Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ημέτερος του Καμίνη έκανε την αρχιτεκτονική μελέτη για το τζαμί στο Βοτανικό…


Σάλο έχει προκαλέσεις στους παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ του Δήμου Αθηναίων, η είδηση ότι ένα από τα τρία γραφεία που ανέλαβαν την εκπόνηση της τεχνικής μελέτης για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό, είναι αυτό του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης Καμίνη Αλέξανδρου Τομπάζη.Ήδη οι καθαρίστριες των σχολείων που μένουν εδώ και μήνες απλήρωτες ξεσηκώθηκαν αφού τα 15 εκ. ευρώ που θα μας κοστίζει το τζαμί, θα μπορούσαν – έστω ένα μέρος τους – να διατεθούν για την….μισθοδοσία τους

Στο ίδιο μήκος κύματος οι γονείς και κηδεμόνες των σχολείων της πόλης που σε πολλές περιπτώσεις, ελλείψει δημοτικών κονδυλίων, πλήρωσαν από την τσέπη τους το πετρέλαιο προκειμένου να μη “ξεπαγιάσουν” τα παιδιά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Μάιο του 2011 έχει καθορισθεί με απόφαση Σηφουνάκη η έκταση 16 στρεμμάτων στην παλαιά βάση του Ναυτικού, όπου θα κατασκευασθεί το τέμενος, η βιβλιοθήκη, οι χώροι υγιεινής, τα γραφεία κλπ.
Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και παραμένει “παγωμένη” για πολιτικούς λόγους, υπάρχει συνημμένο και τοπογραφικό σχεδιάγραμμα για την έκταση που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Έμυνας και το ΓΕΝ για την οικοδόμηση του τζαμιού. Υπενθυμίζουμε ότι άλλα 3 εκ. ευρώ θα στοιχίσει στο Ελληνικόυ Δημόσιο η μετεγκατάσταση του Κεντρικού Σταθμού Αυτοκινήτων Ναυτικού (ΚΣΑΝ) και του Προμηθευτικού Οργανισμού Ναυτικού (ΠΟΝ).Το τραγελαφικό είναι ότι αρχικά οι μουσουλμάνοι ήθελαν την παραχώρηση 38 στρεμμάτων για τις θρησκευτικές τους ανάγκες.Στην έκταση αυτή ήταν και το παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, το οποίο γλύτωσε την κατεδάφιση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Κι’ αυτό γιατί μόνο για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων του ΚΣΑΝ θα απαιτούνταν 28,5 εκ. ευρώ. Μεταξύ των απαιτήσεων (ακράιων) που προέβαλαν αρχικά οι μουσουλμανικές οργανώσεις μέσω κυρίως των πρεσβειών των χωρών τους ήταν να οικοδομηθεί το τζαμί που θα είχε και κέντρο ισλαμικών σπουδών στο Ψυχικό, στην παραλία του Αλίμου και στην Παιανία.Όταν τα αιτήματά τους για τους παραπάνω χώρους απορρίφθηκαν, τότε πρότειναν το τζαμί που υπάρχει στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Κι’ εδώ όμως, “σκόνταψαν”, καθώς το τελευταίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λατρευτικός χώρος, καθώς έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο. Επιπλέον στο εσωτερικό του λειτουργεί έκθεση βυζαντινών εκθεμάτων. Το πιο προκλητικό ήταν ότι ήθελαν να ανεγείρουν και μιναρέ. Όσο για το συνολικό εμβαδόν του κεντρικού κτηρίου είχαν προτείνει να ξεπερνάει και τα 5000 τετραγωνικά μέτρα (!). Τελικά συμβιβάστηκαν και με 2000 τ.μ. Τα οποία στην πορεία έγιναν 850 τ.μ., ικανά να χωρέσουν 500 άτομα.Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Πέρα από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκουν που ήδη ασφυκτιούν από τις ορδές των λαθρομεταναστών που αλωνίζουν στην περιοχή τους, υπάρχει και το πραγματικό γεγονός ότι οι ισλαμιστές έχουν συνολικά 117 σέχτες. Στο ερώτημα πώς μπορεί να προσευχηθεί στον ίδιο χώρο ο σιίτης και ο σουνίτης που σφάζονται όπου βρεθούν ή οι αλεβίτες με τους ισμαηλίτες, δεν βρέθηκε κανείς να απαντήσει.Παράλληλα συνεχίζεται η αύξηση του αριθμού των παράνομων τζαμιών που λειτουργούν πίσω από ταμπέλες συλλόγων, εντευκτηρίων και εμπορικών καταστημάτων. Για παράδειγμα ο “Ελληνοαιγυπτιακός Σύλλογος ο Πτολεμαίος” που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην πραγματικότητα είναι “κρυφό τζαμί”. Όσο για την χρηματοδότηση των λειτουργικών τους αναγκών αυτά είναι εξασφαλισμένα χάρις στις “δωρεές” των πλουσίων σε πετρέλαια χωρών της ΑραβικήςΧερσονήσου και ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας ιδεολογικό στίγμα είναι ο “Ουαχαμπιτισμός”.Πιο ακραία, οπισθοδρομική και πουριτανική αίρεση που στερεί από τους πολίτες βασικές ελευθερίες, ενώ οι γυναίκες θεωρούνται κυριολεκτικά υποζύγια, δεν υπάρχει.Να δω τις Συριζαίες με μπούργκα και τίποτε άλλο στον κόσμο.. 
elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...