Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

O Γέροντας Παΐσιος προείδε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
διδάκτορα Φιλοσοφίας


Η αγωνία του κόσμου για έναν πιθανό παγκόσμιο πόλεμο, που θα κατακάψει πάνω στον πλανήτη τα πάντα, είναι έκδηλη εδώ και αρκετά χρόνια.Ήδη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα στην καπιταλιστική Δύση και την κομμουνιστική Ανατολή, η ανθρωπότητα βρέθηκε αρκετές φορές ενώπιον ενός θερμού πυρηνικού επεισοδίου, ενός ολοκαυτώματος που θα εξαφάνιζε τη ζωή από την υφήλιο.
Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη, δημιούργησε εξαρχής έναν άνεμο αισιοδοξίας, που εξέφραζε την ανθρώπινη ελπίδα ότι ο κόσμος του Αύριο θα είναι πολύ καλύτερος και ειρηνικός. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν στράφηκαν καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση.


Αντίθετα με τις προσδοκίες πολλών, αλλά και τις προβλέψεις κάποιων "ψευδοπροφητών" περί του δήθεν επικείμενου "τέλους της ιστορίας", ο κόσμος έκτοτε βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Η διεθνής τρομοκρατία, οι διάφοροι κατά τόπους πόλεμοι, η οικονομική (αλλά και η κοινωνικοπολιτική κρίση), οι άπειρες θρησκείες και αιρέσεις, οι αρρώστειες και τα ναρκωτικά, όλα αυτά αποτελούν τη μάστιγα της εποχής μας και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο στην απόγνωση και την κατάθλιψη. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι η "Νέα Εποχή" που υποσχέθηκαν στους λαούς κάποιοι δεν είναι τελικά η εποχή των "ονείρων", της "ευτυχίας" και της "γαλήνης". Είναι, δυστυχώς, η εποχή του εφιάλτη, της δυστυχίας και της βίας.

Σε όσους, λοιπόν, γνώριζαν ήταν φανερό από τον πρώτο καιρό μετά τις κοσμογονικές εξελίξεις του 1989, ότι η ανθρωπότητα όδευε σιγά-σιγά προς μια απίστευτα μεγάλη κρίση, προς καιρούς εσχατολογικούς, προς την περίφημη "συντέλεια των αιώνων". Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε τα μέγιστα η επιβολή της παγκοσμιοποίησης ως συστήματος ισοπέδωσης των πάντων ανά τον πλανήτη, με την παράλληλη εξαφάνιση των πατροπαράδοτων αξιών της οικογένειας, του έθνους, της πίστης. Μικρές, σχετικά, χώρες, όπως η Ελλάδα, καταστράφηκαν σε κοινωνικό-καθημερινό επίπεδο, εξαιτίας ακριβώς της εισβολής στην πατρίδα μας του σύγχρονου "Μαμμωνά" του εύκολου πλουτισμού και της αισχροκέρδειας εις βάρος "αλλήλων".

Κάποτε ο Γέροντας Παΐσιος, η γιγάντια αυτή μορφή της σύγχρονης Ελληνορθοδοξίας, ρωτήθηκε για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο: πότε θα αρχίσει, ποιούς θα αφορά, ποιά στοιχεία θα τον χαρακτηρίζουν.Τότε ο Γέροντας Παΐσιος απάντησε ως εξής:


"Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή".

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Παΐσιου, η παραπάνω προφητεία του άρχισε κιόλας να επαληθεύεται. Στην Τουρκία χτίστηκε το 1995 το τεράστιο φράγμα "Κεμάλ Ατατούρκ", που εκμεταλλεύεται τα νερά του ποταμού Ευφράτη, σε μια περιοχή που είναι κυριολεκτικά "στο κόκκινο" από απόψεως γεωπολιτικής των υδάτων. Οπότε μπήκαμε πια στην προετοιμασία του "γενικού", κατά τον Πατροκοσμά τον Αιτωλό, πολέμου. Όσο για τα 200 εκατομμύρια στρατό, αυτός δεν είναι άλλος από τον αναρίθμητο στρατό της Κίνας, με τα μιλιούνια των στρατιωτών, που αποτελούν φυσικά τις μεγαλύτερες ποσοτικά ένοπλες δυνάμεις του πλανήτη.

Επομένως, ο Παΐσιος προέβλεψε τη μελλοντική εισβολή της υπερδύναμης της Ανατολής στην τόσο νευραλγική περιοχή της Μέσης Ανατολής. Και η ανατολική αυτή υπερδύναμη δεν είναι, βέβαια, άλλη από τον ήδη σχηματισμένο ευρασιατικό άξονα Ρωσίας-Κίνας, ο οποίος, εκτός από τη φοβερά ογκώδη έκταση που κατέχει, διαθέτει και τις πλέον σκληρές και αριθμητικά ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του κόσμου όλου!

Φυσικά, δεν χρειάζεται εδώ καθόλου να μιλήσουμε για το πόσο απόλυτο δίκιο είχε ο Γέροντας με τα παραπάνω σοφά του λεγόμενα, αφού οι γνωρίζοντες τα διεθνή παρασκήνια ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα αργήσει η ημέρα, κατά την οποία τα απειράριθμα στρατεύματα του ευρασιατικού άξονα θα κατακτήσουν τη Μέση Ανατολή και, μέσω αυτής, θα εξαπολύσουν πλήρη επίθεση κατά της Δύσης.

