Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι Βρετανοί πουλούσαν όπλα στο Ιράκ μέσω των Κατεχόμενων. Εμπλέκουν και το γιο της Θάτσερ!



Για "βαθύ κράτος" της Βρετανίας, γράφει ο τουρκοκυπριακός Τύπος. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Βρετανοί χρησιμοποίησαν την εταιρεία "Πόλυ-Πεκ" του Τουρκοκύπριου Ασίλ Ναδίρ για την πώληση όπλων στο Ιράκ.

Και οι αποκαλύψεις-βόμβα δεν σταματούν εδώ. Οπως γράφουν, από τις πωλήσεις των όπλων ο γιος της πρώην πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ, Μαρκ Θάτσερ, φέρεται να απέκτησε περιουσία 12 εκατομμυρίων στερλινών!
Η αποκάλυψη έγινε από έναν ειδικό σε θέματα πληροφοριών που εργάστηκε στενά με τη CIA για 20 χρόνια, όπως γράφουν τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι μόνο τα δημοσιεύματα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, αλλά και εάν θα συνοδευτούν από ντοκουμέντα.


Ο Ασίλ Ναδίρ είναι υπόδικος στη Βρετανία για εξαπάτηση του βρετανικού δημοσίου και παράνομες πράξεις στο χρηματιστήριο.


ΠΗΓΗ

Σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας στο Άγιο Όρος


Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η υπόθεση του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος και των οικονομικά επιλήψιμων συναλλαγών του με το Δημόσιο, με καθοριστική ευθύνη κορυφαίων πολιτικών παραγόντων, από πρωθυπουργούς και υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή έως ανθρώπους του στενού κύκλου εξουσίας, έχει σαφέστατα και πολιτική, ίσως και ποινική πτυχή ενοχής. Οι παράμετροι αυτές είναι ενδιαφέρουσες, έχουν εξόφθαλμη πολιτική βαρύτητα και πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους και να αποδοθούν τόσο οι πολιτικές όσο και οι ποινικές ευθύνες.


Εμάς, όμως, μας απασχολεί κάτι πολύ σοβαρότερο, που χρήζει ερμηνείας: Γιατί η ρωσική κυβέρνηση παρενέβη με όντως πρωτοφανή τρόπο υπέρ του Εφραίμ, προκαλώντας νέα επιδείνωση στις ελληνορωσικές σχέσεις, τις οποίες η ενεργειακή πρωτίστως πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχει οδηγήσει στο χειρότερο σημείο τους από την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών;
Είναι προφανές ότι διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικότερο από τις οικονομικές δραστηριότητες και τις μπίζνες μιας δράκας άπληστων μοναχών κι ενός εσμού οικονομικών απατεώνων και κομπιναδόρων με τους οποίους συναγελάζονται…


Άθως – μια «πολιτική Ελβετία»
Πέραν του θρησκευτικού χαρακτήρα της, το εντελώς ιδιόμορφο καθεστώς της Αθωνικής Πολιτείας της προσδίδει ορισμένα απροσδόκητα πολιτικά χαρακτηριστικά. Η απομόνωση της περιοχής, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού –με την κυριολεκτική έννοια του όρου– και την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου πληθυσμού λίγων χιλιάδων μοναχών, εθισμένων στη μυστικοπάθεια, επιτρέπει την ανάπτυξη ορισμένων κρίσιμων ή «ευαίσθητων» πολιτικών δραστηριοτήτων. Την αθόρυβη παραμονή, για παράδειγμα, φυγάδων πολιτικών (λέγεται ότι ο Κάρατζιτς, ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων, παρεπιδήμησε εκεί) ή τις διακριτικές, κυριολεκτικά ινκόγκνιτο, επισκέψεις πολιτικών ηγετών για κρίσιμες συναντήσεις (αναφέρεται, λόγου χάρη, το όνομα του Σέρβου ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς).
Για τους πολιτικούς, δηλαδή, το Άγιο Όρος είναι κάτι σαν… «πολιτική Ελβετία», όπου μπορούν να αναπτυχθούν θεμιτές και αθέμιτες δραστηριότητες, με εγγυημένη την παντελή απουσία δημοσιότητας.
Αυτή η συνάφεια, όμως, με την πολιτική ηγεσία διαπλέκει την ηγεσία ορισμένων τουλάχιστον μονών με τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, μεταλλάσσοντας το χαρακτήρα κάποιων μοναχικών ηγεσιών. Αυτή η μετάλλαξη έχει ως παρεπόμενο την όξυνση ενός ανελέητου αγώνα εξουσίας μεταξύ ορισμένων ισχυρών μονών, οι ηγούμενοι των οποίων αναζητούν ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς συμμάχους –Έλληνες και ξένους–, στο πλαίσιο αυτής της διαπάλης για την ηγεμονία μεταξύ κάποιων μονών.
Παράλληλα, όσο αυξάνεται η πολιτική σημασία του Αγίου Όρους, μεγάλα κράτη επιδιώκουν να στρατολογούν στις μυστικές υπηρεσίες τους μοναχούς ή, τουλάχιστον, να εξασφαλίζουν τη συνεργασία κάποιων, ούτως ώστε να προωθούν τους στόχους τους και να έχουν πληροφόρηση ως προς το τι γίνεται στον Άθω σε ζητήματα πολιτικού ενδιαφέροντος.


Το πρόβλημα του Πούτιν
Στο πλαίσιο της κατάστασης που περιγράψαμε, η Ρωσία απέδιδε αιώνες τώρα ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία της στο Άγιο Όρος, έχοντας τη ρωσική μονή του Αγίου Παντελεήμονα στον Άθω ως επίκεντρο της επιρροής της.
Λόγω, όμως, της ύπαρξης της Σοβιετικής Ένωσης, η Μόσχα αντιμετώπισε ένα σημαντικό πρόβλημα με την κατάρρευση του σοβιετικού πολυεθνικού κράτους: Οι Ρώσοι μοναχοί βρέθηκαν να είναι… μειοψηφία στη ρωσική μονή! Πλειοψηφούσαν οι Ουκρανοί, οι Μολδαβοί και οι Λευκορώσοι μοναχοί, τους οποίους, όμως, πλέον επιδίωκαν να προσεταιριστούν τα αντίστοιχα ανεξάρτητα κράτη που είχαν προέλθει από τις τέως σοβιετικές δημοκρατίες!

