Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΣΟΚ: Πρεσβεία πληρώνει για τους Λίβυους “μαχητές”…πολυτελή διαμονή στην Αθήνα...μέχρι την επόμενη αποστολή...


 Οι εκλεκτοί δολοφόνοι που πιθανότατα τώρα να δραστηριοποιούνται και στην Συρία, απολαμβάνουν απίστευτες χλιδές από τις συμφωνίες ντροπής με Ελληνικά κέντρα υγείας για τα οποία λέγεται ότι μεσολάβησε και μέλος της “πριγκιπικής οικογένειας”, γνωστός και ως “αδελφόθεος”. Το πιο ανησυχητικό όλων είναι ότι γύρω στα 1500 άτομα, μιλάμε για εκπαιδευμένους δολοφόνους, ειδικούς και σε μάχες εντός αστικών κέντρων, δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να πάρουν την πτήση που θα τους πήγαινε πίσω στην “απελευθερωμένη” Λιβύη.

 Συγκεκριμένα και αυτή την ώρα βρίσκονται: Στο ξενοδοχείο Ledra Mariott πιθανότατα πάνω από 150 άτομα. Στο Ξενοδοχείο President (εκεί είναι ο κύριος όγκος, ήδη έχει γραφτεί στο παρελθόν)… 150 άτομα κρατηθείτε, στο …Intercontinental!!, ενώ τριψήφιος αριθμός ατόμων βρίσκεται και στο Χανδρής.

 Προσέξτε τώρα. Η διαμονή τους γίνεται με όρους “All Inclusive”! Όταν λέμε “Όλα” όμως το εννοούμε. Μέχρι και δωρεάν Ίντερνετ έχουν στο ξενοδοχείο εκτός από τους πλούσιους μπουφέδες και τους ειδικούς σεφ για να έχουν την δική τους κουζίνα.

ΟΙ “ασθενείς” πληρώνονται και κατά την διάρκεια της διαμονής τους στην Ελλάδα. Οι απλοί στρατιώτες με 50 Ευρώ την ημέρα ενώ οι αξιωματικοί με 150 Ευρώ ημερησίως. Καταλαβαίνετε για τι τζίρο μιλάμε… Αμύθητο χρήμα εάν βάλετε το κόστος διαμονής χιλιάδων ανθρώπων σε 5στερα ξενοδοχεία, την πανάκριβη νοσηλεία στα ιδιωτικά ιδρύματα, τα μεταφορικά κλπ. Αμύθητα ποσά για μία “αυθόρμητη” επανάσταση δε νομίζετε; Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι 1500 άτομα έχουν “εξαφανιστει” αφού δεν προσήλθαν στην πτήση τους για επιστροφή. Το ΥΠΕΞ δηλώνει άγνοια ενώ τώρα ξεκινά ελέγχους, υπάρχουν και οι προκλητικές καταστάσεις όπως περιπτώσεις που η αστυνομία γνωρίζει ότι η βίζα του “νοσηλευόμενου” έχει λήξει και αντί να τον μαζέψει, κάνει ευγενική σύσταση! Να προσέλθει στην πρεσβεία της χώρας για να την ανανεώσει! Εννοείται ότι ο “επαναστάτης” δεν προσήλθε ποτέ, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που δεν έχουν κανέναν τραυματισμό. Εκτός από τις ευθύνες του υπουργείου, πρέπει να ελεγχθούν και οι τα ιδρύματα που κάνουν τη νοσηλεία αφού όπως ενημερωθήκαμε, είναι σε απ’ ευθείας επαφή με την “πελατεία”. Ιδρύματα όπως το Ιατρικό Κέντρο και το Metropolitan, ενώ στο παιχνίδι θέλει να μπει και το Υγεία. Παρά ταύτα, το σοβαρότερο γεγονός παραμένει αυτός ο ανεξέλεγκτος αριθμός επικίνδυνων ανθρώπων που βρίσκονται στην χώρα αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

olympia

Με "δεύτερο μέτωπο" απειλούν το Ισραήλ οι Ιρανοί - Πάει για γενική ανάφλεξη η Μ.Ανατολή

Ως πρελούδιο γενικευμένη σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή εκτιμά η πλειοψηφία των διεθνών αναλυτών ότι θα αποτελέσει η επαπειλούμενη επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα σε αντίποινα για τις συνεχόμενες πυραυλικές επιθέσεις που εξαπολύονται από την νότια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας κατά δεκάδων χωριών και κωμοπόλεων στο Ισραήλ,κάτι που το Τελ Αβίβ εκλαμβάνει ως αντιπερισπασμό του Ιράν. 


 Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές η κυβέρνηση της χώρας έστειλε τελεσίγραφο στην Αίγυπτο και την Χαμάς για την διακοπή των πυραυλικών επιθέσεων μέχρι το Σάββατο διαφορετικά οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ θα επέμβουν στην Γάζα. 


Οι επιθέσεις που δέχεται το Ισραήλ τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν προέρχονται από την οργάνωση Jihad Islami αλλά από την οργάνωση Haraka Muhaheddin η οποία αποτελείται από Παλαιστινίους Salafi. Η συγκεκριμένη οργάνωση ανήκει στην οργάνωση Jalalat, παρακλάδι της Al Qaeda στην Γάζα και η έδρα της οργάνωσης εντοπίζεται στο νότιο τμήμα της λωρίδας. 


Από την άλλη πλευρά τόσο η Χαμάς όσο και οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής τους προμηθευτές των ρουκετών στην οργάνωση. 


 Οι ρουκέτες εισέρχονται στην Γάζα από το Σινά μέσω τούνελ τα οποία τα διαχειρίζονται Ιρανοί πράκτορες σύμφωνα με τους Ισραηλινούς σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της Al Qaeda. Αυτή την περίοδο ένας από τους σημαντικότερους αξιωματούχους της Γάζας ο Mahmoud A-Zahar επισκέπτεται το Ιράν για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση η οποία επιδιώκει την διατήρηση της άσκησης πίεσης στο Ισραήλ. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η συνάντηση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Mousa Abu Marzouk ο οποίος επισκέφτηκε πριν από 10 ημέρες τον Λίβανο όπου είχε συναντήσεις με Hassan Nasrallah. 


Σκοπός της επίσκεψης σύμφωνα με τους Ισραηλινούς ήταν η σχεδίαση μίας πολιτικής συνεχόμενης πίεσης έναντι του Ισραήλ. Αυτό που το Ιράν επιθυμεί είναι ο εγκλωβισμός του Ισραήλ σε ένα πόλεμο «φθοράς» με την πραγματοποίηση συνεχόμενων πυραυλικών επιθέσεων από τους Παλαιστίνιους Salafi. Στα παραπάνω δεδομένα θα πρέπει να προστεθούν και πέντε στοιχεία τα οποία χρήζουν προσοχής. -Πρώτο οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί οι οποίοι διαχειρίζονται το 80% των παγκόσμιων οικονομικών συναλλαγών ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν την πρόσβαση στα ιρανικά τραπεζικά ιδρύματα στα συστήματα τους από το Σάββατο. -Δεύτερον, 8 από τα 14 μέλη της κυβέρνησης του Ισραήλ είναι υπέρ της επίθεσης στο Ιράν, -Τρίτον ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προετοιμάζει με δηλώσεις τους Ισραηλινούς πολίτες για μία επίθεση στο Ιράν. -Τέταρτο υπήρξε μία πληροφορία στα διεθνή ΜΜΕ ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν ποσότητα πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα για να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω του αισθήματος φοβίας που έχει κυριαρχήσει τις αγορές για μία επερχόμενη επίθεση στο Ιράν. -Πέμπτο και τελευταίο στοιχείο η αμερικανίδα ΥΠΕΞ ζήτησε από την Ρωσία να μεταφέρει στην Τεχεράνη ξεκάθαρο μήνυμα ότι η σχεδιαζόμενη συνάντηση μεταξύ των 6 κρατών και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα θα πρέπει να έχει αποτέλεσμα διαφορετικά θα ακολουθήσει στρατιωτική επέμβαση. Πάντως οτιδήποτε και αν αποφασιστεί από την Δύση θα πρέπει να υλοποιηθεί με βάση δύο παραμέτρους ότι το Ιράν είναι ο 5ος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και ότι από τα Στενά του Ορμούζ διέρχεται το 40% των παγκόσμιων ποσοτήτων πετρελαίου. 

 defencenet.gr

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821




«Οι αδελφοί Ρικάρντο στην 'Αγγλία καί -ποιος άλλος;- οι Ρότσιλντ στην Γαλλία θησαυρίσανε εκμεταλλευόμενοι τίς ανάγκες τον επαναστατημένου 'Ελληνικού Έθνους, γιά όπλα καί τρόφιμα. 


 Τά χρήματα πού προκαταβολικά άρπάξανε οι 'Εβραίοι σέ τόκους, μεσιτείες καί προμήθειες ήσαν τόσον τεράστια, ώστε προκαλέσανε τήν άντίδρασι των Φιλελλήνων Ευρωπαίων. 


