Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ (2011)

“Αερομαχία” στον Εύξεινο Πόντο ρωσικών Tu-22 με τουρκικά F-16 – Η Αρκούδα "βρυχάται"



Πέντε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ενεπλάκησαν πριν από 48 ώρες σε αεροπορικό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά λίγο έξω από τις τουρκικές ακτές της Μαύρης θάλασσας. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά κατευθύνονταν νότια – πιθανότητα προς την Συρία ή κατά μία άλλη εκδοχή, απλά προχώρησαν σε επίδειξη δύναμης με αφορμή την τουρκική στάση στο θέμα της Συρίας που από ότι φαίνεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Ρωσία.
Τα πέντε ρωσικά βομβαρδιστικά προσεγγίστηκαν από τα τουρκικά F-16 όταν πλέον φαίνονταν οι ακτές της Τουρκίας σε ένα επεισόδιο που για πρώτη φορά μετά το 1990 καταγράφεται στην περιοχή. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά είχαν νωρίτερα εντοπιστεί από τα ραντάρ της βουλγαρικής Αεροπορίας 40 χλμ ανοικτά των βουλγαρικών ακτών. Καθόλη την διάρκεια της πτήσης τους προς υα νότια τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν

πλησίασαν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο και για τον λόγο αυτό τα βουλγαρικά αεροσκάφη δεν απογειώθηκαν.
Επιπλέον όπως αποκαλύφτηκε από τα βουλγαρικά ΜΜΕ για την αναχαίτιση τους στο διεθνή εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας αρμόδια είναι η νότια διοίκηση του ΝΑΤΟ η οποία επέλεξε να εμπλέξει τα τουρκικά μαχητικά σε μία ασυνήθιστη για τα χρονικά αποστολή αναχαίτισης ρωσικών βομβαρδιστικών στην
περιοχή.

Ειδικοί αναλυτές εξηγούν την ρωσική κίνηση ως συνέχεια των μηνυμάτων που στέλνει η Μόσχα αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες η δύναμη κρούσης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov είχε καταπλεύσει σε συριακό λιμάνι ενώ στα ανοικτά των συριακών ακτών η ρωσική δύναμη και το Ναυτικό της Συρίας είχαν πραγματοποιήσει αεροναυτικές
ασκήσεις.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να αναμένουμε αντίστοιχες πτήσεις και από τα Tu-160 Blackjack των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων. Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία νέα «σελίδα» στις ρωσοτουρκικές σχέσεις και σίγουρα οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να προσαρμόσουν το
σχεδιασμό τους για ένα μέτωπο που για δύο δεκαετίες θεωρείτο ανενεργό.


defencenet.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εξασφαλισμένη νίκη Πούτιν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις







Image
Η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία δείχνει πλέον ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα εξασφαλίσει τα δύο τρίτα των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, αποφεύγοντας όχι μόνο έναν ταπεινωτικό δεύτερο γύρο, αλλά και εξασφαλίζοντας την εκλογή του για μία ακόμη εξαετή προεδρική θητεία, γεγονός που αναμφίβολα θα σηματοδοτήσει και μια νέα εποχή για την -τόσο ζωτική- αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων...
Με μία τέτοια επίδοση στις εκλογές της 4ης Μαρτίου ελπίζει ότι θα περιορίσει τον αντίκτυπο του διογκούμενου κινήματος αμφισβήτησής του στα αστικά κέντρα της Ρωσίας, που τον κατηγορεί για αυταρχική διακυβέρνηση μέσω ενός διεφθαρμένου και συγκεντρωτικού πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Levada Center, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας θα συγκεντρώσει το 63%-66% των ψήφων στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Το 2000, ο Πούτιν εξελέγη στην προεδρία της Ρωσίας με το 53% των ψήφων, ενώ το 2004 έλαβε το 71%.
 Ο προστατευόμενός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που τον διαδέχθηκε προσωρινά το 2008, είχε εκλεγεί με το 70% των ψήφων.

 defencenet.gr

Δείτε το Μυστικό Σχέδιο για την Κρήτη!


Να Διευκρινήσουμε ενα πράγμα: O Κρητικός Θεωρεί τον εαυτό του Ελληνα και ποτέ απο τα βάθη της αρχαίας Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν αμφισβητηθηκε αυτό. Αλλωστε οι Θυσιες του Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητων το απέδειξαν αυτο με τον πιό περιτρανο τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομαδα Κρητικών με υποπτη δραστηριότητα ζητούν την ανεξαρτησία της Κρητης.
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ;
Η Κρήτη λόγο της θέσης της εχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την Ευρωπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθως και τις Θαλλάσιες οδούς εμπορίου και τα πετρελαια της διορυγας του Σουέζ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Το όλο θέμα έχει σαν αφετηρία την ημερομηνία 1912-13 κατά την οποία υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου. Μέχρι τότε η Κρήτη κι από το 1898 (τυπικά από το 1896, βάσει της συνθήκης του Βερολίνου), αποτελούσε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (με ταυτόχρονο έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων), με όνομα «Κρητική Πολιτεία» και πρωτεύουσα τα Χανιά, ενώ είχε και δική της σημαία, βουλή, χωροφυλακή (υπό ξένη διοίκηση), σύνταγμα, ύμνο, νομίσματα, παράσημα κ.α., τα οποία ήταν, κατά βάση, παραλλαγές των αντίστοιχων του ελληνικού κράτους.
Ουσιαστικά η «διακυβέρνηση» της Κρητικής Πολιτείας, ασκούνταν από ένα μεικτό συμβούλιο το οποίο απαρτίζονταν απ’ τα επιμέρους συμβούλια των Κρητών και των Μεγάλων Δυνάμεων. Το συμβούλιο όμως των Μεγάλων Δυνάμεων είχε ουσιαστικά την πρωτοκαθεδρία, καθώς είχε το δικαίωμα,..

ανά πάσα στιγμή, να αναστείλει την λειτουργία του συμβουλίου των Κρητών και να ζητήσει την ανασύστασή του, αν θεωρούσε ότι παραβαίνει κάποια όρια ή αυθαιρετεί.
Η εξωτερική πολιτική του νησιού παρέμεινε δέσμια των «προστατών» του. Η Κρητική Πολιτεία π.χ. δεν είχε δικαίωμα πολέμου κι οι σχέσεις της με άλλα κράτη περνούσαν, ουσιαστικά, από την έγκριση των Μεγάλων Δυνάμεων. Λόγω επίσης της υψηλής επικυριαρχίας του Σουλτάνου στο νησί, δεν ήταν επιτρεπτή η συγκρότηση κρητικού στρατιωτικού σώματος (αντ’ αυτού δημιουργήθηκε η λεγόμενη «Πολιτοφυλακή», η οποία βεβαίως δεν είχε στρατιωτικό ρόλο και ισχύ).




ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ:

Το αστερι με κοκκινο φοντο ειναι Τουρκικο, οχι Κρητικο!


Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού, το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί).
Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ‘ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ’
Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ‘ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ’ ΗΤΑΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).

Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνιας», σε κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ‘ΥΠΟΠΤΑ’ ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Η «Ανεξάρτητη Κρήτη» δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο μόνο μιας χώρας, ή τουλάχιστον, οι διασπαστικές κινήσεις δεν υποκινούνται μόνο από μία, αλλά περισσότερες (κατά κύριον λόγο, Τουρκία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Η.Π.Α).






Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ
Μια πρώτη αναφορά, μαρτυρείται απ’ τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης κατά των Γερμανών, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.
Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς) αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα, ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.

Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός: Αρνήθηκε, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.


Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛIΝΩΝ
Το θέμα άρχισε να ανακινείται πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 70 και γνώρισε μια έξαρση στην δεκαετία του 80.
Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.



Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.



Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.



Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).



Εβραίος καθηγητής και στελέχος της ΜΟΣΑΝΤ

Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.



Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη…αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την… εβραϊκή ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από… τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως… ευρήματα.



Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε… επιστημονικές ανακοινώσεις.



Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε… από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων… ήταν Εβραίος.

Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου…αρχαιολόγου Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την… σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.



Η ανάμειξη του Άνκορι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.







Ο ‘ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ’
Ήδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ’ αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EYRONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα.


Στις αρχές του 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Στις επιστολές αυτές υπήρχαν σκίτσα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι του και στραγγάλιζε την Κρήτη. Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο καλούνταν να απαντήσουν ήταν ποιοι υποκινούσαν όλες αυτές τις ενέργειες.



Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές αντελήφθησαν μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Οι μυστικές έρευνες, που έφτασαν μέχρι το εξωτερικό, είχαν οδηγήσει σε ένα σημείο που υποχρέωνε τους υποκινητές να… αναστείλουν το σχέδιό τους. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε…



Τα ανησυχητικά μηνύματα τόσο για την ΕΥΠ όσο και τις υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να επανεμφανίζονται τα δύο τελευταία χρόνια.

Στη διετία αυτή έχει παρατηρηθεί μία εκστρατεία διάδοσης της Κρητικής Πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές. Ολοένα και περισσότερες σημαίες «φιγουράρουν» σε σπίτια, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα (ακόμη και επιφανών Κρητικών) στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες. Επίσης κατά εκατοντάδες φτάνουν τα SMS και τα MMS σε κινητά τηλέφωνα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων (τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά) που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την «Κρητική Πολιτεία» και το όραμα της «αυτόνομης Κρήτης».







Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Οι Αρχές ασφαλείας έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι η κινητικότητα αυτή… υποκινείται κυρίως από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος τη Γερμανία. Πολλοί Κρητικοί λαμβάνουν e-mail με ανάλογο περιεχόμενο που τους προτρέπει να συσπειρωθούν για το μεγάλο όραμα της ανεξαρτησίας της Κρήτης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη η δραστηριότητα υποκινείται και χρηματοδοτείται από μία οργάνωση που εδρεύει στη Γερμανία.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Είχαν μάλιστα καταλήξει και στον επικεφαλής. Επρόκειτο για άτομο κρητικής καταγωγής, με ισχυρή θέση και ρόλο στο εξωτερικό, που όμως ως όνομα δεν είναι γνωστό στη μεγαλόνησο. Επιπλέον οι διάφορες έρευνες κατέληξαν και σε μερικά άτομα που εξυπηρετούν τούρκικα συμφέροντα.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ‘ΔΙΑΛΥΣΗ’ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι η χώρα η οποία φιλοξενεί και χρηματοδοτεί την FUEN (Federal Union of European Nationalities). Στη Γερμανία, η εύνοια της «εθνικής μειονότητας» είναι καθοριστική για τη συγκρότηση της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της. Για τη Γερμανία η «οργανωτική αναδιάρθρωση» της Ευρώπης αποτελεί μια μακροχρόνια στρατηγική και οι εθνικές οντότητες/ μειονότητες συστατικό στοιχείο της. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου είναι η αποδιάρθρωση/ υποβιβασμός του εθνικού κράτους και η ανάδειξη των εθνικών ομάδων. Οι όποιες άλλες μειονότητες (π.χ. θρησκευτικές, γλωσσικές κ.λπ.) δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, γιατί αντιστοιχούνται στο δίπολο πλειοψηφία/ μειοψηφία του εθνικού κράτους. Όσο για το κενό ισχύος, αυτό μπορεί να καλυφθεί από υπερεθνικούς θεσμούς – και στην προκειμένη περίπτωση την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, μπορεί να ενισχύσει αυτήν την ερμηνεία – διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με μικρά κράτη που μπορούν να επιβιώσουν μέσα στην ΕΕ.



Στην προκειμένη περίπτωση όμως και σε σχέση με το γεωπολιτικό βάρος της Κρήτης η Γερμανία δεν μπορεί παρά να είναι μόνο το βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας της οποίας η ατμομηχανή βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού, ενώ η Αγγλία και το Ισραήλ έχουν τις δικές τους βλέψεις. Στο γεωπολιτικό «βάρος» της Ελλάδας, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην Κρήτη κατά κύριο λόγο και μετά στο Αιγαίο.







Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ … ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ !
Την αρχή έβαλε το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο στη σχετική ιστοσελίδα περιγράφει τη διαδικασία που μπορούν να ακολουθούν επιχειρηματίες προκειμένου να απλοποιούν τον τελωνειακό έλεγχο, χάρη στη χρήση μιας προσωρινής δήλωσης, γνωστής ως ΑΤΑ (Temporary Admission). Στο ενημερωτικό σημείωμα που περιλαμβάνει τις πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν και τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων. Εκεί κάπου ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην… Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος, ανάμεσα σε άλλα όπως η Κύπρος, η… Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό χώρες!


Σε δεκάδες αμερικανικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών η Κρήτη καταγράφεται ως ανεξάρτητο κράτος, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό, καθώς, αν ένα τέτοιο λάθος συγχωρείται από γραφειοκράτες, όπως οι άνθρωποι των υπουργείων, είναι ασυγχώρητο για ανθρώπους του πνεύματος. Η λίστα είναι μεγάλη και αξιοσημείωτη. Η Κρήτη δε γλιτώνει όμως την… ανεξαρτησία της ούτε από τα καναδικά ταχυδρομεία, τα οποία γνωστοποιούν ότι αν θέλουν να επικοινωνήσουν ταχυδρομικά με το νησί μας μπορούν να στείλουν κι αυτοί ό,τι θέλουν ταχυδρομικά στη… χώρα Κρήτη ή στη νήσο Κέρκυρα, που επίσης καταγράφεται ως… κράτος, ενώ η Νότια Αφρική δε θα νοιαστεί πολύ για το τι γίνεται στην Κρήτη αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση τους και τα επίσημα έγγραφα της, το 2003 τους πήγαν μόλις 2 Κρητικοί ενώ οι Έλληνες ήταν 7,732.



H UNESCO μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στο Global Ocean Observing System (το 2003). Οι μηχανικοί απο την Κρήτη έχουν την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers.






ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ‘ΛΑΘΗ’ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ
Η ομογένεια και το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασαν άμεσα στη συντονισμένη αυτή πρόκληση, αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας, πετυχαίνοντας να διορθωθούν οι περισσότερες από τις «λανθασμένες» αναφορές περί κράτους Κρήτης.


Στο γνωστό πρόγραμμα εγγραφής σε DVD Avi2dvd, μαθαίνουμε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό υποστηρίζει και την…κρητική διάλεκτο! Αν και οι προγραμματιστές δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση με αποσχιστικά κινήματα και τα συναφή, είναι απορίας άξιον πως τελικά η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δεσπόζει δίπλα στις υπόλοιπες επίσημες εθνικές σημαίες (και πρώτη πρώτη μάλιστα!).


ΝΕΟΤΕΡA ΣΥΜΒΑΝTA
Ένα άλλο συμβάν έλαβε χώρα στην Κορσική στα πλαίσια των «Παιχνιδιών των Νήσων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αποστολή της Κρήτης καταφθάνοντας στο αεροδρόμιο της Κορσικής ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που μοίραζαν εμφάνιζαν την Κρήτη με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε αντίθεση με την αποστολή της Κέρκυρας που συμβολίζονταν με την ελληνική σημαία.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η διαπίστωση αυτή αιφνιδίασε τους νομάρχες της Κρήτης και τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην αποστολή, οι οποίοι εξοργισμένοι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.



Από την περιφέρεια Κρήτης εστάλη διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια Αρχή των Αγώνων, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζονταν: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπείται από το επίσημο σύμβολο του ελληνικού κράτους, την ελληνική σημαία».

Η κρητική αντιπροσωπεία απαίτησε να αποσυρθούν τα επίσημα έντυπα που θέτουν ζήτημα αυτονομίας της Κρήτης και ζήτησαν να κυκλοφορήσουν νέα. Στα νέα φυλλάδια πρέπει να ζητείται συγνώμη γι αυτό το σοβαρό θέμα που άπτεται των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.

Η χλιαρή έρευνα σταμάτησε και πάλι -όπως και το 1990- στη διαπίστωση ότι κάποιοι Κρητικοί, μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας, χρηματοδοτούν και υποκινούν την αυτονομιστική προπαγάνδα.






ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Μια από τις πρώτες «κουμπουριές» δώθηκε από την τοπική αεροπορική εταιρία Sky Express (ιδρύθηκε το 2005), η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο κι ανήκει σε έναν πρώην πιλότο της Ολυμπιακής, τον Μιλτιάδη Τσαγκαράκη.

Η εν λόγω αεροπορική εταιρία επέλεξε ως έμβλημά της, την σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Το νέο λογότυπο της Sky ExpressΜετά από διαμαρτυρίες αναγκάστηκε να το αποσύρει και να το αντικαταστήσει (όχι όμως κι απ’ τα οχήματά της, ή την σελίδα των online κρατήσεων), με «βαριά καρδιά» όμως καθώς φαίνεται κι από την ανακοίνωση που κοσμεί την ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία παραδίδονται και κάποια «μαθήματα ιστορίας».







ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΝΕΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΙΑ
Το επόμενο επεισόδιο έλαβε χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μία τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια στην έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο (ο οποίος μεταδιδόταν απευθείας από την «ΚΡΗΤΗ ΤV»), κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί και να διπλωθεί τάχιστα.
Οι νεαροί δεν προέβαλαν αντίρρηση, ωστόσο πριν κατεβάσουν το πανό (στο οποίο αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012») έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία.

Στην Ασφάλεια Ηρακλείου οι δύο νεαροί υποστήριξαν ότι ανύψωσαν τη σημαία επειδή αγαπούν την Κρήτη. Σε ερωτήσεις για το ζήτημα της «Κρητικής Πολιτείας», δήλωσαν άγνοια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως εδώ, ότι η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας», δεν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε γήπεδο, στο παραπάνω περιστατικό. Από Κρήτες χρήστες του διαδικτύου, έχει αναφερθεί ότι η εν λόγω σημαία αποτέλεσε «λάβαρο» των «φανατικών» οπαδών της «Θύρας 4» του Ο.Φ.Η και των οπαδών της ομάδας της Χερσονήσου.


ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !
Την επόμενη μέρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου υποδέχτηκε στη Βουλή τούς μαθητές ενός σχολείου του Ηρακλείου και τότε αντιλήφθηκε ότι στην πλάτη της μπλούζας είχαν «σταμπάρει» τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Ευλόγως ο άνθρωπος παραξενεύτηκε και έσπευσε να διευκρινίσει στους μαθητές ότι η συγκεκριμένη σημαία δε συμβολίζει την επανάσταση, αλλά είχε επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις στην Κρητική Πολιτεία. Είναι πάντως απορίας άξιο πώς οι μαθητές αυτοί έφτασαν στο σημείο να «φιγουράρουν» με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας στις μπλούζες τους. Ποιος και γιατί τους… ενέπνευσε άραγε;
Κληθείς να σχολιάσει τόσο το περιστατικό του Παγκρητίου όσο και αυτό με το σχολείο, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι κανένα θέμα δεν είναι δύσκολο, αρκεί κάποιος να το αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και με ενημέρωση.


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ : Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !
Τις απόψεις τους για το θέμα κατέθεσαν και άλλοι βουλευτές του νομού Ηρακλείου.
Επαναστατικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μπαντουβάς, ο οποίος διεμήνυσε ότι αν υπάρξει τέτοια κίνηση (που σαφέστατα κατά τον ίδιο υποκινείται από άτομα εκτός μεγαλονήσου) «θα μας βρουν απέναντι τους και θα τους κόψουμε τα κεφάλια».

Ο κ. Μπαντουβάς, αναφερόμενος στα «πολλά κιλά αίμα» που έδωσαν οι Κρήτες για να αποτινάξουν τουρκικό και βενετσιάνικο ζυγό, τόνισε ότι, αν υπάρχει μία μειοψηφία που επιχειρεί ένα τέτοιο ατόπημα, τότε σίγουρα «πρόκειται για ηλίθιους» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα αυτονομίας. «Κάλλιο να σε βαστά η μάνα σου και ας είναι να σε βαστά από τους αστραγάλους με το κεφάλι ίσια κάτω», δήλωσε με νόημα ο Ηρακλειώτης βουλευτής.







ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
Στον Άγιο Νικόλαο φαίνεται πως η «κατοχή» της Κρήτης από την Ελλάδα έληξε και η ανεξαρτησία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» ανερτήθη σε ιστό και σε εμφανές σημείο της πόλης.
Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου του 2007 στον χώρο όπου βρίσκεται το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στον Άγιο Νικόλαο.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Σε κάθε περίπτωση πάντως η ιδέα της «Ανεξάρτητης Κρήτης», εντός του νησιού, δεν φαίνεται ικανή προς το παρόν να πάρει μια οργανωμένη μορφή. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και τον εφησυχασμό. Το Σκοπιανό κάπως έτσι ξεκίνησε και λίγοι έδωσαν σημασία…

Σε λίγες ώρες "γεννιέται" το νέο κόμμα


Στις 7 το πρωί ανακοινώνει ο Πάνος Καμμένος την ίδρυση ενός αντιμνημονιακού κόμματος και μάλιστα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Τwitter. Mπορούμε να πούμε ότι θα είναι το πρώτο ελληνικό κόμμα που θα ιδρυθεί μέσω διαδικτύου σε μια εκστρατεία που θα έχει πολλά κοινά με αυτή του Μπάρακ Ομπάμα στις εκλογές του 2008.
Όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής «η κίνηση θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι παραμάγαζο της ΝΔ» ενώ σημείωσε ότι στη νέα αντιμνημονιακή κίνηση θα ενταχθούν στελέχη της ΝΔ, ανένταχτοι αριστεροί και στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο κ. Καμμένος συνομιλεί καθημερινά με μία ομάδα διαγραφέντων από τη ΝΔ, ενώ ο Γιάννης Μανώλης έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να στηρίξει την προσπάθεια.
 
Το νέο κόμμα είναι πολύ πιθανό να συγκεντρώσει 10 βούλευτές και αυτό θα είναι ένα πρώτο κρίσιμο επίτευγμα, αφού θα αναγνωριστεί ως κόμμα και θα έχει δικαίωμα επιδότησης για να μπορέσει να σταθεί μέχρι τις ερχόμενες εκλογές.
 
 defencenet.gr

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τρόικα: Μέσα σε δυο μήνες να χάνουν τα σπίτια τους.





Χάνουν το πλεονέκτημα του χρόνου που είχαν μέχρι πρότινος οι κάτοχοι ακινήτων, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και προκειμένου να βρουν έναν ασφαλή τρόπο να περισώσουν την περιουσία τους.
Και αυτό γιατί με νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο "Μνημόνιο 2", μέσα σε διάστημα μόλις δυο μηνών θα κρίνεται πλέον δικαστικά αν το σπίτι μπορεί να παραμείνει στην κατοχή τους ή αν θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας. Παλιότερα, οι ιδιοκτήτες είχαν τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών έως και 2 χρόνια.


Στόχος της τρόικας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής, εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων.
Ειδικά για το θέμα των κατασχέσεων, υπογραμμίζουν ότι το θέμα θα έρθει στην πρώτη γραμμή μετά τη λήξη του "παγώματος" των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ από 1/1/2013, οπότε αναμένεται ότι θα βρεθούν προς διεκπεραίωση δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις.
Στο επίμαχο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή, συμπεριλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει τη διεξαγωγή της δίκης κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης σε δυο μήνες, ενώ πριν απαιτούνταν έως και δυο χρόνια.
Με απλά λόγια, αν εκδίδονταν απόφαση για πλειστηριασμό ακινήτου δανειολήπτη εκείνος μπορούσε να προσφύγει στα δικαστήρια και να ζητήσει το πάγωμα της όλης διαδικασίας.
Μέχρι όμως η αίτησή του να φτάσει στο ακροατήριο χρειάζονταν να περάσει διάστημα δυο περίπου ετών. Μέχρι τότε το ακίνητο παρέμεινε στην κατοχή του και η τράπεζα δεν του το έπαιρνε. Με τη νέα ρύθμιση, υπολογίζεται ότι ο χρόνος θα μειωθεί μόλις μέχρι δυο μήνες.
Χαρακτηριστικό μάλιστα της επιμονής της τρόικας για αλλαγές στο καθεστώς των οικονομικών ιδιωτικών διαφορών, είναι ότι τα μέλη της ζητούν αναλυτικά στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον αριθμό των αγωγών για πλειστηριασμούς, στοιχεία για το πόσες δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται και πόσα τελικά χρήματα εισπράττονται, προκειμένου να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα της ελληνικής δικαιοσύνης.
 
 
sklantzithres.blogspot.com

Αυτή είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων



Είδηση από Γερμανική εφημερίδα:
ο αριστερά είναι παιδεραστής, κακοποίησε σεξουαλικά παιδιά και κινδυνεύει να πάει 4 χρόνια φυλακή.
Ο δεξιά είναι ο ιδιοκτήτης του megaupload (site στο internet, που βρίσκατε ταινίες, τραγούδια κλπ). Κινδυνεύει με φυλάκιση 20 ετών!
Είδατε ποιός κάνει κουμάντο στον καπιταλισμό;






taxalia
πηγη

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ



ΚΑΙ Ο...ΑΛΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ,ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Το κείμενο προέρχεται από πρώην εργαζόμενο στους σταύλους του Π.Κ.Το άτομο-"εκδότης", που εύστοχα περιγράφει, φιλοξενείται ακόμη στο χαζοκούτι, όπου συνδιαλέγεται με άλλους ομοειδείς τενεκέδες...That's life (style)!

Για όσους τυχόν δεν ξέρουνε τον «βίο και την πολιτεία» του μεγαλύτερου «ξαγάνωτου τενεκέ» (για να θυμηθούμε τον αείμνηστο Ευ. Γιαννόπουλο), που κυριολεκτικά υπαγόρευσε και επέβαλε στη νεολαία μας τις αξίες του άκοπου πλουτισμού, του χαβαλέ, του ακριβού αυτοκινήτου, της γκόμενας, της επίδειξης και «ολίγης» από ναρκωτικά, οδηγώντας τη.....

στην καταστροφή!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ


99. ένας αριθμός που έγινε μόδα.


Ένας αριθμός που κάποιους τους φοβίζει και κάποιους άλλους τους κάνει να αισθάνονται ανακούφιση. Για τον Πέτρο της διπλανής πόρτας ή αλλιώς τον Πέτρο που έκανε το lifestyle της Μυκόνου τρόπο ζωής μάλλον είναι ανακούφιση αφού πατώντας πάνω στα καλοφτιαγμένα παραθυράκια του νόμου, δεν θα χρειαστεί να δώσει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστάει σε φωτογράφους, δημοσιογράφους, διαφημιστές.

Όλα ξεκίνησαν το 1987, τότε που ο μικρός Βολιώτης βρέθηκε στην Αθήνα και έχοντας γερές πλάτες έφτιαξε ένα ανατρεπτικό -για την εποχή- περιοδικό. Το ΚΛΙΚ. Για πρώτη φορά βρίσκεται στη θέση του διευθυντή, για πρώτη φορά συναντά την επιτυχία και ο μαγικός κόσμος των media άνοιξε τις αγκάλες του για εκείνον. Στο πλάι του βρισκόταν ο Άρης Τερζόπουλος. Μαζί απογείωσαν το «Κλικ» και ο Πέτρος έμαθε τι θα πει «καλή ζωή».

