Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ολάντ: «Φιλική προειδοποίηση» προς τους Έλληνες…









Είχαμε τους υπόλοιπους, πλέον μας προέκυψε και ο νέος Γάλλος πρόεδρος ο οποίος σε εμφανώς φιλικότερο τόνο από ότι ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και διάφοροι παρατρεχάμενοι όπως οι της αυστριακής κυβέρνησης, προειδοποιεί ότι κάποιοι μας περιμένουν «στη γωνία» ευελπιστώντας να ξεκινήσουμε «τσαμπουκά» με τους εταίρους μας…
Παράλληλα, όπως ενημερώνει το «ethnos.gr», άφησε παράθυρο για αλλαγές στο Μνημόνιο, ενώ απηύθυνε έκκληση για αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι δηλώσεις έγιναν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και την Όλγα Τρέμη…

«Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει στις εκλογές. Πρέπει όμως να προειδοποιήσω ότι αν δοθεί η εντύπωση ότι (σ.σ. οι Έλληνες) πρόκειται να απομακρυνθούν από όσα έχουν συμφωνηθεί τότε θα υπάρξουν χώρες που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Προτιμώ να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη.




«Χρύσωσε το χάπι», λέγοντας ότι «τήρηση των δεσμεύσεων δεν σημαίνει και παραμονή στην ίδια κατάσταση». Επανέλαβε δε όσα είχε αναφέρει προ καιρού, ζητώντας επί την ουσία πίστωση χρόνου για να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία και τν πολιτική της ενωμένης Ευρώπης: «Ζητώ από τους Έλληνες να μου έχουν εμπιστοσύνη. Δεν θέλω να πω κάτι που θα τους επηρεάσει. Αυτό που τους ζητώ είναι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί».


Τόνισε, ότι «η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από ορισμένες χώρες ως ρήξη… Εγώ δεν θα στηρίξω αυτή την υπόθεση» επισήμανε, εξηγώντας ότι ο ίδιος, έχοντας θέσει την ανάπτυξη ως προτεραιότητα, θα στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι «η ίδια η Ελλάδα θα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι από τους Ευρωπαίους εταίρους ζήτησε όπως τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια που δεν έχουν απορροφηθεί, να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της Ελλάδας».


Το θετικό είναι, ότι ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος διαμήνυσε προς την Ελλάδα ότι η ρητορική και οι πεποιθήσεις του βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτό που πλέον αποτελεί κοινό τόπο στην Ελλάδα, ενώ υποστηριζόταν από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο σχεδόν αποκλειστικά από τον…συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά: Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη, και η Ελλάδα είναι η απόδειξη, δεν μπορεί να υπάρξει μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος. Επομένως, πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι αλλά, ταυτοχρόνως χρειαζόμαστε αυξημένη οικονομική δραστηριότητα για περισσότερα φορολογικά έσοδα τα οποία θα βελτιώσουν τα δημόσια ταμεία κάθε χώρας».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...