Διεξήχθη σκληρή μάχη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία τότε είχε και την υποστήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, για τον έλεγχο της ρωσικής μονής. Η CIA, ελέγχοντας μέσω της κυβέρνησης Σημίτη και ουσιαστικά απαγορεύοντας την έλευση στον Άθω νέων Ρώσων μοναχών, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της προκειμένου να βοηθήσει να διαμορφωθεί υπέρ των Ουκρανών ο συσχετισμός δυνάμεων στο ρωσικό μοναστήρι.

Απέτυχε, όμως. Η Μόσχα κατόρθωσε να εξαγοράσει την υποστήριξη των μοναχών και να διασφαλίσει τον έλεγχο της ρωσικής μονής.


Ο ρόλος του Εφραίμ

Η άνοδος στην εξουσία το Μάρτιο του 2004 του Κώστα Καραμανλή και το πολιτικού χαρακτήρα ενεργειακό άνοιγμά του προς τη Ρωσία συνέτειναν εμμέσως στην εδραίωση της ρωσικής επιρροής στη ρωσική μονή. Το Σεπτέμβριο του 2005 ο τότε Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται πανηγυρικά το Άγιο Όρος και δη τη μονή του Αγίου Παντελεήμονα, επισφραγίζοντας και με τη δική του υψηλή παρουσία τη νίκη της Μόσχας στο ακανθώδες αυτό ζήτημα.

Τότε αναδύεται και παρεμβαίνει στο παιχνίδι αυτό ο Εφραίμ. Διευκολυνόμενος από τις οικονομικές συναλλαγές του με το Δημόσιο και τις στενότατες επαφές του με τους πιο άμεσους και έμπιστους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, ο πανέξυπνος και ικανότατος Εφραίμ αυτοπροβάλλεται στους Ρώσους ως ο φορέας μιας πολιτικής στο Άγιο Όρος που ήταν συμβατή –για να πούμε το λιγότερο– με τα συμφέροντα του Κρεμλίνου στον τομέα αυτό.

Η ευκαιρία για τη Μόσχα είναι μοναδική. Με δεδομένο ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος προΐσταται του Αγίου Όρους, ήταν ανέκαθεν τυφλό όργανο των Αμερικανών, ο Πούτιν έχει κάθε λόγο να στηρίξει τον Εφραίμ, ο οποίος έχει θέσει ως δικό του φιλόδοξο στόχο να ανατρέψει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό του Αγίου Όρους και να αποκτήσει ο ίδιος την επιτόπια πρωτοκαθεδρία.

Ο Εφραίμ, που έχει συμμάχους φυσικά όχι μόνο τους Ρώσους και ο οποίος έχει στήσει μια οικονομικά εξαιρετικά ισχυρή βάση για τη διεκ δίκηση της αθωνικής ηγεμο νίας, αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην προώθηση του στρατηγικού του στόχου.


Το «ξήλωμα» του Βατοπαιδίου

Όπως ομολογούν αυτές τις μέρες επαΐοντες των εσωτερικών συσχετισμών δυνάμεων στο Άγιο Όρος, οι οποίοι ανήκουν στο «αντι-εφραιμικό» στρατόπεδο, ο ηγούμενος του Βατοπαιδίου έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να συσπειρώσει τις δώδεκα μονές του Άθω, έχοντας απέναντί του μόνο οχτώ!

Με δεδομένη, μάλιστα, την όξυνση της κρίσης, που θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές ροές πόρων προς τις μονές του Αγίου Όρους, η προοπτική ήταν η επιρροή του Εφραίμ να επεκτεινόταν και σε κάποιες άλλες από τις μονές, οι οποίες σήμερα βρίσκονται ακόμη πέραν του ελέγχου του.

Οι Αμερικανοί είχαν ανησυχήσει εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια από τη ραγδαία επέκταση της επιρροής του Εφραίμ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα τέλη του καλοκαιριού του 2008 τα σκάνδαλα του Βατοπαιδίου έρχονται στο φως της δημοσιότητας από ηγούμενο μονής του Άθω που διατηρεί στενότατες σχέσεις με τον… Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Εξυπηρετούνται οι Αμερικανοί και πλήττεται καίρια ο Κώστας Καραμανλής.


Το τελικό πλήγμα

Διάπυρος θιασώτης των συμφερόντων των ΗΠΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου υπονομεύει πλήρως τις σχέσεις με τη Ρωσία αμέσως μετά την εκλογή του. Παρεμπιπτόντως, έτσι ο Εφραίμ βρίσκεται εντελώς «ξεκρέμαστος» πολιτικά στο εσωτερικό της χώρας. Αναζητεί σανίδα σωτηρίας σε στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία, εν πλήρει επιγνώσει του γεγονότος ότι οι Αμερικανοί απεργάζονται με την υποτελή τους πλέον ελληνική κυβέρνηση την καρατόμησή του. Ποινικά προσχήματα για να συγκαλύψουν τον πολιτικό αποκεφαλισμό του υπάρχουν εν αφθονία.


Η μηνιαία περιοδεία του Εφραίμ με την Αγία Ζώνη σε δεκατέσσερις ρωσικές πόλεις, όπου οι πιστοί ρίχνουν τον οβολό τους, είναι μια γερή οικονομική «μπίζνα», ενώ η συνάντηση του Εφραίμ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κορυφώνει την ανησυχία των Αμερικανών για το τι υποσχέθηκε ο ηγούμενος στο Ρώσο πρωθυπουργό, που από το Μάρτιο θα είναι και πάλι πρόεδρος της χώρας.


Λίγο μετά την επιστροφή του από τη Ρωσία, ο Εφραίμ κλείνεται στον Κορυδαλλό για ποινικά οικονομικά εγκλήματα. Ανεξαρτήτως του ποινικού μέρους, η πολιτική ουσία είναι ότι «ξηλώνεται» το δίκτυο Εφραίμ στο Άγιο Όρος. Οι Ρώσοι αντιδρούν εξοργισμένοι βλέποντας την εξόντωση του συμμάχου τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν να σώσουν τη θέση επιρροής του Εφραίμ, ακόμη κι αν για το πρόσωπο του ηγούμενου γίνει αργότερα κάποιος συμβιβασμός χωρίς πολιτική αξία.


Παράλληλα, κατακρημνίζοντας τις ελληνορωσικές σχέσεις στα Τάρταρα, οι Αμερικανοί και οι εδώ μηχανισμοί τους προειδοποιούν τον Αντώνη Σαμαρά να μην τολμήσει να επαναλάβει τα ανοίγματα του Κώστα Καραμανλή προς τη Ρωσία, αν και όταν γίνει πρωθυπουργός, μετά τις εκλογές. 


Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Επίκαιρα” στις 5/1/12

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση δυνάμεων επίθεσης- Τρία αεροπλανοφόρα του USN στον Κόλπο!



Ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ: «Ένα αεροπλανοφόρο σημαίνει ειρήνη, δύο προετοιμασία για πόλεμο, τρία πόλεμος»
Σε συγκέντρωση δυνάμεων επίθεσης προχωρά το αμερικανικό Ναυτικό (USN) στην περιοχή του Κόλπου και της ζώνης ευθύνης του 5ου Στόλου σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, με τρία αεροπλανοφόρα να παίρνουν θέσεις μάχης στον Κόλπο.

Όπως έγινε γνωστό το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) το οποίο είναι ενταγμένο στον 7ο Στόλο, - με ζώνη ευθύνης στον Ινδικό Ωκεανό- απέπλευσε εχθές από την Ταϊλάνδη όπου βρισκόταν για 4ήμερη επίσκεψη με σκοπό να ενισχύσει τις "υπάρχουσες συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του 5ου Στόλου (Περσικός Κόλπος)" όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού.
Το Abraham Lincoln συνοδεύεται  από το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων Cape St. George (CG 71) κλάσης Ticonderoga εξοπλισμένο με βλήματα επιφανείας-εδάφους BGM-109 Tomahawk.   Η συγκέντρωση δυνάμεων για το αμερικανικό Ναυτικό στην περιοχή είναι μεγάλη, καθώς ο κανονικός προγραμματισμός αφορά την παρουσία ενός αεροπλανοφόρου σε κάθε Στόλο, ενώ και με την άφιξη του Abraham Lincoln στην περιοχή θα υπάρχουν τρία!
Αυτό γιατί εκτός του υπάρχοντος USS John C. Stennis (CVN 74) τη Δευτέρα αφίχθη στην περιοχή ακόμη ένα αεροπλανοφόρο το USS Carl Vinson (CVN 70). Το τελευταίο συνοδεύεται από το καταδρομικό  USS Bunker Hill (CG 52) επίσης της κλάσης Ticonderoga και το καταδρομικό USS Halsey (DDG 97) κλάσης Arleigh Burke.
Στο USS Carl Vinson επιχειρεί η 17η Πτέρυγα Ναυτικού (CVW 17) στην οποία περιλαμβάνονται οι Μοίρες, VFA 22 με αεροσκάφη F/A-18F Super Hornet, η VFA 113 με αεροσκάφη F/A-18E Super Hornet, η (VFA) 25 με F/A-18C, η WAQ-134 με αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ΕΑ-6Β, η VAW-125 με αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης  E-2C Hawkeye και η Μοίρα ελικοπτέρων  HS-15 με SH-60F και HH-60H.
Επιπρόσθετα ακόμη ένα καταδρομικό κλάσης   Arleigh Burke το    USS Milius (DDG-69)     απέπλευσε σήμερα από το San Diego για εξάμηνη αποστολή στην περιοχή του Κόλπου και της Αραβικής Θάλασσας. Ακόμη ένα αεροπλανοφόρο το USS Enterprise (CVN 65) το οποίο βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, είναι άγνωστο το που πρόκειται να κατευθυνθεί, καθώς υπάρχει πλήρης σιγή από τα Ναυτικό των ΗΠΑ για την μελλοντική του ανάπτυξη. Μάλιστα η σελίδα του στο facebook έχει να ανανεωθεί από τα Χριστούγεννα.


Πηγή

Aιφνιδιαστική άσκηση της ρωσικής αρμάδας εντός του ελληνικού FIR





Σε αιφνιδιαστική δέσμευση μιας περιοχής περί τα 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, στο στόμιο της εξόδου της Αδριατικής, προχώρησε σήμερα το πρωί το ρωσικό Ναυτικό με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και άλλα πέντε από τα συνολικά οκτώ πλοία της συνοδείας του να κατευθύνονται τώρα στην περιοχή αυτή.
Η ΝΟΤΑΜ από την Ελλάδα κατόπιν του ρωσικού αιτήματος εκδόθηκε ενωρίς το πρωί και η δέσμευση αφορά μια περιοχή μεταξύ των FIR Eλλάδος-Λιβύης-Ιταλίας, αλλά γίνεται στο σύνολό της εντός του ελληνικού FIR και για τις ώρες από 10.00 το πρωί σήμερα μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.
Τις στιγμές που γράφονται οι γραμμές αυτές το ρωσικό αεροπλανοφόρο βρισκόταν στο λιβυκό FIR προερχόμενο από την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Επίσης, κίνηση παρουσιάζουν προς δυσμάς και τα υπόλοιπα τρία σκάφη του ρωσικού στόλου που είχαν μείνει στην Συρία.
Η δεύσμευση της περιοχής αφορά αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή Su-33, Su-25 και ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων. Θα αφορά σενάρια εναέριας προσβολής του Admiral Kuznetsov, αντιμετώπισης υποβρύχιου κινδύνου κλπ.
Για άλλη μία φορά δεν ζητήθηκέ η συμμετοχή στην άσκηση ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων, κάτι που ακόμα και τυπικά μέχρι σήμερα γινόταν στο πλαίσιο των γνωστών ασκήσεων "Passex" που πραγματοποιούν με τις δυνάμεις του κράτους εντός του FIR στο οποίο ασκούνται... Η μετωπική σύγκρουση της Μόσχας με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου, φαίνεται, καλά κρατεί...


 defencenet.gr

Ισραήλ: "Πυρηνικά όπλα θα έχει το Ιράν εντός του 2012"