Οι Ρικάρντο γιά νά δώσουν δάνεια, έλαβαν άπό μας προμήθεια περίπου διπλασίαν άπ όσα χρήματα είχαν συλλέξει στην Ευρώπη όλοι οι Φιλέλληνες!!


 Άρκεί νά διαβάσετε σέ μιά βιβλιοθήκη τους TIMES της 5 Σεπτ. 1826 οι όποιοι γράφουνε ότι «οι κύριοι Ρικάρντο τσεπώσανε (havepocteted) 64.000 Λ.» καί στίς 15 Σεπτ. 1826 σχολιάζουν: «The pretty item reserved as commission by the contractors of the second loan (amounting to 64,000 L.) nearly doubles the voluntary contributions of all the Philhellenes in Europe, including those of committees and corporations, of colleges and universities, of classical ladies and benevolont princes -ofpriests, artists, philosophers and statesmen- the produce of benefit concerts, and the collection of charity sermons» δηλαδή: «τό δελεαστικό ποσό πού επεφύλαξαν δι εαυτούς οι εκδότες του δευτέρου δανείου (ανερχόμενο σέ 64.000 Α.) είναι σχεδόν διπλάσιον άπό τίς εθελοντικές συνεισφορές όλων των φιλελλήνων στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών των επιτροπών καί των συλλόγων τών σχολών καί τών πανεπιστημίων, τών φιλο-κλασσικών κυριών καί τών ευεργετικών πριγκήπων, τών ιερέων, καλλιτεχνών, φιλοσόφων καί πολιτικών - τού προϊόντος τών συναυλιών καί τών εράνων στίς εκκλησίες»!!!


Οι 'Εβραίοι Ρότσιλντ γιά νά μας παρασύρουν νά δανεισθούμε από αυτούς μας έκαναν αρχικά μιά δωρεά! καί κατόπιν δανείσανε τήν Ελλάδα μέ βαρύτατους όρους, μέ ληστρικά ωφελήματα, μεσιτείες, έξοδα εκδόσεως! καί μέ τήν έγγύησιν τών τριών Δυνάμεων!!! [ Στην έκμετάλλευσι πού υφιστάμεθα άπό τους Εβραίους δανειστές έβαλε τέλος ό βασιλεύς "Οθων ό όποιος «...άπό της ένηλικιώσεως αυτού ουδέν σχεδόν συνωμολόγησε δάνειον ουδέ ανεγνώρισε τά δάνεια τής ανεξαρτησίας...» (ένθ. άνωτ. σελ. 73). Μή πληρώνοντας λοιπόν ό Οθων τους δήθεν Γάλλους καί δήθεν "Αγγλους, προκάλεσε τήν όργήν των. 


Τόν πολεμήσανε καί τόν ρίξανε, έν ονόματι τής δημοκρατίας καί τών λαϊκών ελευθεριών... ] Καθηγητής 'Ανδρεάδης στό βιβλίο του «'Ιστορία τών εθνικών δανείων» («Βιβλιοθήκη ιστορικών μελετών», αριθμ. 202, Αθ. 1904)

Η Γερμανία "κράζει" την Ελλάδα αλλά η γερμανική διαφθορά φτάνει τα 250 δισεκατομμύρια

Η Γερμανία "κράζει" την Ελλάδα αλλά η γερμανική διαφθορά φτάνει τα 250 δισεκατομμύρια - Αυτό το ποσό είναι μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά - Η Γερμανία κατατάσσεται στη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της διαφθοράς - 7,7 εκατομμύρια υπάλληλοι εργάζονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας - Πρώτη χώρα σε διαφθορά είναι η Νέα Ζηλανδία 


 Η διαφθορά αναμένεται να στοιχίσει φέτος στη γερμανική οικονομία 250 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο σε σχέση με παλαιότερα έτη, σύμφωνα με...... μια πανεπιστημιακή έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι υπολογισμοί του οικονομολόγου Φρίντριχ Σνάιντερ, του Πανεπιστημίου του Λιντς, βασίζονται στο δείκτη αντίληψης της διαφθοράς (CPI), ένα εργαλείο που εισήγαγε το 1995 η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. 


 Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της οργάνωσης αυτής, που δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, η Γερμανία βρίσκεται στη 14η θέση των λιγότερο διεφθαρμένων χωρών του κόσμου.


 Πρώτη κατατάσσεται η Νέα Ζηλανδία. Από το 2003 μέχρι σήμερα η Γερμανία κινείται μεταξύ της 14ης και της 16ης θέσης της κατάταξης, μολονότι οι αρχές έχουν κηρύξει επισήμως τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, επισημαίνει ο Σνάιντερ, που πιστεύει ότι θα πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό. 


 Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός καθηγητής συνιστά να επιταχυνθούν οι δικαστικές διαδικασίες--ώστε όλοι να καταλάβουν ότι η διαφθορά έχει συνέπειες--και να επιβάλλονται ποινές φυλάκισης αντί για πρόστιμα, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. 


Επιπλέον, οι εταιρείες που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς θα πρέπει να αποκλείονται από τους δημόσιους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα έως και πέντε ετών. 


 Πάντως, η παραοικονομία, για πρώτη φορά από το 1995, έπεσε το 2010 κάτω από το 14% του ΑΕΠ. Ο Σνάιντερ υπολογίζει ότι για το 2011 η παραοικονομία εκπροσωπούσε το 13,54% του ΑΕΠ (344,3 δισ. ευρώ) και ότι φέτος θα πέσει λίγο ακόμη, στο 13,34% (342,4 δισ. ευρώ). Η μαύρη εργασία έχει επίσης περιοριστεί ελαφρά, από 7,9 εκατομμύρια εργαζόμενους το 2010 στα 7,8 εκατομμύρια το 2011 και αναμένεται να φτάσει τα 7,7 εκατομμύρια το 2012. 

 newsit.gr

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Με αφορμή τη συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών-Αφγανών (τουρκομάνων) στην ακριτική Ρόδο πριν από μέρες, οι κάτοικοι των νησιών μεταφέρουν τις ανησυχίες τους. Γράφουν για την Κω, ότι Τουρκμένοι του Ιράκ από την περιοχή της Μοσούλης, Σομαλοί, Σουδανοί και Μπαγκλαντεσιανοί και Πακιστανο-Αφγανοί (τουρκομάνοι) έχουν περίεργη συμπεριφορά, μετά την έξοδό τους από το τζαμί:


 Από το 2008 παρατηρούμε κάθε Παρασκευή.... στο τζαμί «ντεφτερνταρ» στην κεντρική πλατεία της Κω, ομάδες φανατικών Ισλαμιστών να προσέρχονται στο τζαμί και ενώ κατά την είσοδό τους είναι ήρεμοι, μετά το πέρας της προσευχής και του κηρύγματος εξέρχονται ταραγμένοι, νευρικοί και επιθετικοί κοιτώντας τους Έλληνες θαμώνες των καφετεριών αλλά και τους ξένους τουρίστες με βλέμματα μίσους, δημιουργώντας έτσι ένα πολεμικό κλίμα αλλά και προειδοποιώντας μας ευτυχώς για τις μελλοντικές τους κινήσεις… 


 Θα πείτε βέβαια πώς βρέθηκαν τόσες εθνότητες με μουσουλμανικό θρήσκευμα στην Κω και πώς κάποιες από αυτές έχουν τουρκομανική και τουρκμενική καταγωγή, σε ένα νησί το οποίο έχει μόνο 33.000 πληθυσμό εκ των οποίων οι 1.100 είναι μόνο μουσουλμάνοι. 


 Οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι είναι λοιπόν έποικοι-λαθροεισβολείς που ήρθαν στην Κω βάσει οργανωμένου σχεδίου από το τουρκικό κράτος το οποίο τους προωθεί καθημερινά στα Δωδεκάνησα, κυρίως όμως σε Κω και Ρόδο. Οι λαθρομετανάστες αυτοί βρίσκουν εργασία στα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις της Κω. Έτσι τα μεροκάματα έπεσαν σε εξευτελιστικές τιμές για τους Έλληνες και η όμορφη Κως άρχισε σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε Καμπούλ, Κιρκούκ, Μοσούλη, Καράτσι, Ντακά, Μογκαντίσου, Πρίστινα και Τίρανα, προβάλλοντας έτσι μία απεχθή εικόνα για τον Έλληνα και τον ξένο επισκέπτη αλλά και κάνοντας αβίωτο τον βίο των φιλόξενων Κώων και των άλλων Ελλήνων. Εκτός από τα εγκλήματα μεταξύ των μουσουλμάνων στο νησί, όπως το κάψιμο ενώ ήταν ζωντανός, ενός Ιρακινού από έναν Αιγύπτιο στο Δάσος της Τσουκαλαριάς, αλλά και ο βιασμός με κουπί (!) βάρκας 40χρονου Μπαγκλαντεσιανού από 17χρονο Πακιστανό, βλέπουμε καθημερινά αλβανοκοσοβάρους να συλλαμβάνονται για διακίνηση σκληρών και ελαφρών ναρκωτικών, για ξυλοδαρμούς εν πληρωμή, για εμπρησμούς καταστημάτων και για πολλές άλλες ανάλογες αγαθοεργίες.

