Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

EuroWorking Group: Άνοιξε η συζήτηση για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ


EuroWorking-Group-anoikse-i-syzitisi-gia-eksodo-tis-kuproy-apo-to-eyro
Στην Κύπρο επικρατεί χάος, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος EuroWorking Group. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, η οποία εξέτασε το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων, προκειμένου να προστατευτεί η ευρωζώνη από ενδεχόμενη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην Κύπρο επικρατεί χάος. 



Αξιωματούχος του Euro Working Group δήλωσε σύμφωνα με το Reuters, ότι οι Κύπριοι είναι δύσκολο να καταλήξουν σε λογικές αποφάσεις, ενώ αναφέρθηκε σε μια «ανοικτή συζήτηση» αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη. 

Να σημειωθεί ότι η Κύπρος αποφάσισε να μη λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη, γεγονός που εκλήφθηκε ως προβληματικό κι αντανακλά τη γενικότερη σύγχυση που επικρατεί στην Κύπρο. «Δεν έχουμε ξανασυναντήσει αντίστοιχη συμπεριφορά. Το κυπριακό κοινοβούλιο είναι πολύ φορτισμένο και δεν πρόκειται να λάβει αποφάσεις», δήλωσε ο Γάλλος αντιπρόσωπος. 

Ο αντιπρόσωπος της Γερμανίας αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκροές καταθέσεων από τη Κύπρο σε Ρωσία και Βρετανία και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχει ετοιμότητα για την άμεση εξεύρεση λύσης, εφόσον οι παράμετροι της διάσωσης που συμφώνησε το Eurogroup, απορριφθούν οριστικά.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...