Υπόγεια ιρανική δοκιμή με πυρηνική βόμβα ισχύος 1 κιλοτόνου μέχρι το τέλος του 2012 προβλέπει το ισραηλινό DEBKAfile σύμφωνα με πληροφορίες από το Ιράν. Η δοκιμή θα είναι παρεμφερής με αυτή που πραγματοποίησε η Β. Κορέα το 2006. Οι υπόγειες εγκαταστάσεις είναι υπο κατασκευή αυτή την περίοδο στην περιοχή Qom. Όλα τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχουν ληφθεί για την ακύρωση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με μία μελέτη η οποία προετοιμάστηκε από το ισραηλινό Institute for National Security Studies (INSS) του πανεπιστημίου του Tel Aviv η επόμενη ημέρα ενός Ιράν με πυρηνικά θα βρεί το Ισραήλ να αποδέχεται αυτή την κατάσταση και τις ΗΠΑ να προσφέρουν στην κυβέρνηση του Ισραήλ μία αμυντική
συνθήκη πιέζοντας το Ισραήλ να μην κινηθεί στρατιωτικά κατά του Ιράν.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον απόστρατο στρατηγό Giora Eiland πρώην διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ του Ισραήλ και συμπέρασμα αυτής ήταν τόσο οι ΗΠΑ όσο και το, Ισραήλ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν βία για να σταματήσουν το Ιράν να πραγματοποιήσει την πρώτη του πυρηνική δοκιμή η οποία υπολογίζεται να λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα τον Ιανουάριο του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες του DEBKAfile από το Ιράν, η κυβέρνηση της χώρας δεν πρόκειται να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 που θα είναι και η ανάληψη των καθηκόντων του νέου αμερικανού προέδρου μετά τις εκλογές του 2012 για να πραγματοποιήσει την δοκιμή του.
Όπως αναφέρει το DEBKAfile η ηγεσία του Ιράν έχει καταλήξει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντιδράσουν σε μία πυρηνική δοκιμή ειδικότερα αυτή την περίοδο που η οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Κατά τους αναλυτές του DEBKAfile η κυβέρνηση του προέδρου Obama θεωρεί ότι ένα πυρηνικό Ιράν είναι πιο επικίνδυνο για την διεθνή ασφάλεια από την πραγματοποίηση μίας στρατιωτικής
επιχείρησης που θα σταματούσε το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Σύμφωνα με τον αμερικανό ΥΠΑΜ η κόκκινη γραμμή των ΗΠΑ για την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν είναι ο αποκλεισμός των στενών του Ορμούζ και η απόκτηση πυρηνικών όπλων.  
Όσον αφορά τον Ισραήλ ο πρώην σύμβουλος του προέδρου G. Bush, Dennis Ross ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και αν ο κόσμος αποδεχτεί ένα πυρηνικό Ιράν το Ισραήλ θα αποφασίσει να δράσει μόνο του κατά του Ιράν και να το σταματήσει.


 defencenet.gr  

ΤΑΦΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ... ΜΑΣΟΝΩΝ ! ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΧΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ



ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΜΑΣΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ?
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑΦΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ...




ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ...
ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ










ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑΣΤΡΑ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ.

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΧΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.
iliasketsny

ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: Tα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα της Monsanto



Η Monsanto αποκαλύπτεται
Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων κατασκευάζεται και ανήκει σε μία αμερικανική εταιρεία, την Monsanto, η οποία δεν θέλει να γνωρίζουμε πότε τα μεταλλαγμένα βρίσκονται στην τροφή μας. Η πλειονότητα των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο είναι αντίθετη με τα μεταλλαγμένα, διότι η γενετική μηχανική έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, με την απώλεια της βιοποικιλότητας, την αυξημένη χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.


(1)

Ο αγώνας της Μonsanto να επιβάλει μεταλλαγμένα τρόφιμα και φυτά στην παγκόσμια αγορά

Πρωταρχικός σκοπός της Monsanto είναι να μετατρέψει τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως σε ένα μεγάλο γενετικό πείραμα. Ωστόσο, μέχρι τώρα η επιτυχία της ήταν πολύ περιορισμένη. Το 85% των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών είναι συγκεντρωμένο σε τρεις μόνο χώρες: τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή και τον Καναδά. Επιπλέον, μέχρι σήμερα, μόνο τέσσερα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά (βαμβάκι, ελαιοκράμβη, σόγια και καλαμπόκι) έχουν καλλιεργηθεί σε εμπορική κλίμακα. Συνολικά, οι γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες καλύπτουν λιγότερο από το 1% της καλλιεργήσιμης γης.

Σε πολλά μέρη του κόσμου (π.χ. στην Ευρώπη, Ρωσία, Αφρική και στις περισσότερες ασιατικές χώρες) μεγάλες εταιρείες τροφίμων και λιανοπωλητές αρνούνται να πουλήσουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Πολλές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών ή αρνούνται να τα εισάγουν. Παρ’ όλα αυτά και παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μεταλλαγμένα φυτά και τρόφιμα βλάπτουν το περιβάλλον και αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, η Monsanto εξακολουθεί να προσπαθεί να τα εισάγει στην παγκόσμια αγορά.

Πρόσφατα, η Monsanto γνωστοποίησε ότι θεωρεί την εισαγωγή του μεταλλαγμένου καλαμποκιού ως το επόμενο υψίστης σημασίας πεδίο μάχης. Πρωταρχικός στόχος της είναι η Ευρώπη την οποία η Monsanto περιγράφει ως την «επόμενη ευκαιρία της», για να «επεκταθεί και να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά». Σκοπός της Monsanto είναι μέχρι το 2010 να έχει καλλιεργήσει σχεδόν 150.000.000 στρέμματα γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού στην Ευρώπη, όπως επεσήμανε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Bret Begemann.

Η Greenpeace δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα περιβάλλον και μια τροφική αλυσίδα απαλλαγμένα από μεταλλαγμένα και ότι θα ανακόψει την επεκτατική πορεία εταιρειών, όπως η Monsanto.

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα της Monsanto
Πέρα από τις επιστημονικές ανησυχίες και τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία που προκαλούνται από την καλλιέργεια και την κατανάλωση μεταλλαγμένων φυτών, αγροχημικές εταιρείες, όπως η Monsanto, αποκρύπτουν την αλήθεια σχετικά με τα οφέλη για τους αγρότες και τους καταναλωτές.

Παρακάτω θα αποκαλύψουμε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις επτά «δεσμεύσεις» της Monsanto, τις οποίες έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της (2).

Δέσμευση 1: “Διάλογος”
Θα ακούσουμε προσεχτικά διάφορες απόψεις και θα έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την ευρύτερη κατανόηση των προβλημάτων, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες και στους προβληματισμούς της κοινωνίας και του καθένα από εμάς.

Η αλήθεια: Η δωροδοκία της Monsanto στην Ινδονησία καταλήγει στο δικαστήριο

Τον Ιανουάριο του 2005 η Monsanto αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α. στην αμερικανική κυβέρνηση για δωροδοκία προς αξιωματούχους της Ινδονησίας που αποσκοπούσε στην αποφυγή ελέγχων στις νέες γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες βαμβακιού.
Η Monsanto παραδέχτηκε επίσης ότι είχε πληρώσει πάνω από 700.000 δολάρια Η.Π.Α. για δωροδοκίες προς διάφορους αξιωματούχους της Ινδονησίας μεταξύ του 1997 και του 2002, που προέρχονταν από τις πωλήσεις των εντομοκτόνων της στην Ινδονησία, πωλήσεις για τις οποίες είχε δώσει λανθασμένα στοιχεία (3).