Λίγα χρόνια μετά στη ζωή του εμφανίστηκαν ο Πάνος Μαρινόπουλος και ο ιδιοκτήτης κατασκευαστικής, Δάκης Ιωάννου. Μαζί οι τρεις τους ίδρυσαν την ΙΜΑΚΟ το 1993 και από εκεί που ο Πέτρος ήταν απλά ένας εκδότης ενός επιτυχημένου περιοδικού, όπου έδειχνε κώλους και βυζιά, κατέληξε να είναι συνιδρυτής ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους με τίτλους περιοδικών που έκανα πάταγο. «Nitro», «Mirror», «Down Town» αλλά και ξένοι τίτλοι που αγοράστηκαν έναντι αδράς αμοιβής όπως το «Esquire» και το «ΟΚ!». Ο Κωστόπουλος αισθάνεται σαν τον Μήδα, το επίπεδο ζωής του αλλάζει και το high life γίνεται καθημερινότητα του. Ο κόσμος τον λατρεύει και τον θαυμάζει. Το απλό παιδί της ελληνικής επαρχίας από μια ταπεινή οικογένεια του μόχθου, η οποία δύσκολα τα έφερνε βόλτα έγινε ο μεγιστάνας του lifestyle που παίρνει μικρά ονόματα και τα αναγάγει στο talk of the town. Μεγάλα parties με δευτεροκλασάτες ψευτο-celebrities που δημιούργησε ο ίδιος μέσα από τα περιοδικά του, βόλτες στα πελάγη με τα πανάκριβα φουσκωτά του, εξώφυλλα αλά James Dean και τα πούρα αποτελούν πλέον τρόπο ζωής.


Μόλις η ΙΜΑΚΟ ανεβαίνει στην κορυφή, εξαγοράζει τις μετοχές του Μαρινόπουλου και του Ιωάννου και γίνεται ο απόλυτος εκδότης. Απλώνει τα πλοκάμια του στο ραδιόφωνο και στο ίντερνετ και πλασάρεται ως το «καλό και άνετο αφεντικό».και στην αρχή τα καταφέρνει. Στελεχώνει την εταιρεία με δικά του άτομα, που αγαπάνε την δουλειά και παλεύουν να ανεβάσουν ακόμα πιο πολύ τις πωλήσεις της ΙΜΑΚΟ. Η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο, οι πωλήσεις των περιοδικών της εταιρείας καλπάζουν και ο Κωστόπουλος είναι και με τη βούλα μέχρι το 2002 ο βασιλιάς του lifestyle.


Δημιουργεί την ψευδαίσθηση στο αγοραστικό κοινό πως έχει ανάγκη να μάθει ποιος βγαίνει με ποιον, τι φοράει η κυρία του κυρίου, που πήγε ο τάδε τραγουδιστής διακοπές με την παράνομη σχέση του και ο κόσμος τσιμπάει. Φτιάχνει έναν κόσμο μέσα στην γκλαμουριά, τον περικλείει μέσα σε μία φούσκα ώστε να φαντάζει άπιαστος και γυαλιστερός και ωθεί τον κόσμο να αγοράζει με μανία τα περιοδικά του και αναμένει την επόμενη επιχειρηματική κίνηση του αυτοδημιούργητου Βολιώτη.


Ωστόσο, η «πτώση» δεν άργησε να έρθει. Ο Πέτρος έκανε μεγάλα ανοίγματα με γνώμονα την ματαιοδοξία του να μπορέσει να εξαπλωθεί στον χώρο και να μονοπωλήσει κατατροπώνοντας τους αντιπάλους. Η ακριβή ζωή σε συνδυασμό με τα υπέρογκα δάνεια που πήρε -με την βοήθεια και ανοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά κυρίως των καλών γνωριμιών του-για να δώσει ανάσες στην IMAKO φαίνεται ότι ήταν το τίμημα της προηγούμενης επιτυχίας. Οι κυκλοφορίες των περιοδικών της IMAKO κατρακύλησαν, το ρευστό τελείωσε και η αίγλη ξεθώριασε. Αυλικοί που ήταν γύρω του, όταν άρχισαν να βλέπουν την κατρακύλα της εταιρίας λάκισαν και αποχώρησαν και όσοι έμεναν έσφιγγαν τα δόντια και περίμεναν πότε θα διορθωθεί η κατάσταση. Πλέον οι μόνιμοι συνεργάτες του μισθολογίου μειώθηκαν δραματικά και τις θέσεις τους πήραν τα «μπλοκάκια». Νέα, απαίδευτα παιδιά , χωρίς απαιτήσεις, χωρίς λόγο, που κατεβάζουν το κεφάλι και υπομένουν τις αντίξοες συνθήκες περιμένοντας να φτιάξει η κατάσταση. Μία κατάσταση η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.


Από το 2010 οι υπάλληλοι οι οποίοι περνάνε 10-11 ώρες την ημέρα στο σομόν κτήριο της Μαρίνου Αντύπα μένουν απλήρωτοι. Ο ίδιος τους διαβεβαιώνει πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να τους πληρώσει. Ταυτόχρονα όμως αγοράζει το ένα σκάφος μετά το άλλο, απολαμβάνει τις διακοπές του σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, τρώει και φωτογραφίζεται σε πανάκριβα εστιατόρια, λίγες ώρες αφού είχε κλαφτεί μπροστά στους εκατοντάδες εργαζόμενους του ότι βάζει χρήματα από την τσέπη του -τα οποία δεν του περισσεύουν- για να μπορέσει να στηρίξει την εταιρία.


Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο ίδιος διαβεβαίωσε τους απελπισμένους πλέον εργαζόμενους του πως το πρόβλημα ρευστότητας φτάνει στο τέλος του. Ενώ μόλις τον Δεκέμβριο του 2011 ο ίδιος άνθρωπος δηλώνει πως χρήματα δεν υπάρχουν. Μετά από μία σειρά μειώσεων στους μισθούς -οι οποίοι όμως ούτως ή άλλως δεν έχουν καταβληθεί εδώ και μήνες- ο Πέτρος ανακοινώνει πως όποιος θέλει μπορεί να παραιτηθεί και να πάρει τα χρωστούμενα. Αρκεί αυτό να γίνει μέχρι και το τέλος του 2011 -για να μπορέσει να κλείσει τα βιβλία του. Δίνει εντολή στα διευθυντικά στελέχη του να παραιτηθούν ώστε να μην τους πάρει ο κατήφορος μαζί με την ΙΜΑΚΟ και αφήνει τα περιοδικά του στον αέρα. Η αλλοτινή αίγλη του Nitro και του Down Town θάφτηκε κάτω από τα χρέη και έμεινε στο τυπογραφείο. Το νέο του «παιδί», το People, που δεν μετράει πάνω από 2 χρόνια κυκλοφορίας μένει στο συρτάρι του υλατζή και δεν ανακοινώνεται το πότε θα ξανά κυκλοφορήσει. Το «In Style» ετοιμάζει τεύχος Μαρτίου και δεν θα κυκλοφορήσει Φεβρουάριο. Φήμες θέλουν να έχει πουλήσει το ΟΚ! Και το yupi.gr στον Φιλιππόπουλο και να ετοιμάζεται να πουλήσει και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του. Όλα αυτά συμβαίνουν και ο Κωστόπουλος όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα αλλά αδιαφορεί πλήρως για την κατάσταση ανακοινώνοντας με υπεροπτικό ύφος ότι δεν ενδιαφέρεται για το τι ζουν τα παιδάκια που του κάνουν τη δουλειά: «Στα α.....α μου που είστε απλήρωτοι, στα α.....α μου όσοι κάνουν επίσχεση, μου έχετε γίνει τσιμπούρια, στ' α.....α μου αν δεν μπορείτε να ζήσετε. Στα α.....α μου τι χρωστάτε- να μην ψωνίζατε» δηλώνει αγανακτισμένος. Ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές, απειλές και εξώδικα είναι πλέον καθημερινότητα για την ΙΜΑΚΟ καθώς οι εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι -οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στο Νέο Ηράκλειο να εργαστούν- παλεύουν με δικηγόρους να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα πριν ανακοινώσει ότι η ΙΜΑΚΟ υπάγεται στο διάσημο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.