 (elora)

Ο συντονισμός του πόλεμου στον Καμμένο και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»


Εξοντώστε τον Καμμένο... Καθημερινές είναι οι συσκέψεις του επιτελείου της ΝΔ, αν δεχθούμε ότι σ΄αυτό το κόμμα υπάρχει επιτελείο της προκοπής.

 Ο πονοκέφαλός του δεν είναι άλλος από το φαινόμενο «Πάνος Καμμένος» και την ραγδαία αύξηση των ποσοστών του. Έπεσαν στο τραπέζι όλες οι ιδέες-ακόμη και οι πιο βρώμικες που έχουν να κάνουν με βιομηχανία λάσπης από τους σεσημασμένους εκτοξευτήρες του διαδικτύου.

 Ο συντονισμός του πόλεμου στον Καμμένο και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», έχει ανατεθεί σε ειδική τριμελή ομάδα που αποτελείται από πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.

 Και οι 3 δίνουν αναφορά στον Γιάννη Μιχελάκη.

 Ένας από τη ομάδα έχει αναλάβει να κάνει αρχείο με τις καθημερινές δηλώσεις του Καμμένου και αναζητεί τυχόν αντιφάσεις με σκοπό να ανεβάσει τα ντοκουμέντα που θα υπάρξουν στο διαδίκτυο συνοδευόμενα με επικές δηλώσεις του Γιάννη Μιχελάκη.

 Μιλάμε για ξεπερασμένα κόλπα που όσα λαβράκια και να εντοπίσουν δεν μπορούν να συγκριθούν με το φονικό ξεπούλημα της χώρας από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Το Μνημόνιο εξαθλιώνει τις ζωές καθημερινά και η συσσωρευμένη οργή διογκώνεται. Οι Έλληνες, όπως όλα δείχνουν, έχουν αποφασίσει να διαγράψουν από το πολιτικό χάρτη τα 3 κόμματα της εθνικής προδοσίας.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΪ 100,3 16/3/2012

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δεν έφτανε το χαράτσι στο ρεύμα, μας ήρθε τώρα και το φέσι! Με 310 εκ. μας φέσωσαν οι ιδιώτες «εναλλακτικοί πάροχοι» ρεύματος Energa και Hellas Power. Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει...

ότι χρωστούν 70 εκ. € στη ΔΕΗ και 120 εκ. € στο ΔΕΣΜΗΕ για χρήση των δημόσιων δικτύων και 120 εκ. € στο δημόσιο από τα χαράτσια που εισέπραξαν και δεν απέδωσαν. Κι ο λογαριασμός ανεβαίνει καθημερινά…
Ποιος θα πληρώσει το φέσι; Το σύνηθες υποζύγιο, το σύνολο της λαϊκής κατανάλωσης. Οι οδηγίες της ΕΕ και οι εναρμονισμένοι με αυτές νόμοι και κώδικες της «απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» έχουν από χρόνια προβλέψει ότι τα χρέη των ιδιωτών εμπόρων ρεύματος θα καλύπτονται από «τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη λιανική αγορά η.ε.», δηλ. από τη ΔΕΗ! Ο έτερος ιδιώτης προμηθευτής, η ελβετική EGL, μόλις έμαθε ότι θα πρέπει να πληρώσει κι αυτή, ξέχασε ότι είναι υπέρμαχος της «απελευθέρωσης» και δήλωσε αμέσως αποχώρηση (20.1.2012) από την ελληνική αγορά…
Πού πήγαν τα 310 εκ. €; Σε λογαριασμούς στην Ελβετία! Οι Energa και Hellas Power, οι ιδιώτες «που εισέβαλαν δυναμικά στην απελευθερωμένη αγορά», τσέπωσαν τα 310 εκ. από τους καταναλωτές-πελάτες τους και αξιοποιώντας την ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου που τους διασφαλίζει το ευρώ κι η ΕΕ, τα ξέπλυναν και τα… επένδυσαν! Φυσικά, με το γνωστό τρόπο που «επενδύει παραγωγικά» το κεφάλαιο…
Όμως, τι ακριβώς υπηρεσίες προσφέρουν οι ιδιώτες «πάροχοι» ρεύματος και σε ποιον; Δεν έχουν δική τους παραγωγή ούτε 1 KWh, αγοράζουν το ρεύμα από τη ΔΕΗ, αλλά διαφημίζουν το «πράσινο», «καθαρό» ρεύμα «τους». Δεν έχουν δίκτυα μεταφοράς και διανομής, χρησιμοποιούν τη δημόσια υποδομή της ΔΕΗ και δεν πληρώνουν φράγκο. Δεν διαθέτουν τεχνικούς, παρά ένα γραφείο με νοικιασμένους υπαλλήλους για «τηλεφωνικές προσφορές». Δεν εγγυώνται τίποτα και σε κανέναν. Για διακοπές, βλάβες και κάθε είδους προβλήματα ισχυρίζονται ότι αυτά «αποτελούν υποχρέωση της ΔΕΗ». Υποχρέωση σε ποιον; Μα στο μοναδικό στόχο της «απελευθέρωσης των αγορών»: την εκμετάλλευση της λαϊκής περιουσίας, τζάμπα και βερεσέ, για να κερδοσκοπούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με βασικές κοινωνικές ανάγκες, όπως το ηλεκτρικό.
Όσο για τις «φθηνότερες τιμές» και τις «εκπτώσεις»… είναι χιλιάδες πια οι καταναλωτές που έπαθαν ηλεκτροπληξία μόλις άνοιξαν τον πρώτο λογαριασμό του «φθηνότερου» ιδιώτη πάροχου. Από τον Αύγουστο ήδη, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή τους επέβαλε πρόστιμο 40.000 € γιατί «διαφήμιζαν στην ουσία εικονικές εκπτώσεις»!
Ποιος έφερε αυτούς τους πλασιέ ρεύματος στον τόπο μας; Η ΕΕ κι οι «ελληνικές» κυβερνήσεις. Το σκάνδαλο με τους ιδιώτες «παρόχους» δεν είναι αποτέλεσμα «στρεβλώσεων», αλλά γνήσιο τέκνο της «απελευθέρωσης των αγορών», της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων και των κοινωνικών αγαθών που προσφέρουν.
Φιλολαϊκή λύση είναι μόνο η Εθνικοποίηση του ηλεκτρενεργειακού τομέα. Γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Ας το σκεφτούν και οι 200.000 πελάτες που άφησαν χωρίς ρεύμα οι Energa και Hellas Power, αλλά και όλοι μας. Τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε ΔΕΗ;
ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΕΔΕ
ΠΡΙΝ 05.02.2012



ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


Στα αρπακτικά των αγορών παραδίδονται οι βασικότερες στρατηγικές υποδομές της χώρας. Μεένα ακόμα νομοθετικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση των εκποιητών δρομολογεί το ξεπούλημα καιτην κατάργηση κάθε υποχρέωσης δημόσιου ελέγχου στα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειαςκαι Φυσικού Αερίου. Με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» που δημοσιεύτηκε στις 31.12.2011 καικυρώθηκε στις 9.2.2012 από το «ελληνικό» κοινοβούλιο οδηγούνται στο Ταμείο ΕκποίησηςΔημόσιας Περιουσίας και στην πλήρη ιδιωτικοποίησή τους ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής ΜεταφοράςΗλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου(ΔΕΣΦΑ), οι θυγατρικές που λειτουργούν τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ.

Τα Δίκτυα Μεταφοράς, δηλ. οι Γραμμές Υψηλής Τάσης και οι Αγωγοί Φυσικού Αερίου αποτελούντις πιο κομβικές στρατηγικές υποδομές. Συνιστούν τη ραχοκοκαλιά του ενεργειακού μαςσυστήματος. Όποιος κατέχει τον έλεγχό τους, ελέγχει ανά πάσα στιγμή την ηλεκτροδότηση τηςχώρας ή τη διακοπή της, τη ροή φυσικού αερίου. Για ποια ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλειαεφοδιασμού, ποια εθνική άμυνα μπορούμε να μιλάμε αν επιτρέψουμε να ξεπουληθούν στουςτοκογλύφους-δανειστές, στα ξένα κι εγχώρια μονοπώλια;
Όποιος κατέχει τον έλεγχό τους, ελέγχει στην ουσία ολόκληρη την ενεργειακή αγορά: καθορίζειποιες επιχειρήσεις θα παράγουν και θα πωλούν ενέργεια κι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τηδιαμόρφωση της τελικής τιμής προς τους καταναλωτές. Πόσες νέες αυξήσεις στις τιμές τουρεύματος και του φυσικού αερίου θα επιφέρει η παράδοσή τους στην ιδιωτική κερδοσκοπία; Τιεπιπτώσεις σηματοδοτεί για τα λαϊκά νοικοκυριά με τα πετσοκομμένα εισοδήματα; Για ολόκληρη τηχώρα την ώρα που η βιομηχανική παραγωγή και συνολικά η ελληνική οικονομία βουλιάζουν στηνύφεση;
Θα έχουμε ρεύμα αν τα δίκτυα μεταφοράς περάσουν στα χέρια ιδιωτικών «επενδυτικών funds»τύπου Energa και Hellas Power; Πόσο θα το πληρώνουμε αν ξεπουληθούν στη Γερμανική RWE ήτη Γαλλική EdF που χρόνια τώρα ορέγονται την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας; Μήπως είναικαλύτερα να παραχωρηθούν έναντι πινακίου φακής στις Κινέζικες State Grid ή Cinergy πουδείχνουν «έντονο ενδιαφέρον»;