Δέσμευση 2: “Διαφάνεια”
Θα παρέχουμε κατανοητή πληροφόρηση που θα είναι διαθέσιμη σε όλους.

Η αλήθεια: ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσει κάποιος πληροφορίες από τη Monsanto είναι η δικαστική οδός

Τον Ιούνιο του 2005 κάποιο γερμανικό δικαστήριο διέταξε τη Monsanto να αποκαλύψει δημόσια μια έκθεση 1000 σελίδων την οποία είχε αποκρύψει και αφορούσε εργαστηριακές έρευνες σε αρουραίους που είχαν καταναλώσει το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εταιρείας ΜΟΝ863. Η απόφαση ελήφθη μετά από εκστρατεία της Greenpeace για την απόκτηση δικαιώματος πρόσβασης στην έκθεση, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η Monsanto προσπάθησε σθεναρά να εμποδίσει τη δημοσίευση της έκθεσης η οποία παρουσίαζε τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τις επιπτώσεις του μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην υγεία των αρουραίων.

Δέσμευση 3: “Από κοινού”
Θα μοιραστούμε τη γνώση και την τεχνολογία, για να προάγουμε την επιστημονική κατανόηση, για να βελτιώσουμε τη γεωργία και το περιβάλλον, για να βελτιώσουμε τις καλλιέργειες, και για να βοηθήσουμε τους αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η αλήθεια: Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες δεν αποφέρουν κέρδη στην Αφρική

«Μας βρίσκει εντελώς αντίθετους η πρακτική διαφόρων κολοσσιαίων πολυεθνικών που χρησιμοποιούν την εικόνα φτωχών και πεινασμένων πολιτών μας, για να προωθήσουν μια τεχνολογία που δεν είναι ούτε ασφαλής ούτε φιλική προς το περιβάλλον ούτε οικονομικά ωφέλιμη…», αντιπρόσωποι 20 αφρικανικών χωρών στη συνέλευση του Οργανισμού για τη Διατροφή και τη Γεωργία του Ο.Η.Ε. με θέμα τους Φυτικούς Γενετικούς Πόρους.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη σημαντική καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών δεν υπάρχουν εμφανή οφέλη για τους καταναλωτές, τους αγρότες ή το περιβάλλον, και παρά τις ανανεωμένες υποσχέσεις των αγροχημικών εταιρειών, δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για την πείνα και τη φτώχεια.

Σύμφωνα με έκθεση του Αφρικανικού Κέντρου για τη Βιοασφάλεια και της διεθνούς οργάνωσης Φίλοι της Γης (4):

  • Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στην Αφρική δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας. Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες που μέχρι σήμερα γίνονται για εμπορικούς σκοπούς προορίζονται για ζωοτροφές, και όχι για τη διατροφή, και καμία δεν έχει παρουσιαστεί ως μέσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πείνας και της φτώχειας.

  • Η γλυκοπατάτα της Κένυας που χρηματοδοτείται από τη Monsanto αποτυγχάνει. Η μεταλλαγμένη γλυκοπατάτα στην Κένυα παρουσιάστηκε ως βασική μεταλλαγμένη καλλιέργεια για να βοηθήσει τη γεωργία της Αφρικής. Ωστόσο, στα τέλη του Ιανουαρίου του 2004 και ενώ είχαν δαπανηθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, τα αποτελέσματα των πειραμάτων που αποδείκνυαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς, δημοσιεύτηκαν κρυφά. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι μη γενετικά τροποποιημένες γλυκοπατάτες είχαν αποδώσει πολύ περισσότερο από τη μεταλλαγμένη ποικιλία.

Στα τέλη του 2005, η Νότιος Αφρική υιοθέτησε ακόμα και πάγωμα των νέων γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών εν αναμονή μιας μελέτης του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας που είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση όλων των εισαγωγών του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού από τις Η.Π.Α. στη Νότιο Αφρική.

Δέσμευση 4: “Οφέλη”
Θα παραδώσουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα είναι ωφέλιμα για τους πελάτες μας και για το περιβάλλον, με τη βοήθεια ασφαλούς και καινοτόμου τεχνικής, και προσεχτικής και αποτελεσματικής διαχείρισης.

Η αλήθεια: Το βαμβάκι της Monsanto διαψεύδει τις προσδοκίες Ινδών αγροτών

Κάποια θυγατρική της Monsanto στην Ινδία, η Mahyco-Monsanto, προωθεί μεταλλαγμένο βαμβάκι από το 2003. Η Monsanto ισχυρίζεται ότι το μεταλλαγμένο βαμβάκι (γνωστό επίσης ως «βαμβάκι Bt») μειώνει τις ζημιές των εντόμων, αυξάνει την παραγωγή και αυξάνει τα εισοδήματα των αγροτών. Όμως οι ισχυρισμοί της Monsanto ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα καθώς την πρώτη καλλιεργητική περίοδο το μεταλλαγμένο βαμβάκι απέτυχε δραματικά. Ένας συνασπισμός αγροτικών οργανώσεων από το Αντρά Πραντές, ένα από τα μεγαλύτερα κρατίδια της Ινδίας όπου καλλιεργούν βαμβάκι, δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: «παρόλο που προωθούσαν το βαμβάκι Bt ισχυριζόμενοι ότι θα μείωνε το συνολικό κόστος της καλλιέργειας με τη μείωση των ψεκασμών και επομένως του κόστους της κατανάλωσης εντομοκτόνων, αυτό απέτυχε πλήρως. Στην πραγματικότητα το κόστος της καλλιέργειας αυξήθηκα για όλες τις κατηγορίες αγροτών».

Όμως, η Monsanto δεν παραδέχτηκε την αποτυχία των καλλιεργειών, ούτε αποζημίωσε στους αγρότες. Αντιθέτως, αύξησε τις προωθητικές ενέργειες για τη χρήση του βαμβακιού Bt την επόμενη περίοδο. (5)

Δέσμευση 5: “Σεβασμός”
Θα σεβαστούμε τους θρησκευτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς προβληματισμούς των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ασφάλεια των υπαλλήλων μας, των κοινοτήτων στις οποίες δρούμε, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος θα είναι πρωταρχικό μας μέλημα.