ΠΗΓΗ

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ (22-2-2012)

Στα 138 ευρώ ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία, στα 1.801 ευρώ στο Λουξεμβούργο!



Στα 138 ευρώ ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία, στα 1.801 ευρώ στο Λουξεμβούργο!  Στο ποσό των 138 ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2012, ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση της σχετικής κατηγορίας μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.



Αντίθετα, στην καλύτερη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Λουξεμβούργο, καθώς ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται (στοιχεία Ιανουαρίου 2012) στο ποσό των 1.801 ευρώ.


Σύμφωνα με τη Eurostat, οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (PPS) είναι σημαντικές, καθώς το Λουξεμβούργο βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με 1.495 μονάδες PPS σε μηνιαία βάση και η Βουλγαρία στην τελευταία, με 272 μονάδες PPS.


Το Μάιο του 2012 ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 148 ευρώ (290 λέβα).


Πηγή: AΠΕ ΜΠΕ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;


20120223-074429.jpgThe bondholder
Χθες κάθισα για ένα σάντουιτς στο Παρίσι χωρίς κουστούμι. Διπλά τρεις τραπεζίτες. Για το τι μιλούσαν; Ποιες Ελληνικές εταιρείες θα είναι εύκολος στόχος εξαγοράς σε εξευτελιστικές τιμές. Όταν τέλειωσα τους πλησίασα και τους είπα ότι κάνουν σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο..
Περπάτησα για αρκετή ώρα και σκέφτηκα τα γεγονότα από την αρχή και από λίγο μακριά.
Μέρος Ι
Το πρώτο μνημόνιο
Η δήθεν μη υλοποίηση των στόχων του
Η ύφεση, η ανεργία, το μούδιασμα ενός τραυματικού γεγονότος
Μέρος ΙΙ
PSI – «εθελοντική» ανταλλαγή ομόλογων
Μετά Δάνειο και psi μαζί
Καινούργια μέτρα
CAC από το Ελληνικό κράτος
Αλλά μέτρα τον Ιούνιο
Όλα τα μέτρα σε συντάξεις και μισθούς και ξαφνικά στην άμυνα
Τραπεζίτης για πρωθυπουργός χωρίς εκλογές
Μέρος ΙΙΙ
ΔΝΤ λέει μη βιώσιμο το χρέος – χρειάζεται μεγαλύτερο κούρεμα
Που ξέρουν ποιο θα είναι το ΑΕΠ της Ελλάδας μετά από 10 χρόνια;
Που ξέρουν ποιοι άλλοι πόροι μπορεί να έρθουν στα ταμεία του κράτους;
Οι Γερμανοί χάνουν την υπομονή τους. Φυσικά τους δώσαμε όλους τον χρόνο για να φτιάξουν τοίχο προστασίας για το ευρώ
Σύμπτωση ότι Ιταλικά και Ισπανικά spreads ανέβηκαν όταν μας μιλούσαν για τα νέα μετρά
και ξαφνικά έπεσαν.
Το τοίχος προστασίας στο μεγαλείο του..
Μέτρα που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, ανεργία, κοινωνικές αναταραχές παρουσιάζονται σαν σωσίβιο σωτηρίας
Πτώση χρηματιστηρίου, υποβάθμιση, μεγαλύτερα spreads.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Τι θα γινόταν δηλαδή αν είχαμε αποτύχει
Που καταλήγουμε κοιτώντας όλη αυτή την πορεία των πραγμάτων;
§ Ένα μικρό ασήμαντο για τα παγκόσμια δεδομένα γεγονός που με 80δις θα είχε λυθεί γίνεται το γεγονός της τριετίας στην παγκόσμια αγορά- τα συμφέροντα πρέπει να είναι παγκόσμια και μεγάλης σημασίας
§ Εξαθλίωση ενός λαού για να μην έχει δύναμη να αντιδράσει όταν θα καταλάβει γιατί έγινε όλο αυτό και ίσως χαρεί ότι επιτέλους θα υπάρξει φως αν ακολουθούσουν την πρόταση που θα γίνει.
§ Προδότες στην εξουσία που άρχισαν και συνεχίζουν την εξαθλίωση.
§ Προδότες στην εξουσία με παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων
Όλα σχεδιασμένα..
το PSI δεν νομίζω να προχωρήσει,
το χρέος δεν θα μειωθεί,
το δάνειο δεν θα δοθεί,
θα προτείνουν bridge financing για την δόση του Μαρτίου
και το τελικό σενάριο θα γραφτεί μετά τις εκλογές έτσι ώστε το καζάνι που βράζει να μην έχει αδιέξοδο.
Τι είναι αυτό που έχει τόσα συμφέροντα και τόσο μεγάλη σημασία σε διεθνές επίπεδο;
“It’s the oil stupid”
ΥΠ όπου βρεθώ όλοι ρωτάνε πως πάει η Ελλάδα και τι θα γίνει. Μια απάντηση δίνω παντού. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Και όλοι απαντούν «αρχίστε για να αρχίσουμε και εμείς..»

olympia.gr

Περιμένοντας το Τέλος: Αποθήκευση τροφίμων


 
Πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 21/2/2012

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα προειδοποιεί κάντε αποθήκευση τροφίμων:


Σίγουρα θα έχετε δει, ακούσει τα διάφορα που λέγονται για το έτος 2012 και όλες τις θεωρίες που σκιάζουν αυτό το έτος. Συνδυάζοντας μάλιστα τις ολοένα και αυξανόμενες αντιξοότητες της εποχής μας, σίγουρα κάνει τον καθένα να σκέφτεται πολλά και διάφορα. Όλοι μας προσπαθούμε να “πιαστούμε” από κάπου και να “σταματήσουμε” την κατρακύλα που μας έχει πάρει.