Θυμίζουμε ότι το μεγάλο μπλακ άουτ που το 2006 βύθισε στο σκοτάδι τη Δυτική και ΚεντρικήΕυρώπη (από Γαλλία ως Εσθονία), προκλήθηκε ακριβώς λόγω της ιδιωτικοποίησης των ΔικτύωνΜεταφοράς. Γιατί; Οι επενδύσεις σε νέα δίκτυα και οι συντηρήσεις απαιτούν τεράστια κεφάλαια καισυνεπάγονται εξαιρετικά μακροχρόνιες αποσβέσεις (20 - 25 χρόνια). Προκειμένου να βγάλουνγρήγορα κέρδη, οι Ολλανδικοί και Γερμανικοί όμιλοι που ανέλαβαν τη λειτουργία τους, περιόρισαν τις δαπάνες σταματώντας και τις επενδύσεις και τις συντηρήσεις!

Δεν μένει λοιπόν, παρά μία απάντηση από τους εργαζόμενους κι ολόκληρο τον ελληνικό λαό: Δενπουλάμε τη Δημόσια Περιουσία μας! Η ενέργεια -ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο και πετρέλαιο- είναικοινωνικό δικαίωμα κι όχι πεδίο ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Σήμερα μόνη ρεαλιστική λύση αποτελεί ηΕθνικοποίηση ολόκληρου του ενεργειακού τομέα και η λειτουργία του σα μοχλού για τηνπαραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας σε όφελος του λαού και της χώρας.



ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΕΔΕ
ΠΡΙΝ 12.02.2012
πηγη

ΚΤΗΝΩΔΙΑ! Μεγαλογιατρός και άνθρωπος της μόδας διακινούσαν στο internet πορνογραφικό υλικό με μωρά και... ζώα!


- Βρέθηκαν 250.000 βίντεο με βρέφη και... σκύλους!


- 140.000 βίντεο περιείχαν σκηνές με παιδιά 1 και 2 ετών

- Εισβολές της αστυνομίας σε σπίτια σε Αθήνα, Πάτρα και Καστοριά Τα στοιχεία σοκάρουν. 

Άτομα υπεράνω κάθε υποψίας, ένας μεγαλογιατρός από την Καστοριά ή ένας συνεργάτης πασίγνωστου μόδιστρου της Αθήνας ήταν κάποιοι από τους ανθρώπους που κρύβονταν πίσω από το κύκλωμα που διακινούσε το εμετικό υλικό.


Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασαν ήδη χειροπέδες σε τέσσερα άτομα σε Αθήνα, Πάτρα και Καστοριά.


Άλλοι πέντε διώκονται ήδη καθώς έχουν εντοπιστεί στοιχεία σε βάρος τους και θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εννιά σπίτια. Το υλικό που εντόπισαν προκάλεσε σοκ ακόμη και στους πιο έμπειρους διώκτες.

Αυτοί οι αρρωστημένοι άνθρωποι όχι απλά διακινούσαν υλικό σκληρού πορνό με πρωταγωνιστές παιδάκια από ενός έως το πολύ δώδεκα ετών, αλλά διακινούσαν ως και υλικό με σεξουαλικές σκηνές μεταξύ σκύλων και βρεφών!


Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν συνολικά 26 ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer “ e DONKEY 2000”, που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Τα ίχνη ταυτοποιήθηκαν με πρόσωπα και ακολούθησαν οι σχετικές έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά, οπου βρέθηκαν

51 σκληροί δίσκοι Η/Υ
2 φορητοί Η/Υ,
298.398 αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.

Οι τέσσερις υπεράνω πάσης υποψίας δράστες θα πάρουν τώρα το δρόμο για τον εισαγγελέα.
 

Πάνος Καμμένος: μια "ασύμμετρη απειλή" στο Μέγαρο Μαξίμου


Ο Πάνος Καμμένος ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου που φιλοξενεί τα γραφεία του κόμματός του στη λεωφόρο Συγγρού και εκτόξευσε ένα πύραυλο με στόχο το γειτονικό κτίριο της ΝΔ. Μόνο που ο πύραυλος του βουλευτή της ΝΔ με τα διακριτικά «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν προκαλεί υλικές ζημιές. Οι «ανθρώπινες» απώλειες όμως για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά είναι ανυπολόγιστες.

Και δεν μιλάμε καν για τους νεοδημοκράτες βουλευτές, διαγραμμένους και μη, οι οποίοι αναζητούν στέγη στο νέο κόμμα. Αυτοί θα...
μπορούσαν να αποτελούν και βαρίδια για το κόμμα του καθώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, πρόκειται για φθαρμένα υλικά.

Μιλάμε για τις απώλειες σε επίπεδο βάσης-ψηφοφόρων
.

Κανείς άλλος πολιτικός που αποσκίρτησε από κομματικό μαντρί στη νεώτερη ιστορία, δεν απείλησε με καταστροφή το πρώην κόμμα του, όσο ο Πάνος Καμμένος.


Είναι από τους λίγους οι οποίοι υπήρξαν συνεπείς στα πιστεύω τους σε βάθος χρόνου.


Ο Καμμένος υπήρξε συνεπής με τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο και με τους ψηφοφόρους του.


Κι αυτό αποτελεί σπάνια περίπτωση για τα πρόσφατα πολιτικά χρονικά.


Απέναντί του βρίσκονται τα δύο δεξιά κόμματα της
κωλοτούμπας, ο ΛΑΟΣ και η ΝΔ, αποστειρωμένα, δίχως ιδεολογικές αναφορές, δίχως όραμα. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ο Καρατζαφέρης απειλεί να πάρει τα όπλα για να περισώσει τα απομεινάρια του ΛΑΟΣ.

Όσο για τον αρχηγό της ΝΔ, τα λέει όλα το παρατσούκλι που του απέδωσε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι»:
Αντώνης Κομανέτσης.

Τα δύο αυτά κόμματα
οδηγούν με ασφάλεια τους «Ανεξάρητους Έλληνες» σε αστρονομικά ποσοστά.

Ειδικά στα επόμενα χρόνια που η εξαθλίωση εξαιτίας του Μνημονίου θα φουσκώνει τους ωκεανούς της οργής.


Αρκεί ο ίδιος να μην κάνει λάθη και να κατεβάσει υποψήφιους απλούς πολίτες της διπλανής πόρτας, άξιους και πάνω απ’ όλα
έντιμους.

Αυτή είναι η συνταγή της εξουσίας για τον Πάνο Καμμένο…
 
 
apneagr.blogspot.com

Οι αγώνες του Κρητικού λαού για την Ένωση με την Ελλάδα, από την Επανάσταση του 1821 ως την ανακήρυξη της "Αυτόνομης Πολιτείας" (20 Μαρτίου 1897)

