Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ιταλοί δήμαρχοι δίνουν το μισθό τους στην Ελλάδα

Γάλλοι στον Άγνωστο Στρατιώτη

Θυμάστε την "πτωχευμένη" Ισλανδία;Αγνόησε το ΔΝΤ και δείτε που βρίσκεται 4 χρόνια μετά

 

Θυμάστε την Ισλανδία; Που πτώχευσε; Που ακούγαμε τις ειδήσεις και κουνάγαμε το κεφάλι με συμπόνοια ή με οίκτο;


Ο οίκος αξιολόγησης
Fitch Ratings αναβάθμισε λοιπόν κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης!

   

«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία ‘επενδύσεις’ μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.


Γιατί να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά θα πείτε,όταν εμείς έχουμε το δικό μας δράμα; Γιατί η Ισλανδία επέλεξε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από τον δικό μας και τέσσερα χρόνια μετά όλη η οικονομική της “εικόνα” ένα γίνει πολύ ,πολύ καλύτερη! Εμείς δύο χρόνια μετά πάμε από το κακό στο χειρότερο και ο δρόμος φαίνεται ότι οδηγεί στο απόλυτο χάος.

Τι έγινε λοιπόν στην Ισλανδία;

Το 2008,η Ισλανδία πτώχευσε.Δεν απέφυγε δηλαδή αυτό που προσπαθούμε να αποφυγούμε εμείς δυο χρόνια. Το χρέος της το 2007,ένα χρόνο πριν “βαρέσει κανόνι” ήταν 900% του ΑΕΠ! Κάπου εκεί ήρθς και η οικονομική κρίση του 2008 με αποτέλεσμα οι τρεις τράπεζές της να πτωχεύσουν και το νόμισμά της να χάσει το 85% της αξίας του έναντι του ευρώ.

Ο πανικός ήταν ανπόφευκτος.

Ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού Γκέιρ Χόρντε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την παροχή δανείου ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βρετανία και Ολλανδία έδιναν ακόμα 2.5 δισεκατομμύρια. Και τότε εμφανίστηκαν ποιοι λέτε; ΔΝΤ και ΕΕ που πρότειναν να αναλάβουν …τη κατάσταση.

Κι εκεί έκαναν πρόωρες εκλογές,τον Απρίλιο του 2009.Η κυβέρνηση που προέκυψε γρήγορα βρέθηκε σε δυσμένεια,γιατί έπρεπε να πληρώσει πάνω από 3 δις ευρώ.Κάτι που σήμαινε επιπλέον θυσίες για τους πολίτες.Κι αυτοί δεν το άντεξαν.

Τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν την άποψη των πολιτών που δεν είχαν άλλες δυνάμεις να πληρώνουν.
Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.

Από την άλλη η πίεση αυξήθηκε. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών. Τα επιχειρήματα όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο Ισλανδός πρωθυπουργός:

«Μας έλεγαν ότι ή θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμά τους ή θα γίνουμε Κούβα “.

Στο δημοψήφισμα που έγινε το Μάρτιο του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά της πληρωμής των χρεών. Το ΔΝΤ αμέσως πάγωσε τους δανεισμούς .

Οι Ισλανδοί όμως δεν είχαν πια τίποτα να χάσουν. Η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των όποιων υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Αξιωματούχοι και τραπεζίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η χώρα υιοθέτησε νέο Σύνταγμα το οποίο συνέταξαν πολίτες οι οποίοι δεν ήταν ενταγμένοι σε κανένα κόμμα.Το Σύνταγμα γράφτηκε στο διαδίκτυο,για να μπορούν οι συντάκτες του να δέχονται σχόλια.

Το Σύνταγμα θα παρουσιαστεί στις επόμενες εκλογές.

Και τώρα τα νούμερα:
Η Ισλανδία με πολύ λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα βεβαίως -μόλις 320.000- χωρίς όμως βιομηχανία,γεωργία και πλουτοπαραγωγικές πηγές ,έχοντας ουσιαστικά μόνο αλιεία έχει ανάπτυξη 3,1% και περίπου 7% ανεργία!

Μήπως -λέμε μήπως- κάνουμε κάτι πολύ λάθος;

Και βέβαια είναι περίεργο ότι όλα αυτά πρέπει να ψάξει κάποιος για να τα πληροφορηθεί ,γιατί παραδόξως δεν “παίζονται” από τα ΜΜΕ.


 onalert.gr

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ > Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.

Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

1greek

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Λευκάδιος Χέρν: ο Έλληνας Εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας


Ο εθνικός συγγραφέας της Ιαπωνίας είναι ένας έλληνας ο Λευκάδιος Χέρν ή Γιακομο Κουιζίμι. Τον χαρακτήρισαν 'ο Παπαδιαμάντης της Άπω Ανατολής '. Στη γεννέτειρά του τη Λευκάδα, η προτομή του Λευκάδιου Χέρν βρίσκεται από το 1985 στο πάρκο των ποιητών- δίπλα στον Α. Βαλαωρίτη και τον Α. Σικελιανό. Επίσης ο δρόμος στο σπίτι που γεννήθηκε στο κέντρο της πόλης έχει το όνομα του(στα Ελληνικά και στα ιαπωνικά) ενώ οι Πολιτιστικές ανταλλαγές με το Σιντσουκο στο Τόκιο και την Λευκάδα συνεχίζονται.

Η ιστορία του Λευκάδιου Χέρν μοιάζει με παραμύθι και γι΄αυτο έχει γίνει σίριαλ το 1987 στην ελληνική τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Τσακίρη. Μάλιστα στο βιογραφικό μυθιστόρημα "Ή Οδύσσεια του Λευκάδιου Χερν",ο συγγραφέας Τζόναθαν Κόλτ τον αποκαλεί 'περιπλανώμενο φάντασμα'. Ο Λευκάδος Χέρν γεννήθηκε στην Λευκάδα τον Ιούνιο του 1850. Μητέρα του ήταν η Ρόζα Κασιμάτη. μια 25χρονη κοπέλα από τα Κύθηρα. Πατέρας του, ο Ιρλανδός ταγματάρχης Τσαρλς Χερν, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός γιατρός στα κατεχόμενα τότε από τους Βρετανούς, Ιόνια νησιά.




Ο Χέρν μετακλήθηκε στο Δουβλίνο το 1852 κι΄ έφυγε μαζί με την γυναίκα του και το δίχρονο αγόρι του. Σε ηλικία 4 χρόνων ο μικρός Λευκάδιος βρέθηκε χωρίς γονείς αφού ο πατέρας του πήγε να υπηρετήσει στις Ινδίες και η μητέρα του επέστρεψε στην Ελλάδα αφήνοντας τον υπό την κηδεμονία της θείας του. Λίγο μετά την συμπλήρωση των 16 χρονών του και έχοντας ήδη διαμορφώσει μία πανθεϊστική κοσμοαντίληψη (βλ. Kenneth Rexroth, 1987, «World Outside the Window: Selected Essays of Kenneth Rexroth»), αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο και μετά από 3 χρόνια, μη αντέχοντας την υπερβολική κλειστότητα και θρησκοληψία των Ιρλανδών, καθώς και την κακία της συντηρητικής κοινωνίας τους εξαιτίας της αναπηρίας και δυσμορφίας του (το κατεστραμμένο μάτι του είχε ασπρίσει και το άλλο ήταν κόκκινο από την υπερκόπωση), έφυγε σε ηλικία μόλις 19 ετών για τις Η.Π.Α. και εγκαταστάθηκε στο Τσιντσινάτι (Cincinnati) της πολιτείας του Οχάϊο. 

Μετά από μία μικρή περίοδο απόλυτης οικονομικής εξαθλίωσης, γνώρισε τελικά τον Άγγλο εκδότη και ριζοσπάστη ουτοπιστή κοινοτιστή Χένρυ Γουώτκιν (Henry Watkin, 1824- 1910), ο οποίος τον προέτρεψε να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία, όπου διακρίθηκε επί πολλά χρόνια (με τις εφημερίδες «Cincinnati Daily Enquirer», 1872 – 1875, «Cincinnati Commercial», 1875 – 1877, «Times Democrat» της Νέας Ορλεάνης, 1877 - 1890). Το 1875 προκάλεσε τα ρατσιστικά ήθη της εποχής με τον γάμο του με την μιγάδα Αλήθεια Φόλεϋ (Alethea «Mattie» Foley), ο οποίος θεωρήθηκε «σκάνδαλο παλλακείας» (αφού ο τότε νόμος δεν αναγνώριζε γάμους λευκών με μη λευκούς) και του κόστισε την απόλυσή του από την ημερήσια εφημερίδα «Cincinnati Daily Enquirer», η οποία όμως του άνοιξε τον δρόμο για εργασία στην ανταγωνιστική «Cincinnati Commercial». 

