο ακόμη χώρες ανακοίνωσαν την απόφασή τους να απομακρύνουν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. Πρόκειται για την Ιταλία και τη Σαουδική Αραβία. Η Ιταλία ανακάλεσε όλο το προσωπικό της από...
την πρεσβεία της στη Δαμασκό και διακόπτει τις διπλωματικές δραστηριότητές της στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας αλλά και για να τονιστεί «με τον εντονότερο δυνατό τρόπο» ότι η Ιταλία καταδικάζει την «απαράδεκτη βία του συριακού καθεστώτος εναντίον των ίδιων των πολιτών του».

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ελβετία, ο Καναδάς και η Γαλλία έχουν ήδη κλείσει τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό ενώ σε ανάκληση των πρεσβευτών τους στη Συρία έχουν προχωρήσει η Αίγυπτος και το Κουβέιτ. Η σαουδαραβική κυβέρνηση αποφάσισε επίσης τη διακοπή της λειτουργίας της πρεσβείας του βασιλείου στη Δαμασκό και την άμεση ανάκληση όλου του διπλωματικού προσωπικού, επειδή συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή της αντικαθεστωτικής λαϊκής εξέγερσης που ξεκίνησε προ έτους.

Από την πλευρά της, την ανάκληση των πρεσβευτών της από την Ευρώπη εξετάζει η Δαμασκός, προκειμένου να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε χώρες που ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους. Σύμφωνα με Άραβες διπλωμάτες, η Συρία άρχισε να αποσύρει προληπτικά πρεσβευτές της από την Ευρώπη επειδή φοβάται ότι μέλη της ΕΕ θα τους απελάσουν.

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...