 Η Επανάσταση του 1821 βρίσκει την Κρήτη υπό την τουρκική κατοχή. Ο αγώνας των Κρητών συνεχίζεται χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού η ασυμφωνία των οπλαρχηγών αποτελεί τροχοπέδη για μια κοινή πολεμική δράση. Οι συνεχείς αντικαταστάσεις στη θέση του Αρμοστή της Κρήτης από το 1821 έως και το 1830 –Μιχαήλ Κομνηνός Αφεντούλης, Εμμ. Τομπάζης, βαρώνος Rainek, άγγλος Hain, Ν.Ρενιέρης- αποδεικνύουν εμπράκτως την αποτυγχία της εύρεσης ενός ηγέτη αποδεκτού από το σύνολο του κρητικού λαού. Παρά την αδυναμία αυτή, το αίτημα για ελευθερία υπήρξε πάντοτε παρόν. Το Μάιο του 1822, η Γενική Συνέλευση των Κρητών εκδίδει την «Προκήρυξιν Ελευθερίας» και ψηφίζει σχέδιο συντάγματος με τον τίτλο «Προσωρινή Πολιτεία της νήσου Κρήτης», ενώ ένα χρόνο αργότερα, στις 22 Ιουνίου, ψηφίζεται ο «Οργανισμός της ενιαυσίου τοπικής διοικήσεως της Κρήτης»[i], οι βασικές διατάξεις, του οποίου στηρίζονταν στο Σύνταγμα Επιδαύρου. Οι δύο ενέργειες αυτές όμως δεν ήταν δυνατόν να τελεσφορήσουν στο ταραγμένο κλίμα, που επικρατούσε στην Κρήτη.
Ανήσυχος από τις νίκες των Κρητών, ο Σουλτάνος ζητά τη συνδρομή του Μεχμέτ Αλή της Αιγύπτου, προκειμένου να καθυποτάξει το μεγαλύτερο μέρος του επαναστατημένου νησιού. Επικεφαλής των τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων τίθεται ο Χασάν αγάς, ο οποίος με ισχυρές επικουρίες του Χουσείν μπέη, καταφέρνει να καταστείλει την επανάσταση. Όμως, από τον Ιούλιο του 1825, δυνάμεις ελληνικές από την Πελοπόννησο σε συνδυασμό με τους Κρητικούς, κυριεύουν τη Γραμβούσα το φρούριο της Κισσάμου και σταδιακά η επανάσταση εξαπλώνεται στην ανατολική Κρήτη χωρίς όμως τελική δικαίωση. Το Πρωτόκολλο του Λονδίνου της 22ης Ιανουαρίου 1830 άφηνε την Κρήτη έξω από τα όρια του νεοπαγούς ελληνικού κράτους.
Μανώλης Τομπάζης
Ύστερα από τη συμφωνία της Κιουτάχειας το 1833, η Κρήτη παραχωρείται από τον Σουλτάνο στον αντιβασιλέα της Αιγύπτου Μεχμέτ Αλή. Πολιτικός διοικητής της νήσου διορίσθηκε ο Μουσταφά Ναιλή πασάς, γνωστός και ως Γκιριτλής (Κρητικός), ο οποίος προσπάθησε ν’ αντιμετωπίσει αμερόληπτα, ισότιμα και ισόνομα μουσουλμάνους και χριστιανούς. Παρά όμως τις όποιες καλές προθέσεις του, οι βαρείς φόροι και οι αυθαιρεσίες της στρατιωτικής διοίκησης είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση του κρητικού λαού, ο οποίος συγκεντρώθηκε στο χωριό Μουρνιές Κυδωνίας το Σεπτέμβριο εκφράζοντας την αντίθεσή του στο τουρκικό καθεστώς. Η αντίδραση του Μεχμέτ Αλή υπήρξε άμεση και βίαιη διαλύωντας τη συγκέντρωση και απαγχονίζοντας τους πρωτοαίτιους της. 
Η εμπλοκή του Μεχμέτ Αλή σε πόλεμο με την Τουρκία, η ήττα του στη Συρία καθώς και η στάση των ευρωπαικών δυνάμεων υπέρ της διατήρησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κλόνισαν την αιγυπτιακή εξουσία στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, η Αγγλία ήταν η πιο άμεσα ενδιαφερόμενη για τον έλεγχο της Κρήτης, εφόσον αποτελούσε κομβικό σημείο προς τις Ινδίες και διευκόλυνε την επιστασία της στο Σουέζ. Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, μολονότι απέρριψε αίτηση Κρητών πληρεξούσιων να αναλάβει η Βρεταννία το νησί υπό την προστασία της -είτε ως αποικία είτε ως προτεκτοράτο- τους διαβεβαίωσε την ίδια στιγμή ότι θα μεσουλαβούσε υπέρ της Κρήτης στον πασά της Αιγύπτου, αλλά και στην Πύλη[ii]. Με τη Συνθήκη του Λονδίνου (3/7/1840), η Κρήτη αποσπάται από την αιγυπτιακή κατοχή και επανέρχεται στη σουλτανική κυριαρχία.
Η παντελής αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει στον κρητικό αγώνα και η πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων για ανακωχή υπήρξαν καταλυτικά στοιχεία, ώστε να επακολουθήσει μια περίοδος ειρήνης. Με τη λήξη του Κριμαϊκού Πολέμου (1856), το κρητικό ζήτημα εισέρχεται σε μια νέα φάση. Με τη συνθήκη Παρισίων, ο Σουλτάνος υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να εκδώσει το περίφημο Χατί Χουμαγιούν, με το οποίο παραχωρούσε σημαντικά προνόμια στους χριστιανούς υπηκόους του, όπως ανεξιθρησκία, προσωπική ελευθερία, εξασφάλιση τιμής και ιδιοκτησίας. Το Χατί Χουμαγιούν σε συνδυασμό με το ειδικό φιρμάνι, που εξεδόθη στις 7 Ιουλίου 1858, βελτίωσε τη ζωή του κρητικού λαού και είχε ως αποτέλεσμα την υπό ορισμένους όρους συμμετοχή των χριστιανών σε όργανα της Διοίκησης, αλλά και τη σύσταση Δημογεροντιών, ενός


θεσμού σημαντικού για την κοινωνική συνοχή του κρητικού λαού. Η καταδυνάστευση, όμως, του χριστιανικού στοιχείου κυρίως επί Βελή πασά και η μη εφαρμογή των όρων του Χατί Χουμαγιούν είχαν ως συνέπεια νέες επαναστατικές κινητοποίησεις.
 Η μεγάλη κρητική επανάσταση αρχίζει το 1866 ως πτυχή του ανατολικού ζητήματος υπό ευνοϊκές συγκυρίες. Ο απόηχος της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, η ενοποίηση της Ιταλίας, η προπαγάνδα των Γαριβαλδινών, οι φιλελεύθερες διακηρύξεις του Ναπολέοντα του Γ΄ υπέρ της αρχής των εθνοτήτων δημιούργησαν νέο επαναστατικό κλίμα[iii]. Επιπλέον, η κατηγορηματική άρνηση της Υψηλής Πύλης να αποδεχθεί το αίτημα περί ενώσεως των επαναστατών είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη επαναστατική διακήρυξη στους προξένους των Μεγάλων Δυνάμεων. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως ήταν ακατάλληλη, αφού στο σύνολό τους οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν συνηγορούσαν σε μια τέτοια κίνηση. Μόνο η Ρωσία ευνοούσε την κρητική επανάσταση, προκειμένου να απαλλαγεί από τον αποκλεισμό της από τον Εύξεινο Πόντο, αλλά τα σχέδια της συγκρούονταν άμεσα με αυτά των Μεγάλων Δυνάμεων και για το λόγο αυτό στράφηκε προς τον πανσλαβισμό. Η Γαλλία επί Ναπολέοντα Γ΄, η οποία είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την έναρξη της διάνοιξης της διώρυγας του Σουέζ (1856) και η Μεγάλη Βρετανία επεδίωκαν την αναχαίτιση της καθόδου της Ρωσίας στη Μεσόγειο και υποστήριζαν την ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπό το πρίσμα των γεωστρατηγικών τους προτεραιοτήτων.
Στα νέα αυτά δεδομένα, η ελληνική εξωτερική πολιτική μεταβάλλεται. Η στροφή της Ρωσίας προς τους Σλάβους έσπρωξε την ελληνική κυβέρνηση να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τις βόρειες επαρχίες, οι οποίες απειλούνταν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις επεκτατικές βλέψεις των εκ βορρά όμορων κρατών[iv] εν συγκρίσει με την Κρήτη. Σ’ αυτή τη λογική, η νέα κυβέρνηση δεν επεχείρησε θεαματικές κινήσεις, αλλά αρκέστηκε να ενισχύσει τον κρητικό αγώνα με αποστολή εθελοντών.
Ηγετικές μορφές όπως ο Πάνος Κορωναίος, ο ταγματάρχης Ζυμβρακάκης, ο Πετροπουλάκης, ο Μ. Κόρακας οργάνωσαν εθελοντικά σώματα και πολέμησαν γενναία σε πολλές περιπτώσεις. Άξιον αναφοράς και μνήμης στάθηκε το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου (10/11/1866), το οποίο έστρεψε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη υπέρ του κρητικού αγώνα εκφρασθείσα με συγκρότηση επιτροπών, διενέργεια εράνων και με συγκινητικά δημοσιεύματα[v]. Η επικράτηση του Μουσταφά πασά και αργότερα οι επιχειρήσεις του Ομέρ δεν ήταν ικανές να σταθεροποιήσουν την τουρκική υπεροχή, εφόσον ο ανταρτοπόλεμος συνεχίζετο και η Προσωρινή κυβέρνηση αρνείτο οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της ανεξαρτησίας.
Υπό την πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων, ο Σουλτάνος εξέδωσε φιρμάνι, που περιείχε τον Οργανικό Νόμο (14/11/1868). Το μέτρο αυτό προέβλεπε την πρόσληψη χριστιανών στη διοίκηση, τη συμμετοχή αιρετών χριστιανών στα διοικητικά συμβούλια νομών και επαρχιών, την αναγόρευση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης, αλλά και τη συγκρότηση μικτών δικαστηρίων. Η προσπάθεια του Ααλή πασά να παραχωρήσει οποιοδήποτε είδος πολιτεύματος με τον όρο να αποκηρυχθεί το βασικό αίτημα της ένωσης βρήκε αρνητική απάντηση από την Επαναστατική Γενική Συνέλευση των Κρητών, η οποία αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα.

