Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Έρχονται οι Ρώσοι για τα Ελληνικά Πετρέλαια;


Η Ελλάδα, ο ορυκτός της πλούτος, αλλά και συγκεκριμένοι τομείς της οικονομίας που συνδέονται με την αξιοποίησή του, αλλά εξασφαλίζουν και πρόσβαση στις δυτικές αγορές, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον διεθνών κολοσσών, μεταξύ των οποίων και ρωσικών. 

 Το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού συμμετοχής στα ΕΛΠΕ εξετάζει η Gazprom Neft, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας. Έτσι η Gazprom Neft γίνεται η πρώτη εταιρεία που φαίνεται ότι θα καταθέσει προσφορά για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). 


Η Gazprom, η μητρική εταιρεία της Gazprom Neft, έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν σε ποσοστό 35%. Τα ΕΛΠΕ έχουν διευκρινίσει ότι δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη ΔΕΠΑ. 


Παράλληλα, ο Αλεξάντερ Ντιούκοφ ανακοίνωσε ότι η Gazprom Neft εξακολουθεί να συνομιλεί με την ιταλική Eni για την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής της δεύτερης στο διυλιστήριο Schwedt, στη Γερμανία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το φετινό επενδυτικό πρόγραμμα της ρωσικής εταιρείας δεν θα σημειώσει μεταβολή σε σχέση με το 2011, παραμένοντας στα 5,6 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των ποσών που θα διατεθούν γα εξαγορές.


www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...