Η αλήθεια: «Τεχνολογία Εξολοθρευτής», κίνδυνος για 1,4 δις. ανθρώπους

Το 1999, η Monsanto υποσχέθηκε δημόσια να μην χρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς την «Τεχνολογία Εξολοθρευτής» (φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους). Τώρα η Monsanto λέει ότι μπορεί τελικά να αναπτύξει ή να χρησιμοποιήσει τους σπόρους που ονομάζονται «αυτοκαταστροφικοί σπόροι». Η νέα δέσμευση της Monsanto τον Φεβρουάριο του 2006 υπονοεί ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σπόρους της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής» σε προϊόντα που δεν προορίζονται για τη διατροφή και δεν αποκλείει και άλλες χρήσεις της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής» στο μέλλον. (6)

Σε απάντηση, περισσότερες από 300 οργανώσεις διακήρυξαν ότι υποστηρίζουν μια παγκόσμια απαγόρευση της «Τεχνολογίας Εξολοθρευτής», ισχυριζόμενοι ότι οι στείροι σπόροι απειλούν τη βιοποικιλότητα και ότι θα καταστρέψουν τα μέσα συντήρησης και τις καλλιέργειες 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που εξαρτώνται από τους σπόρους που συλλέγουν και επανακαλλιεργούν. Οι σπόροι φυτεύονται, η σοδειά μαζεύεται και οι σπόροι φυτεύονται εκ νέου την επόμενη χρονιά. Οι περισσότεροι αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν νέους σπόρους κάθε χρόνο, έτσι η συλλογή και η επανακαλλιέργεια των σπόρων είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους και τον κύκλο της γεωργίας. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η τροφή για χιλιάδες χρόνια.

Με την «Τεχνολογία Εξολοθρευτής» της Monsanto, θα πουλούν σπόρους στους αγρότες για την καλλιέργεια των φυτών. Όμως αυτοί οι σπόροι έχουν τροποποιηθεί γενετικά, με αποτέλεσμα, όταν γίνεται η συγκομιδή της σοδειάς, όλοι οι νέοι σπόροι από αυτές τις καλλιέργειες να είναι στείροι (π.χ. νεκροί, άχρηστοι). Με αυτόν τον τρόπο οι αγρότες αναγκάζονται να αγοράζουν κάθε χρόνο νέους σπόρους από τη Monsanto, προκειμένου να καλλιεργήσουν τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με τον Alejandro Argumedo της Ένωσης ANDES (Πάρκο της Πατάτας στο Crusco του Περού), «Οι αγρότες και οι ιθαγενείς σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη Monsanto». Η υπόσχεση την οποία δεν τήρησε η Monsanto είναι μια πολύ μεγάλη προδοσία, διότι οι ιθαγενείς και οι αγρότες, κρατώντας τους σπόρους, εξασφαλίζουν τη διατροφική ασφάλεια και την αυτοδιάθεσή τους».

Δέσμευση 6: “Ενεργούμε ως Ιδιοκτήτες για να επιτύχουμε αποτελέσματα”
Θα φροντίσουμε ώστε η διαχείριση, οι ρόλοι και οι ευθύνες να είναι σαφείς˙ θα χτίσουμε δυνατές σχέσεις με τους πελάτες μας και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας˙ θα παίρνουμε συνετές αποφάσεις˙ θα διαχειριζόμαστε τους πόρους τις εταιρείας μας και θα αναλάβουμε την ευθύνη να επιτύχουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει με απτά αποτελέσματα.

Η αλήθεια: Monsanto εναντίον Αμερικανών αγροτών

Το 2005 έκθεση του Κέντρου για τη Διατροφική Ασφάλεια παρουσιάζει με τεκμήρια αγωγές της Monsanto κατά Αμερικανών αγροτών, αποκαλύπτοντας χιλιάδες ανακρίσεις, σχεδόν 100 αγωγές και πολυάριθμες πτωχεύσεις (7). Μετά από εκτεταμένες έρευνες και πολυάριθμες συνεντεύξεις με αγρότες και δικηγόρους, το Κέντρο για τη Διατροφική Ασφάλεια ανακάλυψε ότι η Monsanto έχει κάνει χρήση σκληρών ανακρίσεων και ανηλεών διώξεων που έχουν ουσιαστικά αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί Αμερικανοί αγρότες καλλιεργούν τη γη τους. Το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ποσό που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Monsanto με απόφαση του δικαστηρίου είναι 3.052.800 $, ως αποτέλεσμα αγωγής που έγινε σε κάποιον αγρότη. Τα συνολικά καταγεγραμμένα ποσά που έχει λάβει η Monsanto ανέρχονται σε 15.253.602,82 $. Οι αγρότες έχουν πληρώσει κατά μέσο όρο 412.259,54 $ μετά από καταδικαστικές αποφάσεις.

Κανένας αγρότης δεν είναι ασφαλής από τη δύναμη επιρροής της Monsanto. Έχει γίνει αγωγή σε αγρότες ακόμα και για το γεγονός ότι ο αγρός τους επιμολύνθηκε από τη γύρη ή τον σπόρο μεταλλαγμένης καλλιέργειας άλλου αγρότη˙ από γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους της προηγούμενης χρονιάς που ξεπετάχτηκαν, ή «είχαν επιζήσει και φύτρωσαν», σε αγρούς με μη μεταλλαγμένες ποικιλίες την επόμενη χρονιά.

Δέσμευση 7: “Δημιουργούμε ένα σπουδαίο χώρο εργασίας”
Θα διασφαλίσουμε την ποικιλομορφία σε ανθρώπινο δυναμικό και σε σκέψη˙ θα ενθαρρύνουμε την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη μάθηση˙ θα εφαρμόσουμε το ομαδικό πνεύμα και θα επιβραβεύσουμε και θα αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά των ανθρώπων μας.

Η αλήθεια: «Έφυγα από την εταιρεία διότι εξέφρασα τις ανησυχίες μου σχετικά με την εισαγωγή της γενετικής μηχανικής στη Ρουμανία. Πίστευα ότι ούτε η Ρουμανία ούτε η εταιρεία ήταν έτοιμες και ικανές να διαχειριστούν και να ελέγξουν τη γενετική μηχανική», Dragos Dina, πρώην γενικός διευθυντής της Monsanto στη Ρουμανία, που έφυγε από την εταιρεία το 1998.

* * *

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η Monsanto κρίνεται ένοχη διότι κατηγορείται για εγκλήματα ενάντια στη φύση, εγκλήματα ενάντια στο δικαίωμα των αγροτών να καλλιεργούν μη μεταλλαγμένα φυτά και των καταναλωτών να τρώνε μη μεταλλαγμένες τροφές.