Στις αρχές του 1869, η επανάσταση άρχισε να καταρρέει, ύστερα από τη μεταστροφή της ευρωπαϊκής διπλωματίας υπέρ της Τουρκίας. Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, συγκλήθηκε με ρωσοπρωσική πρωτοβουλία διάσκεψη για την επίλυση του ελληνοτουρκικού προβλήματος. Το πόρισμα καλούσε την Ελλάδα να απολογηθεί για την ενίσχυσή της προς τους Κρήτες επαναστάτες. Η αποδοχή του από τους επαναστάτες Κρήτες κατεδείκνυε εμμέσως ότι η επίλυση του κρητικού ζητήματος θα ερχόταν μόνο μέσω μιας γενικότερης βαλκανικής κρίσης.
Το 1877, η ήττα της Τούρκιας στο ρωσοτουρκικό πόλεμο είχε άμεσες επιπτώσεις. Το άρθρο 15 της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου προέβλεπε αυτοδιοίκηση στην Κρήτη και επαναλειτουργία των διατάξεων του Οργανικού Νόμου. Το 1878 οι πρόξενοι των Μεγάλων Δυνάμεων επέβαλαν ανακωχή με την υπόσχεση ότι το κρητικό ζήτημα θα απασχολούσε το Συνέδριο Βερολίνου, αν και η τελική απόφαση τους σε αυτό δεν διέφερε από εκείνη του Αγίου Στεφάνου. Η Κρήτη παρέμενε υπό την κυριαρχία του Σουλτάνου, ο οποίος αναγκάστηκε να υπογράψει τη Σύμβαση της Χαλέπας. Ο συνταγματικός αυτός χάρτης υποχρέωνε την Οθωμανική κυριαρχία να παραχωρήσει στους χριστιανούς ευρείες δικαιοδοσίες στη διοίκηση της νήσου τους. Κύρια σημεία του υπήρξαν, ο διορισμός χριστιανού συμβούλου στο μουσουλμάνο γενικό διοικητή της νήσου, η προτίμηση διορισμού χριστιανών σε δημόσιες θέσεις, η αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης στη Βουλή και τα δικαστήρια και η συγκρότηση αστυνομικής δύναμης από εντόπιους άνδρες.
Η Σύμβαση της Χαλέπας δεν διήρκεσε πολύ. Αφορμή στάθηκε η κίνηση των Καραβανάδων, που, μετά την ήττα τους στις εκλογές από τους Ξυπόλυτους, κήρυξαν νέα επανάσταση το 1888, την οποία η κυβέρνηση Τρικούπη αποκήρυξε. Η Τουρκία έστειλε τον Σακήρ Πασά ως στρατιωτικό διοικητή να
Μανούσος Κούνδουρος
εφαρμόσει το στρατιωτικό νόμο, ενώ ανακάλεσε τη Σύμβαση με φιρμάνι (17/12/1889). Συν τοις άλλοις, τα θρησκευτικά και πολιτικά προνόμια ανακλήθηκαν, ενώ επιβλήθηκαν βαρύτατοι φόροι. Η κατάσταση έως τα τέλη του 1895 παρέπεμπε στην τουρκοκρατία περασμένων δεκαετιών.
 Το 1895 εμφανίζεται ο Σφακιανός πολιτευτής Μανούσος Κούνδουρος και οργανώνει τη Μεταπολιτευτική Επιτροπή υποβάλλοντας υπόμνημα στους προξένους των Μεγάλων Δυνάμεων, με το οποίο ζητούσε να ανακηρυχθεί η Κρήτη αυτόνομη πολιτεία φόρου υποτελής στο σουλτάνο έναντι 15000 οθωμανικών λιρών ετησίως, την άσκηση κυβερνήσεως από χριστιανό διοικητή με πενταετή θητεία και την επαναχορήγηση των προνομίων του Χατί Χουμαγιούν. Από την πλευρά τους, οι πρόξενοι των ευρωπαϊκών δυνάμεων υποβάλλουν στους χριστιανούς ένα νέο Οργανισμό, ο οποίος σε πολλά σημεία συνέπιπτε με το υπόμνημα Κούνδουρου, ενώ παρείχε πλήρη οικονομική και δικαστική ανεξαρτησία με εγγύηση των Δυνάμεων.
Η συστηματική υπονόμευση του νέου αυτού Οργανισμού από τη τουρκική ηγεσία προκάλεσε την αντίδραση των επαναστατών, μεταξύ αυτών και ο Ελ.Βενιζέλος, οι οποίοι αρχίζουν νέες εξεγέρσεις και επαναστατικές κινήσεις με αποκορύφωμα την έκδοση, στη θέση Κορακιές, στις 25 Ιανουαρίου 1897, του ιστορικού ψηφίσματος της «ένωσεως της νήσου Κρήτης μετά του ελευθέρου βασιλείου της
πρίγκιπας Γεώργιος, πρώτος υπ. Αρμοστής στην Κρήτη
Ελλάδος». Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση Δεληγιάννη αποφασίζει να επέμβει στέλνοντας πολεμικά πλοία υπό την αρχηγία πρίγκηπος Γεωργίου, για να εμποδίσουν μεταφορά τουρκικού στρατού. Βάσει των νέων δεδομένων, οι Μεγάλες Δυνάμεις αποφασίζουν να προβούν σε διεθνή κατοχή για την αποφυγή μιας γενικής ελληνοτουρκικής σύρραξης στις 3 Φεβρουαρίου 1897. Η ελληνική αντίδραση είναι άμεση. Τμήμα ελληνικού στρατού με επικεφαλής το συνταγματάρχη Τιμολέοντα Βάσσο αποβιβάζεται στην Κρήτη με εντολή να καταλάβει τη νήσο «εν ονόματι» του βασιλιά της Ελλάδα. Όμως, τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων μπορούσαν να διασφαλισθούν μόνο υπό το καθεστώς αυτονομίας της Κρήτης. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, με διακοινώσεις, προσταγές ακόμα και με βομβαρδισμό από τον όρμο των Χανίων στις 9 Φεβρουαρίου, κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση. Στις 20 Μαρτίου 1897, κήρυξαν την Κρήτη αυτόνομη κάτω από την προστασία τους διαιρεμένη σε ζώνες κατοχής και με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική κατοχή τους. Ύστερα από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο (1897), ανακηρύσσεται η αυτόνομη «Κρητική Πολιτεία», υπό την τυπική κυριαρχία του Σουλτάνου, αλλά με Αρμοστή τον Πρίγκηπα Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του Βασιλιά των Ελλήνων. Με την απόφαση αυτή, η περίοδος της τουρκοκρατίας έφθανε στο τέλος της.


Σημειώσεις

[i] Θεοχάρης Δετοράκης , «Ιστορία της Κρήτης», Ηράκλειο Κρήτης, 1990, σελ. 337-338
[ii] Λένα Διβάνη, « Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)- Απόπειρα πατριδογνωσίας »,
Καστανιώτης, Αθήνα, 2000, σελ.373
[iii] Λένα Διβάνη, ο.π., σελ.377-78
[iv] Λένα Διβάνη, ο.π., σελ.381
[v] Θεοχάρης Δετοράκης , ο.π., Ηράκλειο Κρήτης, 1990, σελ. 368-369

Πηγή
(το νέο πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο το οποίω συνιστώ)
http://www.policynet.gr/index.php

ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΒΕΤΟ...

ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Συνεργός.... ο Παπαδήμος και οι υποστηρικτές του στην δικαίωση των φασιστών του Γκρουέφσκι εις βάρος ενός κράτους (μέχρι πρότινος) μέλους της ΕΕ.
Τα λόγια της Σοφίας Βούλτεψη είναι ενδεικτικά:
Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υιοθέτησε (χωρίς τις ψήφους των Ελλήνων ευρωβουλευτών) μια τόσο αρνητική για την Ελλάδα έκθεση προόδου για τα Σκόπια.
Χειρότερη έκθεση, συνοδευόμενη μάλιστα από ψήφισμα υπέρ της ΠΓΔΜ και του δικαιώματός της στον προσδιορισμό «μακεδονικός», δεν θυμάμαι να υπήρξε ποτέ.
Λυπούμαι, αλλά αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν απέτυχε μόνο στο PSI, αλλά με τους χειρισμούς της – και προφανώς τους χειρισμούς του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακατεύτηκε σε θέμα εκτός της εντολής του – οδηγεί την χώρα όχι μόνο στην οικονομική, αλλά και στην εθνική καταστροφή.
Όπως γράφαμε από την πρώτη στιγμή της μεθόδευσης, από τον χειμώνα του 2009 και τις μεθοδεύσεις Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Προβόπουλου, στόχος δεν ήταν το πορτοφόλι της γιαγιάς. Απλώς έπρεπε η κοινωνία να εξαθλιωθεί ώστε να μην αντιδρά στην υποδούλωση της πατρίδας, στην ληστεία του δημοσίου, στην προδοσία του Έθνους. Αυτός ήταν και ο λόγος που γκρεμίστηκε ο Καραμανλής μετά το περήφανο Βέτο στο Βουκουρέστι που τώρα εκποιείται από την συμμαχία των προθύμων.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
(Σχετικό: Αλβανόφωνη «Λάιμ»: Ο Μπους ανέτρεψε τον Καραμανλή λόγω του βέτο στο Βουκουρέστι)
Λέτε να είναι συνωμοσιολόγοι και οι Αλβανοί;;


 olympia.gr

Και η Ιρλανδία του μνημονίου ανακάλυψε πετρέλαιο!

