Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Νίκος Δένδιας για λαθρομετανάστες και όπλα: «Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε κανένα αριθμό»



Μόνο σοκ προκαλεί η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης  Νίκου Δένδια στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά με θέμα: «Ο ρόλος των αλλοδαπών σε ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή».

Μέσω αυτής αποδεικνύεται ότι ο ανεπαρκής αν όχι μηδενικός έλεγχος του κράτους σε μια κατάσταση η οποία λίγο διαφέρει από τη δράση οργανωμένων ένοπλων σωμάτων αλλοδαπών οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα σε κράτος υπο κατοχή.



Ο Βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής ζήτησε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ τόσο σχετικά με τον αριθμό των λαθρομεταναστών που ζουν αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, όσο και για τον αριθμό των όπλων και των πυρομαχικών που βρίσκονται στα χέρια τους.

Σε μία περίοδο που συνεχώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για το σοβαρό ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα, η απάντηση του κ. Δένδια είναι αποκαλυπτική για το γεγονός ότι οι Αρχές Ασφαλείας της χώρας μας έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Έτσι σε αυτή ο υπουργός παραδέχθηκε πρακτικά ότι η Αστυνομία δεν διαθέτει στοιχεία προκειμένου να υπολογίσει έστω και κατά προσέγγιση τον αριθμό των παράνομα διαβιούντων στη χώρα μας αλλοδαπών!

Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι από 01-01-2010 μέχρι τον Νοέμβριο 2012 (δηλαδή σε διάστημα σχεδόν τριών ετών), οι διωκτικές αρχές έχουν κατασχέσει μόλις 453 πυροβόλα όπλα, από τα δεκάδες χιλιάδες που κυκλοφορούν παράνομα στη χώρα μας και διακινούνται ως επί το πλείστον από συμμορίες λαθρομεταναστών. Πρόκειται για τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις, συμμορίες ληστών, σπείρες πάσης φύσεως λαθρεμπόρων κ.α. Βεβαίως, και σε ό, τι αφορά τα παράνομα όπλα και πυρομαχικά, ο κ. Δένδιας αναφέρει στην απάντησή του ότι δεν διαθέτει στοιχεία για τον προσδιορισμό του αριθμού τους έστω και κατά προσέγγιση.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...