Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ > Από 12 χώρες "χτύπησαν" οι χάκερ το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης


Συντονισμένη επίθεση από 15 διαφορετικά σημεία του πλανήτη και 12 χώρες εξαπέλυσαν χάκερ στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ). Συγκεκριμένα, οι χάκερ έκαναν τις επιθέσεις μέσω υπολογιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, τη Σουηδία, την Τσεχία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Τουρκία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Μαλαισία και το Ισραήλ.
 
 Η κυβερνοεπίθεση άρχισε την Παρασκευή 6 Απριλίου και συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες ενώ όσο διαρκούσε, οι χάκερς επιχείρησαν πολλές φορές να κλέψουν τα δεδομένα της ηλεκτρονικής βάσης της ΗΔΙΚΑ. Η τελική επίθεση όμως, σύμφωνα με τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας 9 Απριλίου και είχε διάρκεια 8 λεπτά.
Την προστασία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγoγράφησης (e-sintagografisi) ανέλαβαν, από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η κυβερνοεπίθεση, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες.
Στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ έχουν ενταχθεί 10.800 φαρμακεία και 38.000 γιατροί, ενώ συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση 140.000 ιατρικές συνταγές αξίας 6,6 εκατ. ευρώ.
Η Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ υποστηρίζει ότι το σύστημα είναι ασφαλές και επισημαίνει ότι από την έως τώρα εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει προκύψει μείωση της μέσης μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 10 ευρώ ανά συνταγή, ενώ η μέση μηνιαία δαπάνη έχει μειωθεί από τα 65 ευρώ πλέον στα 55 ευρώ.


news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...