Την πρώτη πετρελαιοπηγή στην χώρα ανακάλυψε Ιρλανδική εταιρεία!

Η Providence Resources δήλωσε ότι ανακάλυψε το κοίτασμα 70 χλμ. ανοιχτά των ακτών του Κορκ, με δυνατότητα άντλησης 4.000 βαρελιών την ημέρα.

Η Ελλάδα βρήκε πρόσφατα πετρέλαιο σε 3 οικόπεδα και ξεκινά έρευνες σε διψήφιο αριθμό οικοπέδων σε όλη την επικράτεια, η Κύπρος που την απείλησαν λίγο με εκρήξεις, υποβαθμίσεις κτλ, βρήκε πετρέλαιο και φυσικό αέριο…

Βρε τι ανακαλύψεις γίνονται «ξαφνικά» σε χώρες του Μνημονίου . . . Αν βρει και η Πορτογαλία, ε τότε θα μιλάμε για «ενεργειακό θαύμα» στην Ευρωζώνη!

 

 economikos

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΝΑΙ! Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ BLOGS ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Αναμένεται και η επιστροφή Μαντέλη.

Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση! Ο Βενιζέλος γνωρίζοντας διαχρονικά την κυβερνοστρατηγική του ΠΑΣΟΚ (ταΐστε τους), βάζει τον αξιότερο, τον θρυλικότερο βαλιτσοφόρο της νεότερης ιστορίας να “οργανώσει” το διαδίκτυο. Το έργο του βέβαια είναι τιτάνιο, αφού οι ελάχιστοι πράσινοι bloggers που δεν τα έπαιρναν (Κρόγιας) τους έχουν φτύσει, ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούν τον πιστό δρόμο του εχσυγχρονισμού: “Τα άρπαξα και τώρα αράζω”.

Λογικό είνα λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέραν του οργανωτικού, με σκοπό την ενεργοποίηση στελεχών της περιφέρειας, να επιφορτίζει τον Θόδωρο και με αυτό το καθήκον όπου η ορθή χρήση της βαλίτσας, κρίνεται απαραίτητη.

Ετοιμαστείτε να δείτε σε λίγον καιρό το διαδίκτυο, εκτός από επαγγελματίες “δεξιούς” υβριστές του Καραμανλή, να γεμίζει ξανά με το γνώριμο τιτίβισμα του γαϊδουροπασόκ που “έσωσε την Ελλάδα”!

 

 olympiada

Ο Νετανιάχου προετοιμάζει την ισραηλινή κοινωνία για πόλεμο με το Ιράν


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ετοιμάζεται να πείσει την ισραηλινή κοινή γνώμη ότι η ιρανική απειλή είναι πραγματική και υπάρχουσα, και ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει και να αποτραπεί ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα» είναι η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση εναντίον της πυρηνικής υποδομής του Ιράν, η οποία βρίσκεται σε παρανομία.


Σε ομιλία του προς τον ισραηλινό λαό, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», ο Νετανιάχου προέτρεψε τους συναδέλφους να μην λάβουν υπόψη το επιχείρημα ότι το Ισραήλ είναι πολύ αδύναμο να ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά του Ιράν το οποίο είναι μια περιφερειακή δύναμη, και ως εκ τούτου πρέπει να βασίζεται στις ΗΠΑ, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερη στρατιωτική ικανότητα και δύναται να εξαλείψει αυτήν την απειλή.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ-Γιωργος Τραγκας (14-3-2012)

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ!

Γράφει η Πόπη Σουφλή



Μήνες τώρα, παρακολουθούμε ένα θρίλλερ,σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία που μαγειρεύτηκαν από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την ΕΛΣΤΑΤ, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Στο τεράστιο σκάνδαλο, που ξεπερνά κάθε φαντασία, παρενέβη η Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες της Καθηγήτριας και μέλους της ΕΛΣΤΑΤ, κ.Ζωής Γεωργαντά, δια του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη που....

παρέπεμψε το θέμα στη Βουλή. Η επανάληψη των γεγονότων μέχρι σήμερα, δεν έχει να προσθέσει τίποτα.
Ούτε οι.. "αναρθρες κραυγές" καθαρά επικοινωνιακού τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, ..υπέκυψε στη γοητεία της συγκυβέρνησης..τάχα μου "για να σωθεί η πατρίδα".
Οι γελοιότητες περί.."συνεργασίας" και όχι "συγκυβέρνησης", είναι για τους αφελείς που εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον Αντώνη Σαμαρά, που παίζει με την νοημοσύνη τους..
Σήμερα, τα attikanea, αποκαλύπτουν ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ!
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:
Όπως είναι γνωστό, ο
Κρατικος Προϋπολογισμός,συντάσσεται ΠΑΝΤΑ από συγκεκριμένη Υπηρεσία του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
Αυτό έγινε και το 2009.
Αν κάποιος "κτυπήσει" στο google "ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009 ΑΝΑ ΜΗΝΑ", θα δει τα στοιχεία του Γεν.Λογιστηρίου του Κράτους.
Δείτε τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί για τον Σεπτέμβριο του 2009 και αυτά του 2010
ΤονΣεπτέμβριο του 2009,υπάρχει πρόβλεψη αναγκών του κράτους για 12,69 δις ευρώ.
Το κρατικό έλλειμμα βρίσκεται στα 9,1% .
Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία στιςεκλογές του 2009, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δίνει εντολή να καταβληθεί το επίδομα αλληλεγγύης, (490 εκατομμύρια ευρώ), που αποτελεί έκτακτη δαπάνη.
Οι δαπάνες των Νοσοκομείων, ανέρχονται στο 1.1 δις ευρώ για το 2010.
Ο Παπακωνσταντίνου,δίνει εντολή να πληρωθούν το 2009, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό, κατά 2 διςπερίπου.
Στη συνέχεια, οκ.Παπακωνσταντίνου, δίνει εντολή αύξησης των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού, κατά 1,2 δις ευρώ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).
Για πρώτη φορά όχι μόνο στα ελληνικά χρονικά, αλλά και στα οπαγκόσμια οικονομικά χρονικά,δίδεται εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου, και στον Κρατικό προϋπολοσμό, ενσωματώνονται όλα τα δάνεια των ΔΕΚΟ.
Αυτομάτως το χρέος από τα 12,69 %, ανεβαίνει στο 29,37 %. και το έλλειμα του προϋπολογισμού, από τα 9,1 %, ανεβαίνει στο 14,9 %.
Αυτά τα στοχεία πήρε και μαγείρεψε η ΕΛΣΤΑΤ και διόγκωσε το χρέος στα 15,9 %.
Άρα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Σύνταξης του Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, γνωρίζουν τι συνέταξαν, αν τους ζητήθηκε να αλλάξουν τα στοιχεία και ποιά είναι η αλληλογραφία με το Γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών.
ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ Γ.Λ.Κ.!!!
Εκεί σχεδίασε ο ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ.
ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ;
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ;
Στο σημείο αυτό,οφείλουμε να διευκρινίσουμε, ότι αφενός μέν ουδεμία ευθύνη φέρουν οι υπάλληλοι του Γ.Λ.Κ. καθ΄' ότι εκτελούσαν εντολές ανωτέρων και αφετέρου, δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του ούτε το ΕΛΣΤΑΤ, ούτε ο πρόεδρός του κ.Γεωργίου.
Το κακό όμως, από αλλού ξεκίνησε. Από εκεί που δόθηκε η εντολή αλλοίωσης των στοιχείων του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε να λυθούν τα χέρια εκείνων που οδήγησαν τη Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ.
Μήπως ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης, πρέπει να ζητήσει τις καταθέσεις των αρμόδιων υπαλλήλων και την σχετική αλληλογραφία;

Υ.Γ. Οι υπάλληλοι θα πρέπει πάση θυσία να προστατευθούν.

Καμμένος: Ο Δένδιας είναι δικηγόρος των Ρότσιλντ...



Ο Δένδιας με μαλλιά.....


Ο δικηγόρος των Ρότσιλντ που σαν δικηγόρος δεν έκοψε ποτέ γραμμάτιο, ο κολλητός του Βορίδη στην ΕΝΕΚ τολμά να μιλά γιά άκρα λές και αναφέρεται στην στοα του....


ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ


"Στην ανίερη συμμαχία των άκρων με...
κοινό στόχο την έξοδο από το ευρώ, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Μου κάνει τεράστια έκπληξη η συμπόρευση των άκρων. Διότι, στην πραγματικότητα, και από άκρα δεξιά μας και από αριστερά μας, ακούμε μια πρόταση πολιτικής, η οποία λέει: έξω από την Ευρώπη και έξω από το ευρώ. Και για μένα είναι ανεξήγητο πώς αυτά τα δύο πράγματα συμπορεύονται. Αν υπάρχει ανίερη συμμαχία σε αυτήν τη ζωή είναι αυτή».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι θέσεις για λιγότερες θυσίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν και τόνισε «ούτε διανοούμαι στη ζωή μου να παίξω σε ζαριά το μέλλον της χώρας. Εάν κάποιος άλλος πιστεύει ότι μπορεί να εκβιάσει και είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα, μπορεί να μας το πει. Διότι όλοι θα θέλαμε περισσότερα χρήματα, όλοι θα θέλαμε περισσότερες παραχωρήσεις, αλλά κάποιος πρέπει να μας πει ότι έχει τη βεβαιότητα ότι θα το πετύχει και να πείσει και τον ελληνικό λαό και να πάρει και την εντολή. Κι εμείς, ειλικρινά, μαζί του θα είμαστε και θα τον στηρίξουμε», κατέληξε."