Ωστόσο, επειδή η κάπνα και η έντονη βιομηχανική ατμοσφαιρική ρύπανση του Τσιντσινάτι ενοχλούσαν το υπερευαίσθητο λόγω κόπωσης δεξί μάτι του, αποφάσισε το 1877 να φύγει για την Νέα Ορλεάνη, όπου για 12 περίπου χρόνια (μέχρι το 1889 - 1890) συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Times Democrat», στο κοινό της οποίας καταξιώθηκε λόγω του προσωπικού του γλαφυρού τρόπου, ο οποίος, περνώντας ταχύτατα από την Ιστορία των Κρεολών στην ιδιαίτερη κουζίνα της περιοχής και από τα λαϊκά ήθη και έθιμα στο Βουντού, αναδείκνυε την πολιτεία ως περιοχή ιδιόρρυθμων ηθών και άκρατου ηδονισμού. Το 1887 ταξίδεψε στις Δυτικές Ινδίες για λογαριασμό του περιοδικού «Harper’s Magazine», όπου και συνέγραψε το «Two Years in the French West Indies» και το μυθιστόρημα «Youma» με θέμα μία ανταρσία σκλάβων (και τα δύο εκδόθηκαν το 1890). 
 
Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου έφθασε το 1889 στην Γιοκοχάμα (Yokohama), σταλμένος από το αμερικανικό περιοδικό «Harper’s Magazine». Λίγο πριν φύγει για την Ιαπωνία, έγραψε στο περιοδικό ότι εκείνο που σκόπευε ήταν να παρουσιάσει στους αναγνώστες την πραγματική εικόνα της ζωής στην Ιαπωνία «όχι σαν ένα απλός παρατηρητής, αλλά ως κάποιος που μπορεί να συμμετέχει στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων και που επιπρόσθετα μπορεί να σκέπτεται με τις δικές τους σκέψεις». Λίγο καιρό μετά την άφιξή του όμως, έσπασε το συμβόλαιό του με το περιοδικό και εγκαταστάθηκε στο Ματσούε (Matsue) της βορειοδυτικής Ιαπωνίας που τότε δεν είχε ακόμα διαβρωθεί από τα ήθη των «δυτικών», διδάσκοντας αγγλικά. Κατά την εκεί παραμονή του, σχετίστηκε στενά με τους ανθρώπους, ανέπτυξε αδελφική φιλία με τον καθηγητή Νισίντα Σεντάρο (Nishida Sentaro) και μόλις τον 15ο μήνα από τότε που έφθασε στην χώρα νυμφεύθηκε την Κοϊζούμι Σέτσου ή Σετσούκο (Koizumi Setsu ή Setsuko), θυγατέρα ενός πρώην σαμουράϊ της περιοχής, κατεστραμμένου πια λόγω της εισβολής των «δυτικών» και της συνακόλουθης διάλυσης όλων των παραδοσιακών κοινωνικών ιεραρχήσεων. Με την Σέτσου απέκτησε αργότερα τρεις υιούς, τους Κάζουο, Ιουάο και Κιγιόσι και μία θυγατέρα, την Σέτσουκο.


 Στην Ιαπωνία ο Λευκαδιος Χερν έζησε τα 14 τελευταία χρόνια της ζωής του. Έγινε ο εθνικός
Ο Χέρν με την σύζυγο του και τον γιό του
συγγραφέας της Ιαπωνίας. Ο Χερν κατέγραψε μια άλλη Ιαπωνία, των θρύλων των Σαμουράι και των παραδοσιακών αξιών. Χαρακτηρίσθηκε ως ο αυθεντικότερος ερμηνευτής της Ιαπωνίας στη Δύση ενώ το βιβλίο του "Ματιές στην άγνωστη Ιαπωνία" διδάσκονταν σε όλα τα σχολεία της χώρας επί δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι περιζήτητα, 8 μουσεία υπάρχουν προς τιμήν του σε όλη την Ιαπωνία ενώ το άγαλμα του ξεχωρίζει στην κεντρική πλατεία του Τόκιο και μνημεία έχουν στηθεί σε κάθε γωνία τις Ιαπωνίας από όπου πέρασε.
Ο Λευκάδιος  δέχεται ουσιαστικά ότι, στην απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής, η ελληνική και η ιαπωνική τέχνη συμπίπτουν σε μια κοινή αισθητική αντίληψη που είναι η άρνηση της εξατομίκευσης.
 «Καλλιτέχνες ενός μοναδικού πολιτισμού –οι Ελληνες- μπόρεσαν να επιτελέσουν αυτό το θαύμα: ν’ αποσπάσουν το ιδανικό της ομορφιάς της φυλής τους απο τις δικές τους ψυχές και να σταθεροποιήσουν το ρευστό του περίγραμμα στο κόσμημα και την πέτρα...»
Πέθανε ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 1904 και μέχρι την τελευταία του στιγμή δεν έπαψε να υπερηφανεύεται για την ελληνική καταγωγή του. Άφησε πίσω του ένα ογκώδες συγγραφικό έργο από βιβλία και πανεπιστημιακές παραδόσεις που περιλαμβάνονται στην ιαπωνική έκδοση των 27 τόμων του έργου του. Σ' αυτό προβάλλει την Ιαπωνία με ιδανικό τρόπο, παρουσιάζοντας στη Δύση μιαν άγνωστη ως τότε χώρα, η οποία ακριβώς την εποχή εκείνη προσπαθούσε να πλησιάσει το πρότυπο ενός δυτικού κράτους. Στα βιβλία του περιλαμβάνει όχι μόνο περιγραφές τοπίων και ηθών, αλλά και μεταγραφές μύθων, μελετήματα γύρω από τα δύο κυριότερα θρησκευτικά ρεύματα της Ιαπωνίας (σιντοϊσμού καιβουδισμού), και ακόμη ιστορικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές αναλύσεις. Για τον Λευκάδιο Χερν, ως σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 30 βιογραφίες και έχουν δημοσιευθεί δύο βιβλιογραφίες στις οποίες περιλαμβάνονται περισσότερα από 1.000 λήμματα άρθρων και βιβλίων που αναφέρουν το όνομά του.

Πηγές

http://www.styx.gr/

http://alliapopsislade.blogspot.com/

http://www.trussel.com/f_hearn.htm

http://www.rassias.gr/7LF.html

Βιβλία του Λευκάδιου Χερν στα ελληνικά:

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ, μεταφρ. Χαλικιάς Σωτήρης, Ινδικτος, 1999, 285 σελ.
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ, μετάφρ. Καλαμαντής Γιώργος Κ., Κέδρος, 1998, 368σελ.
ΙΑΠΩΝΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ, μεταφρ. Νικητοπούλου Μαριάννα, εικονογράφηση Αραποστάθη
Ηλέκτρα, Σιδέρης Ι., 150 σελ.
ΚΑΪΝΤΑΝ, Σμυρνιωτάκης, 1996, 96 σελ.
ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, Χαλικιάς Σωτήρης, Ίνδικτος, 1997, 444 σελ.
ΟΛΕΘΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ, μετάφρ. Καλονάρος Πέτρος, Gutenberg, 1991,
ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, μετάφρ. Βουκελάτου Δώρα,
Εστία, 2000, 61 σελ. 
 istorikathemata.com

ΝΕΟ-ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ : Ιστορία – Διδασκαλία – Συμβόλαιο με το διάβολο – Σατανιστικές εκκλησίες


Ο σύγχρονος σατανισμός έχει τις ρίζες του στην αυλή των Γάλλων βασιλέων τού ΙΗ’ αιώνα, όπου υπήρ­χαν κοινωνικές τάξεις που λάτρευαν το Σατανά και τε­λούσαν μαύρες λειτουργίες. Βασικός στόχος ήταν η διακωμώδηση της Εκκλησίας και τού προσώπου τού Χριστού. Γι’ αυτό και χρησιμοποιούσαν καθαγιασμένες όστιες.