ΠΡΟΤΑΣΗ:
Να σταματήσει η καλλιέργεια των μεταλλαγμένων και να επικεντρωθούμε στην παραγωγή μη μεταλλαγμένων φυτών και τροφίμων, που βασίζονται στις αρχές τις βιωσιμότητας, της προστασίας της βιοποικιλότητας, και παρέχουν σε όλους τους ανθρώπους ελεύθερη πρόσβαση σε ασφαλή και θρεπτική τροφή.

1 Για περισσότερες πληροφορίες: www.greenpeace.org/GE/maize/geexposed
2 The Monsanto pledge. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.monsanto.com/monsanto/layout/our_pledge/default.asp6019-11d9-bd2f-0000e2511c8.html
3 Financial Times, Jonathan Birchall: http://news.ft.com/cms/s/42d799ac-6019-11d9-bd2f-0000e2511c8.html
4 Who benefits from GM crops? African Center for Biosafety & Friends of the Earth International. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.foei.org/publications/pdfs/gmcrops2006execsummary.pdf
5 www.gmcontaminationregister.org
6 http:www.bantermninator.org/the_issues/the_industry/monsanto_s_pledges_on_terminator

7 Center for food safety. Monsanto vs. U.S. Farmers Report. 2005. Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ

greenpeace.org
http://mysatelite.wordpress.com

Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πολύτιμος συνεργάτης της Βέρμαχτ (1941-1944)



TOTE
"Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θέοδωρος Πάγκαλος σήμερα .......
.... ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος
Με την έλευση των Γερμανών και το διορισμό του Τσολάκογλου στη θέση του πρωθυπουργού, πολλές "πολιτικές" προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και ο Πάγκαλος, τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του , κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά.
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ο Πάγκαλος συνεχάρη και στήριξε τον συνθηκολόγο Τσολάκογλου. 
ΤΩΡΑ

Τον Νοέμβριο του 1941, όταν στην Αθήνα άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει σαν τα κοτόπουλα από την πείνα, ο Πάγκαλος αναγνωρίστηκε ως πολύτιμος παράγων τον οποίο είχε ξεχάσει στο παρελθόν να τιμήσει ανάλογα η Ελλάδα !!!!


Έτσι, η κυβέρνηση των Γερμανόδουλων, έδωσε στον Πάγκαλο μία παχυλή σύνταξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Ευχαριστημένος για την αναγνώριση την οποία απολάμβανε από τις δωσιλογικές κυβερνήσεις, αρθρογραφούσε στον τύπο υπέρ των Γερμανών.
Θέλοντας να ανταποδώσει το καλό που οι Γερμανοί του έκαναν, δεν έμεινε μόνο στα άρθρα.
Κατέβασε την ιδέα να συγκροτηθεί Ελληνικό στρατιωτικό σώμα, το οποίο θα πολεμούσε στο πλευρό της Βέρμαχτ. Έτσι, με την ιδέα Πάγκαλου, έγιναν τα περιβόητα Τάγματα Ασφαλείας που μάζεψαν τους αναπήρους του Ελληνοιταλικού πολέμου από τα νοσοκομεία της Αθήνας, τους βασάνισαν και τους εκτέλεσαν, διότι λέει δεν ήταν με το μέρος των Γερμανών οι ανάπηροι και μιλούσαν για απελευθέρωση.
Όταν έφυγαν οι Γερμανοί, ο Πάγκαλος συνελήφθη, αλλά έμεινε στη φυλακή μόνο για περίπου 40 μέρες.
Στις 16 Οκτωβρίου του ΄44 μέλη της ΕΑΜ αποπειράθηκαν να τον συλλάβουν, αλλά η προσωπική του φρουρά τους εμπόδισε.
Στις 26 του ίδιου μήνα συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ.
Το Δεκέμβριο του 1944 αποφυλακίστηκε από την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου!!!!!
Στις 25 Αυγούστου 1945 
συνελήφθη ως δωσίλογος κατόπιν αποφάσεως του 6ου ανακριτικού γραφείου δωσιλόγων.
Λίγες μέρες νωρίτερα του είχε ασκηθεί ποινική αγωγή για τα δημοσιευθέντα άρθρα του κατά την περίοδο της κατοχής, τα οποία, σύμφωνα με την αγωγή πάντα, εξυπηρετούσαν το έργο των εχθρών.
Το 1945 αθωώθηκε (για μία ακόμα φορά) από την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου για όλες τις κατηγορίες με ......... απαλακτικό βούλευμα (φυσικά) .

Αυτά για όσους νομίζουν ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα.



http://www.katohika.gr

Ιδού η τουρκική «πέμπτη φάλαγγα» στη Θράκη


Φίδια στον κόρφο της εκτρέφει η Ελλάδα, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της οποίας δεν φτάνει που παρακαλάνε αυτούς που προωθούν την τουρκική αναθεωρητική ατζέντα με στόχο της «κοσοβοποίηση» της ελληνικής επαρχίας, είναι εντελώς απορροφημένοι με τα πολιτικά τους παιχνίδια, με αποτέλεσμα να θέτουν την ελληνική εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο. Μιλάμε γι’ αυτούς που με συνέπεια επιχειρούν να τουρκοποιήσουν τους Ρομά και τους Τσιγγάνους καπηλευόμενοι τη συνείδησή τους και μετατρέποντάς τους σε εργαλείο προώθησης της αναθεωρητικής πολιτικής του φασιστικής νοοτροπίας κρατικού κατασκευάσματος του αιμοσταγή σφαγέα – εγκληματία πολέμου με βάση τη σημερινή καθομιλουμένη… – πολλών εθνών, Κεμάλ Ατατούρκ, τον οποίο και αντιμετωπίζουν σα… θεότητα…




