Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκλέξουν πάνω από 180 βουλευτές, όλα τελείωσαν.


Με βάση τον εκλογικό νόμο του καθηγητή κ. Παυλόπουλου (είναι αυτός ντε, αν θυμάστε, που είχε φτιάξει και τον νόμο να εκλέγονται δήμαρχοι και νομάρχες με 42%!!!), το πρώτο κόμμα θα λάβει δώρο 50 βουλευτές. Αν υπήρχε απλή αναλογική, τότε για να πάρει ένα...
κόμμα 50 βουλευτές στους 300, θα έπρεπε να συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 17%. Αντιλαμβάνεστε άραγε τι σημαίνει αυτό;....
Σημαίνει ότι ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα ξεκινούν από το 0%, ένα κόμμα ξεκινά από το 17% χωρίς καμία ψήφο κανενός πολίτη. Δηλαδή όταν για παράδειγμα βλέπεται ποσοστό για την ΝΔ 25% προσθέστε και ένα 17% και έχετε αμέσως αμέσως ένα 42%!!!!!
 
Πέρα όμως από αυτό και με δεδομένο το bonus των 50 βουλευτών που αναμένεται να πάρει η ΝΔ, για να συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που έχουν υπογράψει ότι θα συγκυβερνήσουν, 151 βουλευτές, θα πρέπει να πάρουν συνολικά ποσοστό κοντά στο 40%.  Το 40% βγάζει περίπου 100 βουλευτές στους υπόλοιπους 250 που απομένουν, μετά την αφαίρεση του bonus. Εξαρτάται πάντα και από τα μικρότερα κόμματα. Αν αυτό είναι κρίσιμο για την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπάρχει κάτι πολύ πιο κρίσιμο για τον ίδιο το λαό και τη δημοκρατία.

Ποιο είναι αυτό;
Ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκλέξουν πάνω από 180 βουλευτές. Για να το επιτύχουν αυτό, θα πρέπει το άθροισμα των ποσοστών τους να είναι κοντά ή και να ξεπερνά (εξαρτάται και από τα μικρά κόμματα) το 50%. Αν πιάσουν τέτοιο ποσοστό, αφενός θα νομιμοποιηθούν οι πολιτικές της τρόϊκας σε βάρος του ελληνικού λαού, αφετέρου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα εκλέξουν πάνω από 180 βουλευτές οπότε και η Ελλάδα τελείωσε. Τότε θα μπορούν να κάνουν όποια αναθεώρηση του Συντάγματος επιθυμούν για την αιώνια παραμονή τους στην εξουσία, θα περάσουν στο Σύνταγμα τα κελεύσματα της Γερμανίας και θα νομιμοποιήσουν με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος όλα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να πει κουβέντα, γιατί θα τους έχει δώσει εντολή ο ίδιος ο λαός, έστω και με αυτόν τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο.

Αυτό τώρα όλοι το ξέρουμε και έτσι, μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, ούτε συγχωρείται.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...