Ο νεο-σατανισμός δεν έχει αυτό το σκοπό. Απο­βλέπει στην απόκτηση δύναμης. Υπάρχουν νεο-σατανικές ομάδες που αρνούνται την ύπαρξη τού Σατανά σαν προσώπου. Ο Σατανάς αντιπροσωπεύει την άλλη πλευ­ρά τού ίδιου πράγματος· στην πληρότητα ανήκουν και τα δύο, το θετικό και το αρνητικό, ο Υιός τού Θεού και ο Εωσφόρος. Όμως και μ’ αυτό τον τρόπο εισέρ­χεται κανείς σε χώρους επικίνδυνους και απειλείται με καταστροφή.
 
Ιστορία τού νεο-σατανισμού
 Μεσσίας της κίνησης αυτής είναι ο Άγγλος μά­γος Aleister Crowley (1875-1947). Το πραγματικό του όνομα ήταν Edward Alexander. Το 1925 ανακη­ρύχθηκε στο Weida/Thuringen από ομάδα Γερμανών σε Σωτήρα τού κόσμου.
Ο Crowley έγινε το 1899 μέλος τού ροδοσταυρικού τάγματοςGolden Dawn. Μέσω αυτού τού τάγμα­τος ήλθε σε επαφή με τη νεογνωστική και μαγική σκέ­ψη. Σχετίσθηκε και με άλλα πρόσωπα, που ενδιαφέροντο για τη μαγεία και στις τελετουργίες χρησιμοποιή­θηκαν ναρκωτικά (κοκαΐνη, όπιο, χασίσι).

Όμως ο Δάσκαλος τού Crowley ήταν ο Allan Benett, που το 1900 μετανάστευσε στην Κεϋλάνη και έγινε βουδιστής μοναχός με το όνομα Ananda Metteya. Ο Crowley πήγε στην Κεϋλάνη και διδάχθηκε κοντά στον Δάσκαλο τη γιόγκα. Μετέβη στη συνέχεια στην Ινδία και το 1904 στο Κάϊρο.
Ισχυρίζεται πως στα πλαίσια τελετουργικού μα­γείας εμφανίσθηκε σ’ αυτόν ο Guardian Angel Aiwass και τού υπαγόρευσε μια Γραφή, που στους κύκλους τού νεο-σατανισμού χαρακτηρίζεται σαν «Το βιβλίο τού Νόμου».
 Μέσω τού Aiwass ο Θεός Horus λέγει στον Crow­ley:
«Δεν έχουμε τίποτε το κοινό με εκείνους που αποδιώκονται και με τους ανίκανους. Αφήστε τους να πε­θάνουν στη μιζέρια τους. Μη ταυτίζεσθε μ’ αυτούς, συμπόνοια είναι το πάθος των βασιλέων. Πατείστε τους δυστυχείς και τους αδύνατους στο λαιμό· αυτός είναι ο νόμος των ισχυρών, αυτός είναι ο δικός μας νόμος και η χαρά τού κόσμου. Ω βασιλέα, μη πιστεύεις στο ψέμα πως πρέπει να πεθάνεις. Αλήθεια σου λέω, δεν προο­ρίζεσαι να πεθάνεις, αλλά να ζήσεις… NuitAhditRa-Joor-Khuit!, ο ήλιος, δύναμη και δόξα, φως· αυτό αρμόζει στον υπηρέτη του άστρου και τού όφεως» (J. Symonds, The great beast-The life and the Magic of Aleister Crowley, Frogmore/ST. Albans 1973, o. 83).
 Ο Crowley είδε τον αγγελιοφόρο τού Σατανά με τη μορφή ενός τυραννικού βασιλιά, με μάτια που έδι­ναν την εντύπωση σαν να μπορούσε να τα καταστρέψει όλα. Οι αποκαλύψεις, που καταγράφησαν στο βιβλίο του έγιναν κλειδί τού νεο-σατανισμού.
  Διδασκαλία
 Στο κέντρο του νεο-σατανισμού είναι ο άνθρωπος και κύρια επιδίωξη είναι η δύναμη· δύναμη χωρίς ανα­στολές. Ιδού μερικά αποσπάσματα από «Το βιβλίο τού Νόμου»:
Δεν υπάρχει θεός εκτός από τον άνθρωπο:
1. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει σύμφωνα με το δικό του νόμο, να ζει όπως θέλει, να εργάζεται όπως θέλει, να παίζει όπως θέλει, να αναπαύεται όπως θέλει, να πεθαίνει όποτε και όπως θέλει.
 2. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να τρώγει ο,τι θέλει, να πίνει ο,τι θέλει, να κατοικεί όπου θέλει, να ταξειδεύει στην υδρόγειο όπως θέλει.
3. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να σκέπτεται ο,τι θέλει, να λέει ο,τι θέλει, να γράφει ο,τι θέλει, να σχε­διάζει, να ζωγραφίζει, να σκαλίζει, να χαράζει, να δια­μορφώνει και να οικοδομεί όπως θέλει, να ντύνεται όπως θέλει.
4. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αγαπά όπως θέ­λει: επίσης γεμίστε με αγάπη ανάλογα με τη θέληση σας, όπως θέλετε, όποτε, όπου και με όποιον θέλετε!.
 5. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να φονεύσει όλους εκείνους που ζητούν να του αφαιρέσουν αυτό το δι­καίωμα. Οι σκλάβοι πρέπει να υπηρετούν. Αγάπη είναι ο νόμος, αγάπη κάτω από τη θέληση (ΑΙ Vel legis i, 51. II, 58. I, 57. Genossenschaft Psychosophia, Ex Occidente Lux – Ein Ketzenbrevier in Freien Folgen, τεύχος 3, Zurich 1955, σ 26).
Το Συμβόλαιο με το Διάβολο
 Από το 1986 σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας κυκλοφορεί ένα Συμβόλαιο με το Διάβολο. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οδηγίες για κάθε δόκιμο, όπως:
- Να γράψει το κείμενο με το αίμα του και να κλείσει το συμβόλαιο ενώπιον ενός μάγου σαν εκπρο­σώπου τού Σατανά, για να εισέλθει στην υπηρεσία τού Διαβόλου, ο οποίος σαν αντάλλαγμα τού υπόσχεται κάθε τιμή, την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας, προ παν­τός απεριόριστο πλούτο και αισθησιακές ηδονές.
 — Οι δόκιμοι δίνουν στο Διάβολο τον όρκο υποταγής και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην επι­στρέψουν πλέον ποτέ στη χριστιανική πίστη, να μη τη­ρήσουν καμμία από τις εντολές και να είναι υποταγμέ­νοι μόνο στο Σατανά, να επισκέπτονται τα Σάββατα του όσο συχνά είναι δυνατό, να μη λείπουν από κανένα Σάββατο μάγισσας και να παρευρίσκονται πάντοτε στις μαύρες λειτουργίες. Υπόσχονται ακόμη να διαθέσουν όλη τους τη δύναμη και τη μεγαλύτερη φροντίδα τους και ιδιαίτερο ζήλο, ώστε να οδηγήσουν άλλα θηλυκά και αρσενικά δημιουργήματα στην υπηρεσία τού Δια­βόλου. Ακόμη αναφέρεται:
Οι δόκιμοι οφείλουν κατά την επόμενη σύσκεψη να λάβουν το σατανικό βλάσφημο βάπτισμα. Σ’ αυτό παραιτούνται ρητά από τους νονούς τους τού χριστιανι­κού βαπτίσματος και τους καταρώνται, και παίρνουν από το Διάβολο νέους νονούς, οι οποίοι πρέπει να τους διδάξουν ιδιαίτερα τη μαύρη τέχνη. Αποβάλλουν το μέχρι τώρα όνομα τους και λαμβάνουν νέο σατανικό όνομα για να αναγνωρίζονται.
 Στο κείμενο αυτό υπάρχουν ακόμη και τα εξής φρικιαστικά: Οι διάκονοι τού Σατανά υπόσχονται κατά ορισμένο χρόνο να προσφέρουν θυσίες και δώρα και σε εορταστική τελετή τουλάχιστον μια φορά το μήνα να προσφέρουνθυσία ένα παιδί και να πίνουν το αίμα του. Αυτό το αίμα έχει σαν σκοπό να λυκοποιήσει αυ­τούς που το ροφούν κατά το χρόνο της πανσελήνου και να χρησιμοποιηθεί από τους δαίμονες για τρο­φή….
Η Annete Haack, καθηγήτρια θρησκευτικών σε σχολείο τού Μονάχου, μας πληροφορεί πως το συμβόλαιο αυτό μνημονεύεται σε σχολικές εργασίες από μαθήτριες, που είχαν πάρει για θέμα τον αποκρυφισμό-σατανισμό ανάμεσα στους νέους (Annete Haack/F. W. Haack, σ. 26-28).
 Σατανιστικές Εκκλησίες
 Ένας αριθμός μοντέρνων σατανιστών οργάνωσε μυστικούς συνδέσμους, τάγματα και σατανιστικές εκ­κλησίες με ειδικό τελετουργικό για τη λατρεία τού Σα­τανά.
 
