Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για την χημική ουσία στην Coca Cola


coca cola, βλαβερές ουσίες, Ελένη Ράικου, ζιζανιοκτόνα, καταναλωτές, Νίκος Αντων
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα, με αφορμή το θέμα της... τοξικής Coca-Cola ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου.
Η αποκάλυψη έγινε από το Πρώτο Θέμα και την έρευνα ξεκινά από αύριο ο εισαγγελέας κ. Νίκος Αντωναράκος, με στόχο να εντοπίσει τις ποινικές ευθύνες που έχουν οι αρμόδιοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σε περίπου 100.000 μονάδες (κουτάκια και φιάλες Coca-Cola Classic) εντοπίστηκε χημική ουσία, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρωπίνου σώματος, καθώς είναι τοξική και μάλιστα χρησιμοποιείται σε ζιζανιοκτόνα!
Η υπόθεση αξιολογείται ως πολύ σοβαρή από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, δεδομένης της κατανάλωσης του συγκεκριμένου προϊόντος και, κατ' επέκταση, της βλάβης που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των καταναλωτών.

Το απόγευμα η εταιρεία Coca-Cola Τρία 'Εψιλον εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ενημέρωσε εγκαίρως τις αρμόδιες αρχές για τα προϊ'όντα της και διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:
«Συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων της, οι οποίοι δεν πληρούσαν τα αυστηρά εσωτερικά κριτήρια ποιότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανακλήθηκαν προληπτικά το Φεβρουάριο λόγω μη αποδεκτής γεύσης. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων δεν ενείχαν οποιοδήποτε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το γεγονός αυτό έχει επιβεβαιωθεί από εργαστηριακές εξετάσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς και πιστοποιημένους διεθνείς και ελληνικούς επιστημονικούς φορείς», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε απάντηση, όπως αναφέρει ανακριβoύς δημοσιεύματος που εμφανίστηκε σε έντυπο της Κυριακής.

Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα δημόσιας υγείας αναφορικά με προϊόντα της, αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται: «Από την πρώτη στιγμή, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με δική της πρωτοβουλία, ενημέρωσε σχετικά και συνεργάστηκε πλήρως με τον αρμόδιο κρατικό φορέα ΕΦΕΤ για την απόσυρση των συγκεκριμένων κωδικών προϊόντων από τους πελάτες της. Η ενημέρωση της Coca-Cola Τρία Έψιλον προς το καταναλωτικό κοινό ήταν άμεση, συνεχής και με απόλυτη διαφάνεια (ανακοινώσεις/δελτία τύπου της στις 21 και στις 24 Φεβρουαρίου). Η Coca-Cola Τρία Έψιλον λειτουργεί εδώ και 43 χρόνια στην Ελλάδα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο καταναλωτικό κοινό. Η ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της αποτελούν τη σημαντικότερη υποχρέωσή της απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους».


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...