 Η πρώτη σκέψη που κάνει ο καθένας είναι να εξασφαλίσει και να αποθηκεύσει κάποια ποσότητα τροφίμων, για τις δύσκολες στιγμές. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με blogs, ιστοσελίδες, videos, για το πως μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία ακόμα και με επαγγελματικό τρόπο. Μηχανήματα, ειδικές σακούλες, κατασκευή κελαριού, αποθήκες κτλ. Όλες οι πληροφορίες είναι εκεί έξω, διαθέσιμες και ο καθένας μπορεί να τις βρει και να τις εφαρμόσει. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τρόφιμα, ακόμα και για 10 χρόνια με απλές συσκευές και λίγο κόπο, έχεται το νου σας έρχονται δύσκολες μέρες.

apocalypsejohn.com



Η επικείμενη σύγκρουση δεν είναι επειδή το Ιράν αποτελεί απειλή. Πρόκειται για το ίδιο το Ισραήλ που θέλει να ξεφορτωθεί όλους τους εχθρούς του, στους χώρους που θα ήθελε να προσαρτήσει ως μέρος της υλοποίησης της δημιουργίας ενός μόνιμου Μεγαλύτερου έθνους του Ισραήλ με εύφορη γη, δικούς του υδάτινους πόρους και ζωτικό χώρο. Ο πόλεμος είναι το πρόσχημα"- Damian Lataan: "Οι ΗΠΑ και η Εμμονή του Ισραήλ με το Ιράν - Οι πραγματικοί λόγοι"


ΠΗΓΗ 

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!! Ένα φρικτό έγκλημα, στο οποίο τα ΜΜΕ ελάχιστη έκταση έδωσαν...


 

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “ΤΡΟΠΑΙΟ” ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 600 ΠΤΩΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!


Τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, έγινε ένα έγκλημα φρικτό, στο οποίο τα ΜΜΕ ελάχιστη έκταση έδωσαν. Αυτό το μένος εναντίον των χριστιανών θέλουν οι “αντιρατσιστές” της αριστεράς να μεταφέρουν και… στην Ελλάδα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι χριστιανοί.
Να θυμίσω μόνο στους “ανθρωπιστές” φίλους μας, πως ο φανατισμένος μουσουλμάνος δε θα κάνει διάκριση, όταν αποφασίσει να σφάξει και να κάψει. Δε θα ρωτήσει τον περαστικό αριστερό “ανθρωπιστή”, αν είναι χριστιανός…

http://olympia.gr


ΠΗΓΗ

Διαγράψτε τα χρέη των νοικοκυριών στις Τράπεζες !!!



Ο Δείκτης Ανθρώπινης Φτώχειας είναι μια σχετική ένδειξη του επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού μιας χώρας, και έχει αναπτυχθεί από τον ΟΗΕ. Θεωρείται ότι μπορεί να απεικονίσει καλύτερα τις διάφορες ελλείψεις αγαθών του πληθυσμού σε πολύ ανεπτυγμένες χώρες σε σχέση με το Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης.

Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις ρυθμίσεων δανείων αναμένεται να κατατεθούν στις τράπεζες το 2012, με δεδομένο ότι σε ημερήσια βάση ο αριθμός των δανειοληπτών που προσφεύγουν στις.....

τράπεζες ζητώντας αλλαγή των όρων εξόφλησης των οφειλών τους, έχουν πλέον φτάσει τις 25.000.

Για κάθε οικογενειακό εισόδημα, που προέρχεται αποδεικτικά από σχέση μισθωτής εργασίας, από μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας και το οποίο μειώθηκε εξαιτίας απόλυσης, απώλειας της οποιασδήποτε μορφής εργασίας ακουσίως (κλείσιμο επιχειρήσεων, συγχώνευση κ.ά.), άσκησης δημοσιονομικών περιοριστικών πολιτικών, επιβολής χαρατσιών, κατάργησης επιδομάτων ανεργίας, μονομερούς νομοθετικής ή εργοδοτικής πρωτοβουλίας, προτείνεται η διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων, άπαξ και καθ’ολοκληρίαν.


Σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος, σε καμιά περίπτωση, η μηνιαία καταβολή δόσεων για αποπληρωμή δανείων Τραπεζών, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών (υγιής σχέση εισοδήματος προς δανειακή υποχρέωση).

  ΚαμίαΤράπεζα δεν το εφαρμόζει, ούτε αυτήν την εποχή, κατά την οποίαν μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών διαβιεί σε συνθήκες κάτω του ορίου της φτώχειας.

Τα επιτόκια χορηγήσεων, καρτών, καταναλωτικών δανείων, κτλ προσεγγίζουν το 21%, μονομερώς επιβάλλοντάς τα οι Τράπεζες, εν αγνοία πολλές φορές του δανειολήπτη, αποτελώντας αισχρή τοκογλυφία σε ένα οικονομικό περιβάλλον ουσιαστικής χρεοκοπίας των Ελλήνων πολιτών και της χώρας.


Όταν το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει αυτό που λογίζεται ως «όριο φτώχειας», η δανειακή υποχρέωση διαγράφεται συνολικά και οριστικά (υπέρτερο αγαθό ή αξιοπρεπής διαβίωση και η υγεία).


Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το «όριο φτώχειας» ορίζεται για ένα άτομο στα 6.900 ευρώ και για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών στα 15.073.


Όσα δάνεια χορηγήθηκαν με ευθύνη των τραπεζών αγνοώντας τα υγιή παγκόσμια πιστοδοτικά δεδομένα (χαλάρωση πιστωτικών κριτηρίων) θα πρέπει να διαγράφονται δια νόμου, εφόσον οδηγούν τα εναπομείναντα εισοδήματα κάτω από το «όριο φτώχειας».

  Όταν μέχρι σήμερα το Ελληνικό κράτος δηλ ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο “ενίσχυσε” τίς Τράπεζες με περίπου 130 δις, δανειζόμενο απο διεθνείς τοκογλύφους, και υποσχόμενο πλήρη εξόφληση των δανείων και εγγυήσεων, με τα οποία “στήριξαν” το Τραπεζικό σύστημα, είναι προφανές ότι κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης αναμένει, ανάλογη άν όχι αντίστοιχη, συμπεριφορά απο τίς Τράπεζες πρός αυτόν.

Αναμένουμε όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον επικουρίας και συμπόνοιας από τούς διαχειριζόμενους επί χρόνια, τον “πλούτο” αυτής της χώρας, Τραπεζίτες ,για αυτόν, ο οποίος πλήρωνε και καλείται ξανά να πληρώσει το “μάρμαρο”.Δέν είναι δυνατόν ο τόπος να ισορροπεί μεταξύ αβύσσου και φωτός, και οι Τραπεζίτες να διεκδικούν επιτόκια της τάξης του 20% στις κάρτες και στα καταναλωτικά δάνεια, κτλ.Τον χαρακτηρισμό αυτής της πράξης τον αφήνω να τον πράξουν οι αναγνώστες, διότι η υπομονή έχει και όρια.Και είναι προφανές ότι δεν θα “αυτοκτονήσουν” ομαδικά οι Έλληνες πολίτες.


Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας είναι ανάλογος με αυτόν της Βουλγαρίας των πολύ χαμηλότερων μεροκάματων, ενώ πραγματικό σοκ προκαλούν τα επιμέρους στοιχεία που δείχνουν ότι οι 6 στους 10 Έλληνες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας στερούνται βασικών υλικών αγαθών.


Στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 20,7% των Ελλήνων, όταν στην Ισπανία το ποσοστό βρίσκεται στο 20,7% και στη Πορτογαλία στο 17,9%.


