Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο Πούτιν στο πλευρό της ΕΕ! Τώρα λέει ναι στην αναδιάρθρωση του κυπριακού δανείου


Οδηγίες στην κυβέρνησή του να διαπραγματευθεί την αναδιάρθρωση ενός ρωσικού δανείου προς την Κύπρο έδωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πέσκοφ.


  Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την υποστήριξη της Μόσχας προς τη συμφωνία διάσωσης ύψους 10 δισεκ. δολαρίων που επετεύχθη το Σαββατοκύριακο με την ΕΕ, παρά την ανησυχία ότι ρώσοι καταθέτες στην Κύπρο θα ζημιωθούν ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας.

Η Κύπρος έχει ζητήσει μια παράταση της αποπληρωμής του υφισταμένου ρωσικού δανείου των 2,5 δισεκ. ευρώ και μια μείωση του επιτοκίου του στο 2,5% από 4,5%. Σε συνομιλίες που είχαν γίνει την περασμένη εβδομάδα δεν κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί μια αναδιάρθρωση. 


  Ο Πούτιν "ανέθεσε στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών να επεξεργαστούν με τους εταίρους μας τους όρους μιας αναδιάρθρωσης της πίστωσης που έχει ήδη χορηγηθεί στην Κύπρο", δήλωσε ο Πέσκοφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.

Πάντως, νωρίτερα, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ, δήλωσε πως "κατά την άποψή μου, η κλοπή αυτού που έχει ήδη κλαπεί συνεχίζεται". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...