Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΕΛ και ΧΑ βγάζουν στη σέντρα το πολιτικό σύστημα.


Mihaloliakos Kammenos-1-NAIΌπως προκύπτει από ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά και από το όλο πνεύμα μέσα στο διαδίκτυο, ο λαός τάχθηκε αμέσως στη συντριπτική του πλειοψηφία με την πρόταση των ΑΝΕΛ. Αυτό δείχνει ότι η πρόταση αυτή (άσχετα από την όποια κατάληξή της) εκφράζει αυτή τη στιγμή το κοινό λαϊκό αίσθημα ενός λαού που οδηγείται στο ξεπούλημα, στην εξαθλίωση και στη δουλεία.
Μετά τη στήριξη της πρότασης των ΑΝΕΛ από την ΧΑ, θα στηθούν κάλπες για Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. Η ψηφοφορία είναι μυστική και κάθε βουλευτής, χωρίς να το γνωρίζει κανείς άλλος πλην του ίδιου, θα προσέλθει και θα ψηφίσει κατά συνείδηση. Επομένως, κανένας πλέον βουλευτής δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την κομματική πειθαρχία και πίσω από την συλλογική ευθύνη. Εντελώς λοιπόν ξαφνικά και ανεπάντεχα, βγαίνει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στη σέντρα ενώπιον ενός λαού ο οποίος οδηγείται από το ίδιο το σύστημα στην εξαθλίωση.
Κάποιοι άρχισαν πάλι να ανασύρουν το ξεχασμένο εδώ και πολλά χρόνια σύνθημα για «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» ή το άλλο για “βρώμικο 89″, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύουν στη διάλυση του σημερινού ΠΑΣΟΚ και στην άντληση ψήφων από το παλιό Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Όμως τα περιθώρια για τέτοια πολιτικά παιχνίδια ψηφοθηρίας έχουν πλέον στενέψει πολύ.
Έχουμε όμως την εντύπωση ότι αυτή θα είναι μια από τις τελευταίες πράξεις ενός πανικόβλητου σάπιου και αντιδημοκρατικού πολιτικού συστήματος, πριν την πλήρη συνολική κατάρρευσή του στη λαϊκή συνείδηση.
ΥΓ. Άρχισε να κυκλοφορεί ένα σενάριο το οποίο λέει ότι δεν θα στηθούν τελικά τέσσερις κάλπες, δηλαδή μια για το κάθε ένα από τα πιο πάνω πολιτικά πρόσωπα, ώστε να ψηφίσουν οι βουλευτές κατά συνείδηση, αλλά τρεις (μία για κάθε κομματική πρόταση), ώστε να πάνε συντεταγμένα και στρατευμένα οι βουλευτές να ψηφίσουν τις γραμμές των κομματικών αρχηγών.
Καλό θα ήταν να το ξεχάσουν αυτό, αν δεν θέλουν να προκαλέσουν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος πολύ πιο γρήγορα.  
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...