Δραματικά αλλάζουν τα δεδομένα στα επιμέρους στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι το ποσοστό εκείνων που αποστερούνται βασικών υλικών αγαθών, όντας στα όρια της φτώχειας διαμορφώνεται ώς εξής :

Στην Ελλάδα το ποσοστό προσεγγίζει στο 59%, όταν στη Πορτογαλία είναι 47,2% και στην Ισπανία μόλις 28,9%. Εντυπωσιακά επίσης είναι και τα στοιχεία που δείχνουν, πόσοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας αν και εργαζόμενοι : Στη Πορτογαλία το ποσοστό είναι μόλις 9,7%, στην Ισπανία 12,7% και στην Ελλάδα 13,8%.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, με βάση το όριο φτώχειας που χρησιμοποιεί κάθε χώρα, το όριο φτώχειας για το 2010, για μια τετραμελή οικογένεια (δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14ετών), είναι 15 073 ευρώ το χρόνο.


Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το Μνημόνιο Ελλάδας-ΔΝΤ-ΕΕ, μείωσε μέσω του πρόσφατου φορολογικού νόμου, το αφορολόγητο όριο από τα 15 000 ευρώ το χρόνο, σε 9 000 ευρώ το χρόνο, για μια τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά.


Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον όταν μία κυβέρνηση νομοθετεί αφορολόγητο όριο κάτω απο το όριο της φτώχειας, δηλ η κυβέρνηση, φορολογεί τον πολίτη για να τον “φτωχύνει”, το μόνο που μπορείς να πείς είναι ... ντροπή!!


Συνάδει η παραπάνω φορολογική πολιτική με την καταστατική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού», την «προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης» και της «οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών» (Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρθρο 3.3);;; Προφανώς όχι, παρ’όλα αυτά αυτοί οι ίδιοι κυβερνούν, οι “πρόθυμοι σωτήρες”.


Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών που ζουν σε φτωχά νοικοκυριά αυξάνεται συνεχώς και ραγδαίως.


Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23,7% και είναι υψηλότερος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.


Αντιφατικές απόψεις εξέφρασαν οι οικονομολόγοι στο debate που διοργάνωσε η Intelligence Squared Greece σε συνεργασία με το BBC World News, την τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 με θέμα “το μέλλον της Ελλάδας και το ευρώ”.


Υπέρ της πρότασης για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε ο κ. Νουριέλ Ρουμπίνι τονίζοντας οτι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο με το αρνητικό σενάριο να προβλέπει ότι θα αγγίξει ποσοστό 160% του ΑΕΠ το 2020. Η οικονομική λιτότητα οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση, επισήμανε και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη πρέπει να προκύψει μέσα από την υποτίμηση του νομίσματος και την επιστροφή στη δραχμή. Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Λαμπαβίτσας έκανε λόγο για αποτυχία του προγράμματος της Τρόικα, μιλώντας για «αργό θάνατο» και προτείνοντας την έξοδο από το ευρώ, εκτιμώντας ότι το σοκ δεν θα είναι τόσο μεγάλο. http://www.tovima.gr/ finance/article /?aid=444947


Η τρόικα από την άλλη μεριά, επισημαίνει στην πρόσφατη 9σέλιδη έκθεσή της, ότι λόγω της έντασης που δημιουργείται «μεταξύ των στόχων του προγράμματος μείωσης χρέους και της προσπάθειας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» θα απαιτηθεί η συνέχιση της «εσωτερικής υποτίμησης, η οποία όμως με τη σειρά της θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε υψηλότερο επίπεδο χρέους βραχυπρόθεσμα».


«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια διαδρομή με υψηλότερο χρέος που θα οδηγήσει σε ποσοστό της τάξης του 160% του ΑΕΠ το 2020. Δεδομένων αυτών των κινδύνων το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει ευεπίφορο σε κινδύνους» σημειώνει η έκθεση.


Οι επισημάνσεις της Τρόικας στην έκθεσή της όπως αναφέρονται στο “tovima.gr” αποτελούν και αντανακλούν κατ’ουσίαν την αδυναμία του υφισταμένου πολιτικού συστήματος να οδηγήσει την χώρα σε διέξοδο.


Μερικές από τις κύριες επισημάνσεις είναι :


1) αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καλύψει το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού (στο -1% το 2012) και να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,5%, τότε το χρέος αντί να μειωθεί θα αυξηθεί.


2) αν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν φτάσουν τα 46 δισ. ευρώ όπως είχε υπολογιστεί αρχικά αλλά περιοριστούν στα 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, τότε το χρέος θα φτάσει την ίδια χρονιά το 148%.


3) αν ο ρυθμός ανάπτυξης δεν παραμείνει σε ετήσια βάση διαρκώς πάνω από το 1%, τότε το χρέος θα φτάσει το 143%.


4) αν το κόστος δανεισμού του μηχανισμού στήριξης (από τον οποίο χρηματοδοτείται κατά μεγάλο μέρος η Ελλάδα) αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης (λόγω υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας), τότε το ελληνικό χρέος θα ανέλθει στο τέλος της δεκαετίας στο 135%.


Οι συντάκτες της έκθεσης (τρόικα) εκφράζουν αμφιβολίες για την ικανότητα «των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις πολιτικές προσαρμογής στον ρυθμό που προβλέπεται» και τονίζουν ότι η πορεία μείωσης του χρέους «είναι εξαιρετικά επισφαλής» λόγω πιθανών καθυστερήσεων στην εφαρμογή αυτών των μέτρων.


«Η συμφωνία είναι ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά για τη χώρα αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης, κλείνει την πόρτα στο σενάριο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας...Είμαστε όμως απολύτως αισιόδοξοι ότι το ευρώ έχει μέλλον» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.


Για το ευρώ ουδεμία αντίρρηση, για την Ελλάδα δεν σας βλέπω “απολύτως αισιόδοξους” Κε Μπαρόζο.


Εάν κρίνουμε απο τίς δηλώσεις υπευθύνων και ανευθύνων αξιωματούχων στην ΕΕ και παγκοσμίως, η αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, σημαίνει άμεση και βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.Επομένως η λήψη μέτρων ελάφρυνσης και επικουρίας του πολίτη, είναι επιτακτική ανάγκη σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή κατεύθυνση της οικονομίας.Οι σημερινές συνθήκες και το πανευρωπαϊκό περιβάλλον επιβάλλει ελάφρυνση του Ελληνικού νοικοκυριού για να μπορέσει να αντέξει αυτήν την λαίλαπα.


Ακολουθήστε το παράδειγμα της Ισλανδίας κύριοι της κυβέρνησης,
ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ , δια νόμου.

Μήν εμπαίζετε και ταλαιπωρείτε τούς πολίτες “οδηγώντας” τους στα δικαστήρια και στίς Τράπεζες για διακανονισμούς και ρυθμίσεις χρεών, ώς επαίτες, ώς “θύματα ικετεύοντας τον οίκτο του θύτη”.


Διά νόμου “
ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ”.

Το δικαιούνται άλλωστε!!!


Λάζαρος Ελευθεριάδης

ΠΗΓΗ 

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...