Τάγμα τού Ναού της Ανατολής (ΟΤΟ)
 Το τάγμα αυτό (Ordo Templi Orientis) ιδρύθηκε κατά τον ΙΘ’ αιώνα από οπαδούς της θεοσοφίας. Ό­μως με την ένταξη τού αδελφού Merlin (Theodor Reuss) κατά το 1912 το στοιχείο της μαγείας έγινε κυρίαρχο. Ο Crowley ασκεί πλέον αποφασιστική επί­δραση και γίνεται αδελφός Baphomet. Ο Crowley είναι και ο συγγραφέας τού τελετουργικού για τη Γνω­στική λειτουργία τού τάγματος. Οι αγγλοσαξονικές σατανιστικές ομάδες ανάγονται στον ίδιο μεσσία, τον Crowley, που ανακηρύχθηκε Σωτήρας τού κόσμου.
 Στο σύμβολο της πίστεως τού τάγματος αναφέρε­ται: Κάνε αυτό που θέλεις, αυτός ας είναι όλος ο νόμος… πιστεύω στον όφι και στο λέοντα, μυστήριο των μυστηρίων, και το όνομα του είναι Baphomet(Ecclesiae Gnosticae Catholiacae Canon Missae, Zurich, a19-20).
 Εδώ υπάρχει η πίστη πως ολόκληρη η φύση πληρούται από θεϊκή δύναμη, την οποία μπορεί κανείς με το τελετουργικό να ανακαλύψει και να την χρησιμο­ποιήσει για τους σκοπούς του. Μπορεί, λένε, ο άνθρω­πος, να έλθει σε επαφή με ανώτερες δυνάμεις. Με τις λεγόμενες ανώτερες μυήσεις, λένε, μπορεί κανείς να μεθοδεύσει τον κόσμο γύρω του και να τον υποτάξει. Όμως τις γνώσεις αυτές πρέπει να τις κρατήσει μυστι­κές από κατώτερα εξελιγμένους ανθρώπους, γιατί η χρήση τους από αυτούς είναι βλαβερή.
 Άλλες δοξασίες είναι η πίστη στην εξέλιξη του ανθρώπου από επίπεδο σε επίπεδο, η μετενσάρκωση. Οι σατανιστές δεν πιστεύουν σε προσωπικό Θεό.
 Το τάγμα αυτό συνιστά πραγματική απειλή για το άτομο και την κοινωνία, γιατί ο νόμος του στηρίζεται στην απόλυτη ελευθερία του ισχυρότερου, που καλείται να επιβάλει με κάθε τρόπο την προσωπική του θέληση. Μάλιστα το τάγμα πραγματοποιεί ειδικά σεμινάρια, ένα είδος Σχολής Ανωτέρου Σατανισμού· βασικό του στοιχείο είναι το σεξ. Κάθε σύναξη τελειώνει με τη φράση: Θάνατος στον προδότη (F. W. Haack, Von Gott Und Der Welt Verlassen, σ 117).
 
Thelema-Τάγμα τού Αργυρού Αστέρα
 Πρόκειται για νεο-σατανιστικό τάγμα, που ιδρύθη­κε το 1972 στο Βερολίνο από τον Dietmar Eschner, που υποστηρίζει πως είναι διάδοχος και μετενσάρκωση τού Crowley. Η κίνηση αυτή διδάσκει το βιασμό, την αιμομιξία, τη μοιχεία και την παιδεραστία. Το τάγμα αυτοδιαλύθηκε. Όμως πριν από τη διάλυση, ανώτερο Δικαστήριο του Βερολίνου γνωμάτευσε:
 Σκοπός τού τάγματος είναι η μετουσίωση του ανθρώπου σε μια ανώτερη βαθμίδα συνείδησης. Αυτό επιδιώκεται με την καταστροφή των μέχρι τώρα αντιλήψεων για την ηθική…, μεταξύ άλλων μέσω αναγκαστικού σεξ, μέσω της ονομαζόμενης εκγύμνασης στο συναίσθημα της αηδίας – να πίνει κανείς τα ούρα του και να τρώγει τα κόπρανά του – τα θύματα καλούνται να εξετάσουν τις αναστολές τους, σε δεδομένη περί­πτωση και με τη χρήση αλκοόλ σαν βοηθητικό μέσο… στον αρχηγό του τάγματος ή στους επί μέρους γυ­μναστές τα μέλη του τάγματος οφείλουν απόλυτη υποταγή (Annete Haack/F. W. Haack, σ. 23).
 
Καθολική Γνωστική Εκκλησία
 Πρόκειται για σατανιστική ομάδα, θυγατρική τού Τάγματος τού Ναού της Ανατολής με τελετουργικό που προέρχεται από τον Crowley και προβλέπει την επίκληση τού Μεγάλου Θηρίου, τού Ερμή, τού Πά­νος, τού Σίμωνος Μάγου και ολόκληρης σειράς προ­σώπων, μεταξύ αυτών και του Crowley.
 Η ομάδα αυτή οργανώθηκε υπό τύπον εκκλησίας, με επισκόπους και αποστολική διαδοχή. Η ιέρεια κατά τις τελετουργίες γελοιοποιεί με χυδαίο τρόπο το μυστήριο της θείας ευχαριστίας της χριστιανικής Εκκλη­σίας. Στις τελετουργίες απαγγέλλεται ο σατανιστικός νόμος: Κάνε εκείνο που θέλεις, αυτό πρέπει να είναι όλος ο νόμος και ο λαός απαντά: Αγάπη είναι ο νόμος· αγάπη κάτω από το θέλημα (F. W. Haack, Geheimreligionen, σ. 21).
 
Εκκλησία του Σατανά (Church of Satan)
 Η ομάδα αύτη ιδρύθηκε το 1966 από τον πρώην θηριοδαμαστή και ιδιωτικό αστυνομικό Lavey, που έ­παιζε το ρόλο τού Σατανά στο φιλμ τού Polansky με τίτλο «Το μωρό της Ρόζμαρυ». Το φιλμ αυτό αντιστρέ­φει τη χριστιανική ηθική και βοήθησε στην παγκοσμία διαφήμιση τού σατανισμού.
Η ομάδα αυτή θεωρεί την ηδονή και την πλεονε­ξία αρετές· στη θέση της εγκράτειας, αναφέρεται στις 9Statements τού ιδρυτή, ο Σατανάς ενσαρκώνει την ικανοποίηση των παθών: Προβάλλει την εκδίκηση αν­τί τού στρέψε και το άλλο σαγόνι και όλες τις ονομα­ζόμενες αμαρτίες, επειδή όλες οδηγούν στη σωματική, πνευματική και συναισθηματική ικανοποίηση.
 Όταν γίνεται κανείς μέλος αυτής της ομάδας, πρέπει ν’ απαντήσει στην ερώτηση, αν αγαπάει ταινίες τρόμου, αν μισεί περισσότερο τον πατέρα του ή τη μη­τέρα του. Αν είναι γυναίκα πρέπει να δώσει απάντηση στο ερώτημα: θα επιθυμούσες να υπηρετήσεις σαν θυ­σιαστήριο για μια τελετουργία; Αν όχι, τότε γιατί; (βλ. F. W. Haask, Von Gott… Verlassen, ο. 134. Annete Haack/F. W. Haack, σ. 20).