από την σελίδα του καμμένου στο fb
http://www.facebook.com/AnexartitoiEllines

Αυτό είναι δημοκρατία; Καταβαραθρώστε τους.




Έχουν κόψει και ράψει τον εκλογικό νόμο στα μέτρα τους .Με 23% παίρνει το πρώτο κόμμα 116 έδρες, και θα βρει μερικούς χρήσιμους ηλίθιους για να μας καθίσει στον σβέρκο για τέσσερα χρόνια.. 



ixnos

Καμμένος:«Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις»


Καμμένος:«Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις»
Την οργή του για την απουσία των υπουργών Βαγγέλη Βενιζέλου, Στάρου Δήμα και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες» κατήγγειλε ότι... «η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχουν συνυπογράψει στο μνημόνιο ΙΙ την παραίτηση από τις γερμανικές αποζημιώσεις…
Παράνομη η στάση της κυβέρνησης να απολογηθεί… όσοι έχουν την τσίπα, στη μνήμη εκείνων που αγωνίσθηκαν, να μείνουμε στην αίθουσα».
 
 

"Η 25η Μαρτίου δεν σας ανήκει-Πουλήσατε την εθνική κυριαρχία"!



Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο οποίος είχε επισείσει τον κίνδυνο πλήγματος στη Δημοκρατία και επιστροφής σε άλλες εποχές από τις πρακτικές βίας κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων», ενώ είχε καταγγείλει τους προπηλακισμούς κατά του Γιώργου Νταλάρα.


Όπως αναφέρει το vima.gr, o Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να γράψει άρθρο με τίτλο «Περί ''τραμπούκων'', ''προβοκατόρων'' και 25ης Μαρτίου» στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καψή και την κυβέρνηση ότι επιχειρούν να εξομοιώσουν όσους διαμαρτύρονται κατά της μνημονιακής πολιτικής με «τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς».
Υπερασπίζεται την οργή όσων πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, απορρίπτει τη δημοκρατική ευαισθησία των κυβερνώντων όταν μιλάνε για τα γιαούρτια αλλά, όπως λέει, ξεχνούν τα δακρυγόνα που έριξαν κατά διαδηλωτών που απλώς φώναζαν συνθήματα.
Μάλιστα, τους καλεί να μην παραστούν στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς δεν μπορούν να την τιμήσουν έχοντας παραδώσει, όπως σημειώνει, την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας στους ξένους.

Το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (www.spitha-kap.gr) την Τρίτη ξεκινά ως εξής: «Είδα και άκουσα στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Καψή να προσπαθεί να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης Τρόικα και της ντόπιας κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους».
Χρησιμοποιεί μάλιστα δηκτικό ύφος σημειώνοντας: «Ώστε οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας και όλο αυτό το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους κι άλλοι τόσοι που θα είναι από δω και στο εξής αναγκασμένοι να ζουν με 200 ως 500 ευρώ το μήνα, (….), όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα... θανατηφόρα γιαούρτια για να εξοντώσουν τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και διακεκριμένους οπαδούς μιας ουσιαστικά και τυπικά παράνομης κυβερνητικής εξουσίας που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχενμπαχ».
Εκτενής ήταν ο σχολιασμός του για τις δηλώσεις του κ. Καψή για τον Γ. Νταλάρα για τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει ότι η στάση του φτάνει τα όρια του ηρωικού και δίνει μάχη για τη Δημοκρατία.
Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Μας είπατε, κ. Καψή, ότι ο κ. Νταλάρας συμβολίζει σήμερα τη Δημοκρατία κι έτσι καταλάβαμε το κρυφό νόημα αυτών των περίφημων συναυλιών που τόσο υπερβολικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ που ελέγχετε, στις οποίες ένας προβεβλημένος και αγαπητός από το πλατύ κοινό τραγουδιστής προσπαθεί να αναδειχθεί σε θύμα στο βωμό της Δημοκρατίας που απειλείται από όλους εμάς τους ''απ' έξω'', που με τόση αφέλεια προσπαθείτε να μας κάνετε με το ζόρι ''παρακρατικούς''. Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες εσείς οι... ''δημοκράτες'' δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά που αποδεδειγμένα ιατρικά καταστρέφουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του ανθρώπου, τους βρόγχους. Στα κεφάλια διαδηλωτών που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του να φωνάζουν συνθήματα».
Ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγόρησε όλη την κυβέρνηση ότι πούλησε την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, στους ξένους «για μια χούφτα αργύρια».

Και κατέληξε καλώντας την πολιτική ηγεσία να μην παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την εθνική επέτειο: «Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας! Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε (…)».

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη γίνεται την ίδια ώρα που οι πολιτικοί τρέμουν για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η κοινωνική διαμαρτυρία στις παρελάσεις...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέο μήνυμα από αγιορείτη: «θα ζήσετε πολύ καλές ημέρες και θα δοξασθεί η Ελλάδα»


Νέο μήνυμα από σπουδαίο αγιορείτη γέροντα :

«Όσον αφορά την πατρίδα μας τον ρώτησα για την Ελλάδα και μου είπε:
"οι πολιτικοί έχουν κάνει βαριές αμαρτίες και παρακαλώ τον Θεό να τους δίνει μετάνοια. Δεν πονάνε καθόλου τον λαό που δεν έχει να φάει. Αλλά θα ζήσετε πολύ καλές ημέρες και θα δοξασθεί η Ελλάδα. Αυτοί οι πολιτικοί θα φύγουν και θα δικασθούν για αυτά που έχουνε κάνει. Θα οικονομήσει ο Θεός έναν άξιο ηγέτη για την Ελλάδα ο οποίος θα πονέσει και θα καταλάβει τον κόσμο."

Μετά μου είπε ότι "ο κόσμος μετανοεί." Πήγε ένας ιερέας εκεί ο οποίος είναι συνταξιούχος και βλέπει μια στροφή του κόσμου στην εκκλησία. Τον ρώτησα εγώ μετά, "μα πώς μετανοεί; Το καλοκαίρι θα γίνετε χαμός πάλι στην Χαλκιδική. Θα υπάρχει τρομερή αμαρτία. Δεν βάζουν μυαλό." Μου λέει "έχουμε φυσικά δρόμο ακόμα αλλά μετανοεί ο κόσμος. Παλιά ερχόταν εδώ στην καλύβα μου και δεν τους ένοιαζε να κάνουν οικογένεια αλλά μόνο τα υλικά αγαθά. Τώρα παίρνω γράμματα από νέα παιδιά που αγαπάνε την πατρίδα, θέλουν να κάνουν οικογένεια. Υπάρχει μια στροφή του κόσμου στην Εκκλησία." Τον ρώτησα "γέροντα θα φύγουμε από το ευρώ;" Μου λέει "μην σε απασχολεί αυτό." Και για κάποια λεφτά στην τράπεζα που έχουμε τον ρώτησα τι να τα κάνουμε μου είπε να τα βγάλουμε. Ελπίζω να σας βοήθησα!»

Θράκη: Χιλιάδες στρέμματα γης μεταβιβάστηκαν σε άγνωστη εταιρεία, για 99 χρόνια!!!



Τεράστια έκταση στρατηγικής σημασίας, η οποία διαθέτει ένα επίσης τεράστιο πλέγμα υπόγειων εγκαταστάσεων
......

Υπήρξε μεταβίβαση της έκτασης της «Φωνής της Αμερικής» χωρίς να το μάθει κανείς; Αυτό το ερώτημα πλανάται στους θεσμικούς φορείς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και το ερώτημα γίνεται πολύ ισχυρό, αφού η διαδικασία μεταβίβασης της τεράστιας έκτασης γης έγινε εν κρυπτώ, με απόλυτες αδιαφανείς διαδικασίες, με άγνωστο αντίτιμο, σε αγνώστων συμφερόντων και αντικειμένου εταιρεία. Επιπλέον, η μεταβιβασθείσα έκταση βρίσκεται δίπλα στο Δέλτα του Νέστου, ενώ καλύπτεται ολόκληρη από την συνθήκη Ραμσάρ (διεθνής συνθήκη που υπέγραψε η Ελλάδα και αφορά την προστασία του περιβάλλοντος), βάσει της οποίας απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση ή δραστηριοποίηση βιομηχανίας… Ποιός, λοιπόν, και με τι σκοπούς ενοικίασε για 99 χρόνια μία έκταση, την οποία δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί λόγω της διεθνούς συνθήκης Ραμσάρ;

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...