Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Πυραύλους αναχαίτισης στις εξέδρες φυσικού αερίου βάζουν οι Ισραηλινοί.


Ο Ισραηλινός Στρατός εξετάζει την ανάπτυξη πυραύλων αναχαίτισης στις εξέδρες απ΄όπου θα γίνεται η εξόρυξη φυσικού αερίου,αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Jerusalem Post.
Οι Ισραηλινοί ανησυχούν πιστεύοντας ότι η Χεζμπολάχ θα προσπαθήσει να επιτεθεί στις πλατφόρμες με anti-ship βλήματα ή με φορτωμένα με εκρηκτικά σκάφη.
 
Το ισραηλινό ναυτικό ανησυχεί ιδιαίτερα για την πρόσφατη αγορά της Συρίας η οποία πήρε από τη Ρωσία πυραύλους Yakhont κατά πλοίων. Οι πύραυλοι θα μπορούσαν να δοθούν στη Χεζμπολάχ και να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν τις εξέδρες του φυσικού αερίου. Οι πύραυλοι λέγεται ότι έχουν βεληνεκές περίπου 300 χιλιόμετρα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το ισραηλινό ναυτικό κατέλαβε ένα ιρανικό πλοίο του οποίου το φορτίο όπλων, προοριζόταν για την Ισλαμική Τζιχάντ,υποστήριξαν οι ισραηλινοί.

Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιος τύπος συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας θα αναπτυχθεί στις εξέδρες του φυσικού αερίου.

Το ναυτικό έχει ήδη εντείνει τις περιπολίες του στη Μεσόγειο και χρησιμοποιεί επίσης μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Το ερώτημα είναι θα μπουν πύραυλοι και στην εξέδρα της Κύπρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...