Ηρωική διάσωση από την Πολεμική Αεροπορία 8 Γάλλων εν μέσω θύελλας στο Αιγαίο - Βίντεο

Μια ακόμη δύσκολη και δραματική όπως εξελίχθηκε αποστολή διάσωσης έφεραν εις πέρας ελικόπτερα Super Puma της 384ΜΕΔ διασώζοντας την πρακτικά τελευταία στιγμή 8 Γάλλους υπηκόους οι οποίοι επέβαιναν σε θαλαμηγό η οποία βυθιζόταν.
Η θαλαμηγός «Yogi» εξέπεμψε τα ξημερώματα σήμα κινδύνου ύστερα από εισροή υδάτων στ6ο σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να πάρει επικίνδυνη κλίση. Σχεδόν ταυτόχρονα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma απογειώθηκε στις 04:57, από το αεροδρόμιο της Χίου, με σκοπό τη διάσωση των οκτώ Γάλλων υπηκόων που επέβαιναν σε αυτή.
Το υπό γαλλική σημαία σκάφος, βρισκόταν μεταξύ νήσων Σκύρου-Ψαρών (21 ΝΜ Δυτικά από το Βορειοδυτικό άκρο Ψαρών). Το Super Puma βρέθηκε στο σημείο στις 05:30. Παρόλα αυτά, δεν κατέστη δυνατή η άμεση ανάσυρση των επιβαινόντων λόγω των άκρως δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια αυτή περιοχή.
Έτσι το πρώτο ελικόπτερο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την περιοχή καθώς έπρεπε να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα, όχι όμως πριν αντικατασταθεί από δεύτερο Super Puma που απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/στο Αεροδρόμιο της Λήμνου.
Το δεύτερο ελικόπτερο απογειώθηκε στις 06:49 από τη Λήμνο για να βρεθεί λίγο αργότερα στο σημείο όπου βρισκόταν η γαλλική θαλαμηγός αλλά και το πρώτο Super Puma. Τελικά και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ελικοπτέρου κατέστη δυνατή η διάσωση των 8 Γάλλων υπηκόων.
Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος που επιτελούν τα 12 ελικόπτερα Super Puma της ΠΑ ιδιαίτερα στο Αιγαίο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ποιος είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για τις αποστολές SAR μέσα στο ελληνικό FIR. Η ΠΑ. Κάτι που η Τουρκία θέτει διαρκώς υπό αμφισβήτηση
Image
Image
Image


Διάσωση Επιβαινόντων σε Γαλλική Θαλαμηγό from haf.webmaster on Vimeo.


defencenet.gr

Πορεία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στην Αυστρία



Πορεία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στην ΑυστρίαΕν μέσω τσουχτερού κρύου και χιονοθύελλας, δεκάδες Αυστριακοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες πολίτες και την οργή τους «για την επιδιωκόμενη φτωχοποίηση και λεηλασία του ελληνικού λαού». Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, αργά το βράδυ της Τετάρτης, μπροστά στο ιστορικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο κέντρο της Βιέννης.


Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, που είχε καλέσει η οργάνωση «Occupy Austria», επέδωσαν σε εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας μακροσκελές ψήφισμα, στο οποίο, με το γενικό σύνθημα «Αλληλεγγύη στους Έλληνες», διατρανώνεται η αποφασιστικότητα για αντίσταση κατά εκείνων που αμφισβητούν τα θεμέλια επιβίωσης των λαών και διαβεβαιώνεται η αλληλεγγύη του 99% του πληθυσμού της Γερμανίας και της Αυστρίας στον ελληνικό λαό, τον οποίο εμψυχώνουν με δύναμη, αγάπη και αντοχή.


Στο ψήφισμα, καταγγέλλονται αφενός οι κυβερνήσεις, οι οποίες στο πλευρό των τραπεζών και των κερδοσκόπων, έχουν ως προσανατολισμό τους «τη λεηλασία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα» και αφετέρου, το προπαγανδιζόμενο από αυτές σύστημα της ανταγωνιστικότητας και της απεριόριστης ανάπτυξης, για να επιβάλουν απάνθρωπες περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα και την αγορά εργασίας και με αυτές να προστατεύσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολεμικών βιομηχανιών.


Επιπλέον, στο ψήφισμα ασκείται δριμεία κριτική κατά των αντικοινωνικών επιδιώξεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που, στο παράδειγμα της Ελλάδας και μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσης και της κρίσης του ευρώ, «δεν ανταποκρίνονται κατά κανέναν τρόπο στις βασικές προϋποθέσεις μιας αλληλέγγυας συμβίωσης των λαών, ενώ στη βάση αντιδημοκρατικών αποφάσεων, υπονομεύεται η κυριαρχία του λαού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή νομιμοποίηση αυτών των αποφάσεων και μέτρων».


ΠΗΓΗ: 24h.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ.

  • ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ο Λένιν στο πλευρό του Κεμάλ, τόνους χρυσού και όπλων την ώρα που η Ρωσία λιμοκτονούσε, έστειλε το ανθρωπάκι για να σώσει τον Κεμάλ.

  • Δεν άφησαν τον Στάλιν να ισοπεδώσει την Τουρκία!!

  • Πιστός συνεργάτης των Γερμανών οι Τούρκοι. Βλακείες τα περί ουδετερότητας στον Β’ΠΠ!

  • Δείτε ειδικά από το τρίτο λεπτό και μετά. 



Η ThyssenKrupp, η περιβόητη με τα γερμανικά υποβρύχια και τα ναυπηγεία, είναι απόγονος της KRUPP της οποίας ο πρόεδρος, στενότατος συνεργάτης του Χίτλερ και των SS καταδικάστηκε και αυτός στην δίκη της Νυρεμβέργης αφού η εταιρεία του επέμενε να χρησιμοποιεί σκλάβους από το Άουσβιτς. Αποφυλακίστηκε όμως μετά από μόλις τρία χρόνια για να ξαναστήσει την αυτοκρατορία. Ναι, αυτή που πληρώνουμε νταβατζηλίκι για τα υποβρύχια που γέρνουν και ξεφλουδίζουν. Παραλαμβάνονται όμως με υπογραφή Βενιζέλου.
Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν για την εν λόγω εταιρεία: 4 Αυγούστου 1921. Η εταιρεία Krupp προμηθεύει στους σφαγείς του Κεμάλ τα ακόλουθα που για πολλούς άλλαξαν και τον ρου της ιστορίας:
60 πυροβόλα με τριάντα χιλιάδες βλήματα, 700.000 χειροβομβίδες και 10.000 νάρκες. Πράγματι, εκρηκτική βοήθεια απέναντι στο “σειτάν ασκέρ” που έψαχνε τα βόλια ανάμεσα στις γαλέτες για να συνεχίσει τη μάχη.
Βάλτε στο κάδρο και τον Λένιν που έκανε την επανάσταση με 30χιλιάδες χρυσά μάρκα (τέτοιο προλεταριάτο) και θα καταλάβετε πως ήλθε η συντριβή στο μέτωπο της Μικράς Ασίας και τι τιμές αξίζουν στο “Σεϊτάν Ασκέρ”. 10 χειροβομβίδες για κάθε Έλληνα στρατιώτη! Φανταστείτε ποιόν λαό πάνε σήμερα να ταπεινώσουν. Ας μάθουμε την ιστορία, ας τους γκρεμίσουμε γιατί δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

 olympia.gr

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΖΑΚΗ: "ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ"!


Φαίνεται πως τα μαρξιστικά κατάλοιπα και συμπλέγματα δεν θεραπεύονται εύκολα. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα όσα αισχρά και ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ γράφει ο "εθνοσωτήρας" Καζάκης, σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με την μετάφραση βιβλίου σχετικού με τη Μακεδονία που είχε κάνει ο ίδιος πριν μερικά χρόνια; Καμαρώστε τον:

Επειδή ο σκοταδισμός με σύμμαχο την άγνοια μπορεί να ευνουχίσει πνευματικά και ηθικά τον οποιοδήποτε, ξεκαθαρίζω τα εξής πολύ απλά:

Πρώτο: Η μετάφραση έγινε το 2004 και όχι το 2006 και το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οδυσσέας. Δυστυχώς ο εκδότης θεώρησε πρέπον να πετσοκόψει την ιστορική επιμέλεια που συνόδευε την μετάφραση, όπου αποτυπωνόταν ανάγλυφα και η θέση του μεταφραστή. Μάλιστα, ο εκδότης συνόδευσε το βιβλίο με μια δική του εισαγωγή εξαιρετικά προσβλητική για το έργο και τον Βρετανό συγγραφέα. Η εισαγωγή αυτή είναι πέρα για πέρα μύθευμα και προϊόν σκοπιμότητας.

Δεύτερο: Ο Μπρέιλσφορντ δεν υπήρξε ποτέ πράκτορας των Βρετανών. Αντίθετα ανήκε στην αντιϊμπεριαλιστική τάση του Ανεξάρτητου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, το οποίο ιδρύθηκε την τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα, και ασκούσε δριμύτατη κριτική στην ιμπεριαλιστική πολιτική της Βρετανίας παγκόσμια, αλλά και στα Βαλκάνια ιδιαίτερα. Κάτι που τότε, αλλά και αργότερα δεν τόλμησε να κάνει κανείς πούρος εθνικόφρων. Ούτε υποστήριξε ποτέ την ανεξάρτητη Κρητική Πολιτεία. Το βιβλίο του μάλιστα αποτελεί τρανή απόδειξη του πόσο βαθιά ριζωμένο ήταν το αίτημα της ένωσης στους Κρητικούς.