Τα χρόνια στα οποία έζησε ο Γέροντας χαρακτηρίστηκαν από τον Ψυχρό Πόλεμο. Τότε - όπως είπαμε και πιο πάνω - ήταν γενική η ανησυχία σε όλο τον κόσμο πως έπεται μεγάλων διαστάσεων πλανητική σύγκρουση ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, που πιθανώς θα λάμβανε τη μορφή πυρηνικού πολέμου. Ρωτήθηκε, λοιπόν, κάποια φορά ο Παΐσιος από επισκέπτες του αν οι Ρώσοι θα πολεμήσουν τη Δύση μόνοι τους ή αν θα έχουν συμμάχους. Και νά τι απάντησε ο Γέροντας, με άγια πραγματικά ενόραση:


"Και βέβαια θα έχουν συμμάχους! Τώρα δεν φαίνονται, αλλά σύντομα θα τους δουν όλοι και θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου".

Τι συγκλονιστική προφητεία! Όντως, η Ρωσία δεν θα είναι καθόλου μόνη της στον επερχόμενο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα έχει στενούς συμμάχους και άλλες δυνάμεις της ευρασιατικής ενδοχώρας, αλλά πάνω απ' όλα την κίτρινη υπερδύναμη της Άπω Ανατολής, δηλ. την Κίνα, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια στρατού, που "θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου". Και πράγματι, μέχρι και πριν από κάποια χρόνια, στα χρόνια δηλαδή που ζούσε ακόμα ο Γέροντας Παΐσιος, οι Κινέζοι ακόμα δεν φαίνονταν στο πλευρό των Ρώσων και πολλοί πίστευαν ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει μόνη της μια μέρα να κατακτήσει τον κόσμο. Νά, όμως, που ο Γέροντας δικαιώθηκε και σε αυτήν την περίπτωση. Σήμερα ο φοβερός και τρομερός ευρασιατικός άξονας, παντοδύναμος, είναι γεγονός, και ετοιμάζεται να κυβερνήσει τον πλανήτη.

Ποιά, όμως, η θέση της Ελλάδας σε αυτό το εφιαλτικό διεθνές περιβάλλον; 'Εχει μέλλον ο Ελληνισμός μετά τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο; Και αν ναι, τι είδους μέλλον; Νά τι απάντησε ο Γέροντας Παΐσιος, ο σοφός αυτός του Αγίου Όρους, σχετικά με τις προοπτικές του ελληνικού έθνους μετά την παγκόσμια καταστροφή, η οποία - είναι φανερό - πλέον πλησιάζει με ρυθμούς ραγδαίους:


"Ο Θεός θα δώσει στην Ελλάδα άξιο βασιλιά! Μετά τους Τούρκους θα πατάξει όλα τα άπιστα έθνη και θα τα καταδιώξει. Και θα ερημωθεί η Αίγυπτος. Και θα κατοικηθεί κάθε άλλη πόλη και χώρα, που θα καταστραφεί στον πόλεμο της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και ο καθένας θα γυρίσει σπίτι του. Θα διαρκέσει η βασιλεία του 36 έτη και όλοι οι αρχηγοί κρατών θα έλθουν να του δώσουν τη φιλία τους".

Η προφητεία αυτή μας γεμίζει με ανεξάντλητη αισιοδοξία και περηφάνεια. Και αυτό διότι, εκτός του ότι ο Γέροντας προβλέπει και πάλι τον πόλεμο του ευρασιατικού άξονα με την Δύση, μιλάει ξακάθαρα για τον πλανητικό θρίαμβο του Ελληνισμού, δηλαδή για την εξάπλωση του πανελληνισμού! Μιλάει, επίσης, για τον μελλοντικό ηγέτη του ελληνικού έθνους, τον οποίο αποκαλεί κωδικά "βασιλιά" και λέει πως θα κυβερνήσει για πάρα πολλά χρόνια. Συνολικά 36. Αυτός ο ηγέτης θα είναι παγκόσμιου βεληνεκούς και αναγνώρισης, αφού - σύμφωνα με τον Παΐσιο - θα τον σέβονται όλοι οι ανά την υφήλιο κυβερνήτες.

Ποιόν, όμως, έχει υπ' όψιν του ο Γέροντας; Εννοεί, άραγε… Εκείνον που Πρέπει; Αυτόν, δηλαδή, που θα βγει σύντομα και θα βροντοφωνάξει, ενώπιον της παρηκμασμένης και ετοιμοθάνατης Ελλάδας, την οποία και θα νεκραναστήσει:

"Δεν με ενδιαφέρουν οι ανθρώπινοι νόμοι, διότι υπέρτατος Νόμος είμαι εγώ"…

Από το βιβλίο του Ησαΐα Κωνσταντινίδη "Ο Γέροντας Παΐσιος και τα μελλούμενα να συμβούν"

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...