Τι έγινε λοιπόν; Την 21 Δεκεμβρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λάζλο Τόκες. Ο Πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ, Χαλίτ Χαμπίπογλου και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΟΤΔΘ, Ενγκίν Σοϊγιλμάζ, μετέφεραν στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα βασικότερα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης…
Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στην συνεδρίαση της Ομάδας Inter Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Ομάδων και Γλωσσών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου η ΕΟΤΔΘ είχε προβάλλει τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Τουρκική» Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως προς τη μη αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητάς της και ως προς το πεδίο της εκπαιδευτικής και θρησκευτικής αυτονομίας. Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, είπε πως η «τουρκική» ταυτότητα της Μειονότητας δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα και πως η πολιτεία αντί του όρου «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» χρησιμοποιεί την ορολογία «Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη».
O Πρόεδρος Χαμπίπογλου ανέφερε επίσης, ότι οι ανήκοντες στην μη αναγνωρισμένη συλλογικά ως «Τουρκική», Μειονότητα της Δυτικής Θράκης σύλλογοι, που περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τούρκος-Τουρκικός» έχουν απαγορευτεί, ενώ η ίδρυση νεότερων δεν επιτρέπεται. Ο Χαμπίπογλου δήλωσε πως αν και υπάρχουν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας σχετικά με αυτό το θέμα, το πρόβλημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα. Ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου εξήγησε επίσης, πως την περίοδο 1955-1998, 60.000 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης «μη έχοντες Ελληνική εθνική καταγωγή» υπέστησαν αφαίρεση της ελληνικής τους ιθαγένειας δυνάμει του καταργηθέντος άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.
Ο Χαμπίπογλου ανέφερε ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης η «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» κατέχει αυτονομία στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ζητήματα και πως η αυτονομία αυτή ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί με πρακτικές που ξεκίνησαν με τη Χούντα των Στρατιωτικών του 1967 και συνεχίστηκαν μετέπειτα. Ο Χαμπίπογλου είπε πως λόγω της μη εφαρμογής του καθεστώτος της αυτονομίας με τον προβλεπόμενο στη Συνθήκη τρόπο, έχουν προκύψει πληθώρα προβλημάτων στο θρησκευτικό και εκπαιδευτικό πεδίο. Ο Χαμπίπογλου ανέφερε ότι επειδή η μειονοτική εκπαίδευση απέχει πολύ από το να παρέχει σύγχρονους μεθόδους εκπαίδευσης, οι οικογένειες που θέλουν να παρέχουν μια καλή εκπαίδευση στα παιδιά τους, αναγκάζονται να τα στείλουν σε δημόσια σχολεία αντί των μειονοτικών.
Ως προς το θρησκευτικό πεδίο, ο Χαμπίπογλου είπε, πως η Ελλάδα, μην αναγνωρίζοντας τους μουφτήδες που έχει εκλέξει η Μειονότητα, έχει διορίσει άλλους στη θέση αυτή, και παρότι τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί για την επίλυση του προβλήματος, το ζήτημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, ο Χαμπίπογλου αναφέρθηκε ότι λόγω του εκλογικού πλαφόν που ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψηφίους, έχει κλειστεί και ο δρόμος της εκλογής ανεξάρτητων βουλευτών από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελληνική Βουλή.
Αυτός ο κύριος βέβαια δεν έκανε τον κόπο να αναφερθεί στη μεγάλη «δημοκρατία» της Τουρκίας, όπου το πλαφόν για την εκλογή κομμάτων είναι το 10%, ούτε ανέφερε ότι το 3% απαγορεύει όχι μόνο σε αυτούς αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και για όλα τα πολιτικά κόμματα την εκλογή βουλευτών.


defence-point

Αλβανοί φωτογραφίζουν στρατιωτικά αεροδρόμια..Δεύτερη σύλληψη Αλβανού


Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 04:00 περίπου, εντοπίστηκε και συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, αλβανός υπήκοος, ο οποίος κινούνταν παράνομα εντός της Μονάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), μετά τη σύλληψη, ο άγνωστος άνδρας, παραδόθηκε στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό εισόδου λαθρομετανάστη σε κύριες εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως η 112 Πτέρυγα Μάχης που συγκεντρώνει το σύνολο των μεταγωγικών αεροσκαφών, των ΑΣΕΠΕ και των ελικοπτέρων Έρευνας & Διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2008 συνελήφθη άτομο επίσης αλβανικής υπηκοότητας να φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης Αράξου, έδρα τις 116 Πτέρυγας Μάχης, την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή διοικητηρίου και υπόστεγου συντήρησης για την υποδοχή των F-16 Block 52+ Adv. της Πολεμικής Αεροπορίας.

hellenicrevenge

Σε διπλό ταμπλό παίζει η κυβέρνηση του Ισραήλ > Αγοράζονται περιουσίες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα με χρήματα της Ισραηλινής κυβέρνησης

Ισραηλινοί επιχειρηματίες προχωρούν στην αγορά ακίνητων περιουσιών στα κατεχόμενα, με χρήματα που τους εξασφαλίζει η ισραηλινή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως μεσάζοντα πρόσωπα, Τουρκοκύπριους δικηγόρους, αναφέρει σήμερα, Τετάρτη, η εφημερίδα «Χαμπερντάρ» επικαλούμενη αξιόπιστες πληροφορίες. Και τούτο, με φόντο την πρόσφατη υπογραφή δύο σημαντικών αμυντικών συμφωνιών μεταξύ του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ και του Κύπριου ομολόγου του, Δημήτρη Ηλιάδη, δημιουργεί εύλογες υποψίες ότι το Τελ Αβίβ παίζει διπλό ρόλο σε σχέση με την Κύπρο.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες συνεργάζονται κυρίως με 6 Τουρκοκύπριους δικηγόρους, ιδρύουν και εγγράφουν στο ψευδοκράτος εικονικές εταιρείες τις οποίες χρησιμοποιούν για την αγορά ακίνητων περιουσίων στα κατεχόμενα με σκοπό την ανέγερση πολυτελών επαύλεων.
Μέχρι σήμερα, προστίθεται, οι Ισραηλινοί έχουν προχωρήσει στην αγορά ακίνητων περιουσιών στα κατεχόμενα χωριά Κώμη Κεπήρ, Καλογραία, Ακανθού, Καρπασία, Ριζοκάρπασο, Γιαλούσα και Λιβερά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο - όπως το αποκαλεί - εφαρμόζεται μετά το 2004 και το κράτος του Ισραήλ έχει διορίσει και Ραβίνο στα κατεχόμενα, τον Χαγίμ Αζίμοβ, και ότι πολυτελής έπαυλη μετατράπηκε σε συναγωγή στην Λάπηθο στην είσοδο της οποία υπάρχει επιγραφή στα εβραϊκά.
Η εφημερίδα υποστηρίζει, ότι σύμφωνα με την «Πεντάτευχο», η Κύπρος αποτελεί μέρος των εδαφών της Γης της Επαγγελίας, υπογραμμίζοντας ότι οι Ισραηλινοί αγοράζουν ελληνοκυπριακές ακίνητες περιουσίες στα κατεχόμενα και παράλληλα αναζητούν τον Ελληνοκύπριο παλαιό κάτοχο της περιουσίας στον οποίο καταβάλλουν χρηματικό ποσό για την περιουσία, ώστε να μην αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.


*Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα κατεχόμενα έχουν χαρακτηριστεί από Τουρκοκύπριους ως «Βασίλειο του Ισραήλ»!



Ρωμηοσύνη

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...