Τρίτο: Ο συγγραφέας πολέμησε στον πόλεμο του 1897 με την μεριά των Ελλήνων στις τάξεις της διεθνούς ταξιαρχίας υπό τον Ριτσότι Γαριβάλδι (ανιψιό του γνωστού Γαριβάλδι). Άφησε και σχετικά απομνημονεύματα. Η διεθνής ταξιαρχία των φιλελλήνων, αλλά και η ταξιαρχία Σμολένσκι έξω από τον Βόλο, ήταν οι μόνες μονάδες του ελληνικού στρατού που πολέμησαν με σθένος και απαράμιλλη ανδρεία εναντίον των Οθωμανών, όταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος και οι επιτελείς του είχαν σαν αποστολή να σημαίνουν διαρκώς υποχώρηση με σκοπό να οδηγηθεί ο ελληνικός στρατός σε μια ατιμωτική ήττα ώστε να επιβληθεί κατόπιν ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος στην Ελλάδα. Όπως και έγινε.

Τέταρτο: Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε το 1906 και από τότε αποτέλεσε βασική βιβλιογραφική αναφορά για την κατάσταση της Οθωμανικής Μακεδονίας πριν και μετά την εξέγερση του Ίλιντεν (1903). Είτε συμφωνεί κανείς, είτε διαφωνεί με τα συμπεράσματα του συγγραφέα, κανείς και ποτέ δεν τόλμησε να αμφισβητήσει από ιστορική σκοπιά την πληρότητα και την ακρίβεια των παρατηρήσεων και των στοιχείων που αναφέρει. Αυτό που διαπιστώνει ο συγγραφέας εκείνη την εποχή, ήταν το γεγονός ότι η Οθωμανική Μακεδονία αποτελούνταν από διάσπαρτες εθνότητες, τόσο ανάκατες μεταξύ τους, που δεν θα μπορούσε κανένας εθνικός αλυτρωτισμός να επιβληθεί στην τότε Μακεδονία, παρά μόνο μέσα από ανελέητους διωγμούς και σφαγές των αλλοφύλων. Όπως κι έγινε.

Πέμπτο: Το βιβλίο υποστηρίζει την ανεξάρτητη από τους Οθωμανούς Μακεδονία, όπου όλες οι ανάμικτες εθνότητες θα μπορούσαν να ζήσουν ισότιμα και ειρηνικά. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε είναι σίγουρο πώς η ενιαία Μακεδονία θα γινόταν αργά ή γρήγορα ο κρίκος ένωσης όλων των Βαλκανικών εθνών, όπως ήθελε και πάλευε ο Ρήγας (προφανώς κι αυτός ήταν πράκτορας των Βρετανών). Αυτό στην πράξη αποδείχτηκε ουτοπία. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι τριχοτόμησαν την παλιά Οθωμανική Μακεδονία επιβάλλοντας μια άγρια και αιματηρή διαίρεση του πληθυσμού της.

Έκτο: Η μεγάλη συνεισφορά του συγκεκριμένου βιβλίου βρίσκεται στο γεγονός ότι αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε ποτέ Μακεδονικό Έθνος, αλλά μόνο διάσπαρτες μακεδονικές εθνότητες (Βουλγαροσλάβοι, Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, κοκ). Αυτό έχει μεγάλη σημασία για να αντιμετωπιστεί η προπαγάνδα των Σκοπίων που μιλά για Μακεδονικό Έθνος και θεωρούσε την εξέγερση του Ίλιντεν ως εθνέγερση των Μακεδόνων. Όπως αποδεικνύει το βιβλίο, το Ίλιντεν ήταν μια κακά προετοιμασμένη εξέγερση της οργάνωσης VMRO, η οποία αν και τότε ήθελε να γίνει οργάνωση όλων των Μακεδόνων (Ελλήνων, Βουλγαροσλάβων, Τούρκων, Εβραίων, κοκ) δεν το πέτυχε και τελικά κατέληξε να αλωθεί από τον Βουλγαρικό αλυτρωτισμό.

Έβδομο: Όλα αυτά οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πώς η αληθινά πατριωτική και δημοκρατική στάση στο ζήτημα των Σκοπίων δεν μπορεί να είναι εκείνη που επικεντρώνει στο όνομα αυτού του κράτους. Είναι αδιάφορο πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ίδια η ύπαρξή τους ως προϊόν ανοιχτής ιμπεριαλιστικής επέμβασης και διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας. Ότι όνομα κι αν αποκτήσουν. Δεν μπορεί κανένας αληθινός πατριώτης και δημοκράτης να ανέχεται κρατίδια-υβρίδια, προτεκτοράτα, τετελεσμένα προϊόντα πολέμου και επέμβασης των Μεγάλων Δυνάμεων. Γι' αυτό και η άποψή μου είναι ότι τα Σκόπια, όπως και το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κοκ, συνιστούν παρά φύση κρατίδια, τα οποία θα πρέπει να εκλείψουν και να ενσωματωθούν σε μια ενιαία και αδιαίρετη δημοκρατική Γιουγκοσλαβία. Αυτή είναι η θέση μου και αυτή υπεράσπιζα με την μετάφραση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Όγδοο: Όσοι μιλούν για "ελληνική Μακεδονία", λειτουργούν όπως τυπικά λειτούργησε η προδοτική εθνικοφροσύνη σ' ολόκληρη την ιστορία του τόπου μας. Ως διατεταγμένοι πράκτορες των Μεγάλων Δυνάμεων και των σχεδίων τους. Κι αυτό γιατί αφενός προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από την αληθινά πατριωτική και δημοκρατική θέση που πρέπει να έχει κανείς για το ζήτημα και από την άλλη προτείνουν πρόστυχους αλυτρωτισμούς, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τους Γερμανούς και άλλους μεγάλους για να πυροδοτήσουν πολέμους για επαναχάραξη συνόρων. Όπως ακριβώς κάνουν σήμερα ενισχύοντας τον Σκοπιανό "Μακεδονικό" αλυτρωτισμό, τον Αλβανικό αλυτρωτισμό, τον Βουλγαρικό αλυτρωτισμό και πάει λέγοντας. Οι δικοί μας εθνικόφρονες, δήθεν πατριώτες, είναι η εγχώρια εκδοχή του ξενοκίνητης μαφίας του UCK και των άλλων συμμοριών που χρηματοδοτεί και ενισχύει ο δυτικός ιμπεριαλισμός στα Βαλκάνια για να κρατά διαρκώς αντιμέτωπους τους λαούς της περιοχής.


Βάλαμε επίτηδες ολόκληρο το κείμενό του, ώστε να μην κλαίγονται ορισμένοι πως τάχα "απομονώνουμε" συγκεκριμένες φράσεις: Δεν μας ενδιαφέρουν τα όσα γράφει για τον Άγγλο συγγραφέα, αλλά επικεντρωνόμαστε στις θέσεις του Καζάκη για το κρίσιμο ζήτημα των Σκοπίων.

Όπως βλέπουμε, αποκαλεί "μακεδονικές εθνότητες" (!!!) εκτός από τους Έλληνες, τους Βουλγαροσλάβους, τους Τούρκους, τους Εβραίους κλπ! ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΗ πως Μακεδόνες ονομάζονται απλά όσοι...κατοικούν στην συγκεκριμένη περιοχή και όσοι έχουν ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Το χειρότερο: Η μαρξιστική του (παρα)παιδεία τον κάνει να μιλάει μόνο για...λαούς και "ιμπεριαλιστές", ξεχνώντας ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!


Όχι "κύριε"! Δεν σας τα είπανε καλά! Το ότι όντως τα Σκόπια και άλλα κράτη της περιοχής ελέγχονται απολύτως από το αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο (τον δεύτερο όρο δεν έχετε τολμήσει ποτέ να τον αναφέρετε, παρά μιλάτε για...ιμπεριαλισμούς!), δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει που οι γυφτοσκοπιανοί καπηλεύονται την Ιστορία μας!

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, "εθνοσωτήρα" Καζάκη!

Ούτε είναι πράκτορας (!!!) όποιος θέτει το θέμα ΠΡΩΤΑ στην Εθνική του διάσταση και μετά στην...προλετάρια, όπως κάνετε εσείς και οι σύντροφοί σας, που χάρη σε αυτήν ακριβώς την "θέση" ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!

Είτε σας αρέσει είτε όχι, Μακεδόνες μπορούν να ονομάζονται ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Και ναι, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Όλα τ' άλλα, είναι για αφελείς και ανιστόρητους! 
 
 hellas-orthodoxy.blogspot.com

ΑΝΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ, ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΙ "ΕΘΝΙΚΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ" ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΕΣ!


Μέχρι και η Ντόρα...γελάει με τα χάλια σας!
Συνεχίστε και να...σκοτώνεστε για τα δυο ξεπουλημένα τομάρια, που μάλλον δικαιώνουν (!!!) τον κωλοτούμπα Καρατζαφέρη, πως τα είχαν συμφωνημένα από πριν με τη ΝΔ! 
Πηγαίντε κι εσείς στο μαντρί της Συγγρού τώρα στην ΠΑΣΟΚ - ΝΔ Α.Ε, παρέα με "κεντροδεξιούς", Πάκηδες, Μαριέττες, Αρούληδες και όλα τα "καλά" παιδιά!

Ακολουθεί σύντομο αφιέρωμα στον ελεεινό πατριδέμπορα, που εδώ και 2 χρόνια είχε βγάλει...Συριζαίο τον Σαμαρά, αλλά πλέον τον ξερογλείφει για ένα ξεροκόμματο (δείτε από το 5.30 και μετά):

 


 Ένα...παλιό βίντεο, που μας καθύβριζει αισχρά αποκαλώντας μας "έμμισθους της Ρηγίλλης" και "βρωμόσκυλα του Σαμαρά" Η ΝΥΝ ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ:


 (Μην μπαίνετε στον κόπο να το διαγράψετε, κομματόσκυλά του, γιατί το έχουμε αποθηκεύσει).
Το καλύτερο: Ξέσπασμα...οργής για τον Σαμαρά "που έδωσε συντάξεις σε κομμουνιστοσυμμορίτες και μας απαγόρεψε να μιλάμε για συμμοριτοπόλεμο":
 ΑΝΤΕ, ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ! ΤΡΕΧΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΙΑΣΕΤΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ"!

 

Τρέχτε να βρίσετε όσους ταμπελώνατε ως "υπαλλήλους της ΝΔ", τώρα που θα δουλεύετε εσείς για τη "Νουδούλα"!

Κι εσείς, "εθνοσωτήρες" της ΝΔ, εμπρός να υποδεχτείτε τους "Μπουμπούκους" και "ακροδεξιούς" όπως τους ονομάζετε...σωστά "υπερπατριώτη" Φαήλο;


Ξεφτιλισμένοι προδότες, ανάξιοι και να σας φτύνουμε ακόμα! 
hellas-orthodoxy.blogspot.com

Κατάλαβες;;;


Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες

(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)


και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα

(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που
διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες  τώρα   γιατί  σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουντο πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.

Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το
μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το

κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς
τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου,τον ιδρώτα σου, με αέρα;
..............
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";

Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα
μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.

Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό
με τα σκυλόψαρα, που έχουντους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι
εκλεγμένοι «αλήτες» μας;

Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και
την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;

Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας
την Εθνική σου  Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να
την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;

Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε
πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο.
Να σου κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα ... Τουρκικά !!!
Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση
υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου
μια θέση στο... "δημόσιο";

Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".


Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο
παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;

Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό
προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;

Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της
παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν
από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι...
θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;

Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ,

για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.     
 Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.


Αγαπητοί φίλοι.
Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και ουσιαστικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε.
Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο...σκοτάδι...
 
 
asimpiestos.blogspot.com

Ο Έλληνας στο στόχαστρο, κοίτα γύρω σου και θα καταλάβεις...


Απο μικρό παιδί μάθαινα πολλά, τώρα όμως αρχίζω να τα καταλαβαίνω. Αρχίζω να συνειδητοποιώ τον εξωτερικό και εσωτερικό πόλεμο που δέχομαι. Δεν θα μιλήσω όμως για τον εσωτερικό πόλεμο, αυτή είναι η δουλειά των Αγίων. Εγώ θα σας μιλήσω για τον εξωτερικό πόλεμο που δέχεται ο καθένας μας. Αυτός ο πόλεμος δεν γίνεται ούτε με όπλα, ούτε ολοφάνερα με φωνές και διάφορα. Είναι πονηρός πόλεμος. Πόλεμος  του μυαλού. Με λίγα λόγια προπαγάνδα. Σου σκλαβώνουν το μυαλό με ψέματα και φτάνεις στο σημείο να πιστεύεις το απίστευτο. Αυτό που θέλουν αυτοί να πιστεύεις. Μην τους κάνεις όμως την χάρη. Απέκρουσε τους με την διάκριση και τη σωστή σκέψη.


Εδώ και έξι μήνες βρίσκομαι με το πρόγραμμα "Εράσμους" στην Γερμανία. Βέβαια είχα ζήσει 8 χρόνια (2001-2009) σε αυτή την χώρα και ομολογώ ότι έμαθα και κέρδισα πολλά, που ίσως στην πατρίδα μου δεν θα τα μάθαινα ποτέ. Μετά από 2 χρόνια απουσίας από την Γερμανία, επιστρέφοντας και πάλι, ήρθα διαφορετικός. Όλοι μας ξέρουμε την επίθεση του γερμανικού τύπου (εδώ διευκρινίζω όχι όλου του γερμανικού τύπου). Μία επίθεση που κάποτε δικαιολογούσα, για να είμαι ειλικρινής. Την δικαιολογούσα, γιατί έβλεπα κάτι άλλο στην Αφροδίτη της Μύλου και στην άσεμνη στάση της από αυτό που έβλεπαν οι υπόλοιποι Έλληνες. Έβλεπα έναν άλλο συμβολισμό. Είδα ότι οι προγονοί μας αγανακτισμένοι πλέον από την κατάντια του Έθνους μας αν είχαν έστω και ένα δευτερόλεπτο χρόνο να μας πουν κάτι η να μας στείλουν ένα μήνυμα από τον άλλο κόσμο θα ήταν το μεσαίο δάχτυλο. Αλλά οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δεν έμειναν εκεί δυστυχώς. Μας αποκάλεσαν απατεώνες της Ευρωπαϊκής Οικογένειας. Μιας οικογένειας που δεν ξέρει τι της γίνεται; Δεν ήξεραν τα αδέρφια μας οι ευρωπαίοι ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στο Ευρώ; Τότε ήταν όλοι βραχυπρόθεσμα μπουμπούνες; Ενώ τώρα ξαφνικά δεν τους ξεφεύγει τίποτα. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Είναι απλή λογική.


Το όλο κακό είναι ότι οι Γερμανοί όχι μόνο μας εκμεταλλεύονται αλλά μας περιγελούν και από πάνω (διευκρινίζω και πάλι ότι δεν είναι όλοι οι Γερμανοί το ίδιο). Όταν ήρθα στην Γερμανία λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία στο μάθημα των γερμανικών να κάνω μία παρουσίαση με ότι θέμα ήθελα εγώ. Ε λοιπόν αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την γερμανική προπαγάνδα. Δεν άντεχα πλέον, όχι σαν Έλληνας αλλά σαν λογικό ον να ακούω βλακείες απλών Γερμανών (επηρεασμένων από τα ΜΜΕ και τον Τύπο) να λένε: "είμαι κατά της βοήθειας της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δεν θα πληρώνω εγώ τον τεμπέλη Έλληνα!". Έκατσα τότε μία μέρα στο λάπτοπ και σκέφτηκα πως θα κάνω μία παρουσίαση και που θα βρω πληροφορίες για να αποκρούσω τούτα τα ψέματα. Μετά από λίγη έρευνα βρήκα μία γερμανική ιστοσελίδα γερμανών ερευνητών οι οποίοι είναι αριστεροί (στην Γερμανία οι αριστεροί δεν είναι κομμουνιστές για όσους ξέρουν, προσωπικά δεν υποστηρίζω καμία ιδεολογία), αλλά έκαναν αυτό που δεν έκανε κανένας έλληνας δημοσιογράφος. Κάθισαν και έκαναν ολόκληρη έρευνα, για τα ψέματα του γερμανικού τύπου. Ένιωσα τόσο μα τόσο τυχερός εκείνη την ημέρα, ευγνώμων αλλά και πολύ ντροπή. Τελικά έκανα την παρουσίαση με το PowerPoint και την άρχισα ως εξής:
Ρώτησα τους πάντες "Όταν ακούτε το όνομα Ελλάδα τι σας έρχεται στο μυαλό; Και η επόμενη διαφάνεια ήταν κάπως έτσι:



Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Όσοι ακούνε το όνομα Ελλάδα, σκέφτονται τον μουσακά και το τζατζίκι. Στην επόμενη διαφάνεια συνεχίζω και τους λέω, ότι το όνομα Ελλάδα η αλλιώς Ελλάς σχετίζεται με τα εξής: Ιστορία 4000+ χρόνων, Δημοκρατία, Παιδεία, Φιλοσοφία, Λογοτεχνία, Επιστήμη, Ιατρική, Τεχνολογία (πρώτη ατμομηχανή και αυτά δεν είναι λιακοπουλοφαντασίες είναι τεκμηριωμένο ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς ήταν ο εφευρέτης) και η προστασία της σημερινής κεντρικής και δυτικής Ευρώπης σε όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια. Από εκεί που όλοι είχαν πάρει χαριτωμένα το όλο θέμα ξαφνικά σοβαρεύτηκαν. Για να μην τα πολυλογώ έφτασα σιγά σιγά στα 4 κύρια επιχειρήματα του γερμανικού τύπου κατά των Ελλήνων. Εδώ πρέπει να διευκρινίσω ότι κάνανε επίθεση στον λαό και όχι στους πολιτικούς. Αχ..αυτή η σκοπιμότητα.
Ας πάμε τώρα να δούμε λίγο τι λένε οι Γερμανοί (επίσης δυστυχώς ελεγχόμενοι) δημοσιογράφοι.
Πρώτον λένε ότι "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες". Δεύτερον ότι "κάνουμε συνέχεια διακοπές". Τρίτον ότι μας πληρώνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί παχυλές συντάξεις. Και τέταρτον ότι "δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ του φορολογούμενου Γερμανού πολίτη στους Έλληνες".
Και αρχίζω να απαντάω λοιπόν...

Κατά τους Γερμανούς είμαστε τεμπέληδες και καλοπερασάκιδες, αλλά η Eurostat μας ενημερώνει ότι εβδομαδιαία οι Γερμανοί κατά μέσο όρο δουλεύουν 41 ώρες ενώ οι Έλληνες 44,3 ώρες. Η ειρωνεία είναι ότι ο μέσος όρος για όλη την Ευρώπη είναι 41,7 ώρες. Κατά τα άλλα είμαστε τεμπέληδες. 

Σύμφωνα με τους Γερμανούς κάνουμε συνέχεια διακοπές. Οι Γερμανοί επειδή έρχονται το καλοκαίρι για διακοπές και μας βλέπουν όλους στις παραλίες νομίζουν αυτό κάνουμε όλο το χρόνο. Αλλά ας κοιτάξουμε λίγο τι λέει η Eurofound (κάτι σαν τον ευρωπαϊκό ΟΑΕΔ). Σύμφωνα με την Eurofound, ο Έλληνας εργαζόμενος έχει δικαίωμα για 23 μέρες διακοπές τον χρόνο, την στιγμή που ο Γερμανός έχει 30 μέρες διακοπές. Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη όσον αφορά τις δικαιούμενες μέρες διακοπών κάθε χρόνο.

Ας συνεχίσουμε...

Οι συνταξιούχοι μας άκουσαν άραγε ποτέ τι λένε οι Γερμανοί για τις συντάξεις μας; Οι Γερμανοί όπως προείπα ισχυρίζονται, ότι μας πληρώνουν υψηλά ποσά όσον αφορά τις συντάξεις. Αλλά ο μέσος όρος της σύνταξης που παίρνουν οι Έλληνες είναι το 55% του μέσου όρου των συντάξεων στην Ευρώπη. Ναι καλά ακούσατε. Το 2007 ήταν γύρω στα 617 ευρώ για τους Έλληνες και το διπλάσιο για τους άλλους. Τώρα είμαστε πλέον κάπου στα 500 ευρώ και με αυτά ο παππούς και η γιαγιά πρέπει να βγάλει το μήνα. Ιδού το ψέμα που προκαλεί και είναι τόσο φανερό μα λίγοι το βλέπουν.

Το τελευταίο επιχείρημα είναι και το χειρότερο από όλα. Οι Γερμανοί πολίτες ζαλισμένοι από την προπαγάνδα που έχουν υποστεί, ισχυρίζονται, ότι μας πληρώνουν με τους φόρους τους. Δυστυχώς είναι και αυτοί θύματα μιας κακοφτιαγμένης προπαγάνδας. Η Γερμανία σαν χώρα, λόγο της καλής και δυνατής οικονομίας που έχει, όταν παίρνει ένα δάνειο, το παίρνει με πολύ χαμηλό επιτόκιο (1%-2%), επειδή δεν υπάρχει ρίσκο όταν δανείζεις στον πλούσιο. Η Γερμανία λοιπόν τι κάνει μόλις παίρνει αυτά τα δάνεια; Τα δίνει σε εμάς, στους Ιταλούς, Ισπανούς και Ιρλανδούς με επιτόκιο 6 %-7 % και βγάζει εκατομμύρια, από την διαφορά των επιτοκίων. Στα μέσα του 2011 μόνο από την Ελλάδα και την διαφορά των επιτοκίων έβγαλε 200 εκ. ευρώ. Και ρώτησα τότε το κοινό.."Ποιος πληρώνει ποιον;". Πρόσθεσα: "Μην ξεχνάτε ότι με την κρίση στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, το ευρώ χάνει σε αξία, γίνεται πιο φθηνό και οι χώρες που εξάγουν τα πάντα όπως οι Γερμανοί πχ. κάνουν χρυσές δουλειές". Ο επίλογος μου ήταν ο εξής και θα είναι ο ίδιος αυτού του άρθρου. 

Ο σκοπός μου δεν είναι να κατηγορήσω τους κακούς Γερμανούς και να αθωώσω τους καλούς Έλληνες. Δεν θα κάψω καμιά σημαία. Δεν θα πω στους Γερμανούς ότι είναι Ναζί. Δεν θα πω στον Έλληνα ότι είναι τεμπέλης και ότι φταίει για τα πάντα. Αυτό που θα πω είναι, ότι όλοι μας πρέπει να προσέχουμε τι ακούμε και τι βλέπουμε. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί και ασφαλώς θέλει προσοχή. Δεν θα μισήσω τον γερμανικό λαό επειδή οι πολιτικοί τους όπως και οι δικοί μας έχουν προσκυνήσει το διεθνές σιωνιστικό τέρας. Δεν θα μισήσω τον Γερμανό η την Γερμανίδα που λέει, ότι ντρέπεται όταν έρχεται η ώρα του μαθήματος της Ιστορίας στο σχολείο. Θα μισήσω όμως την άγνοια και την αδιαφορία, είτε αυτή έχει βρει κατοικία στη ψυχή του Έλληνα είτε σε αυτή του Γερμανού. Προσοχή όμως γιατί ποτέ δεν θα μισήσω τον άνθρωπο οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός, γιατί όλοι μας ήμασταν κάποτε θύματα και ξέρουμε πως είναι. Όλοι μας κάνουμε λάθη. Αντί να φανατιζόμαστε ας κοιτάξουμε πως θα επικοινωνήσουμε. Ας κοιτάξουμε τι πραγματικά μετράει σε αυτή την ζωή. Τι είναι αυτό που αξίζει; Κοίτα γύρω σου όποιος και αν είσαι...κοίταξε καλά όμως, είμαστε εκεί και σε περιμένουμε...


ΥΣ: Το γερμανικό site που σας έλεγα. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την Ελλάδα και την εκμετάλλευση της. Το παρακάτω pdf αρχείο είναι στα γερμανικά αλλά το παραθέτω σαν απόδειξη για όλα τα στοιχεία που ανέφερα σε αυτό το άρθρο.
www.rosalux.de/fileadmin/rls_uploads/pdfs/sonst_publikationen/Broschur_Pleite-Griechen_d

Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω, τα παιδιά εδώ του μπλογκ που μου έδωσαν την ευκαιρία να ακουστώ. Όσοι το διαβάσετε, κάνετε το αδύνατο δυνατό να διαβαστεί από όσους πιο πολλούς το άρθρο. Να είστε καλά και μην φοβάστε τίποτα. Δεν θα θρέψουμε κανέναν πλέον με τον φόβο μας ούτε θα ακούσουμε τα ψέματα τους πλέον.

Ορθός Αντίλογος

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...