Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τους χρόνους αντίδρασης των μονάδων ετοιμότητας αεράμυνας τριών κρατών του ΝΑΤΟ δοκίμασαν την Πέμπτη δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά της ρωσικής Αεροπορίας Tu-95MS Bear.



Τα δύο αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν αρχικά από δύο γερμανικά Eurofighter Typhoon τα οποία απογειώθηκαν από το Laage όπου εδρεύει η JG 73 με τα ρωσικά βομβαρδιστικά να πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο κατά μήκος των βόρειων ακτών της Γερμανίας συνοδευόμενα από τα γερμανικά αεροσκάφη.



Τα αεροσκάφη συνέχισαν την πορεία προς τα δυτικά και η γερμανική αεράμυνα μεταβίβασε την παρακολούθηση των ρωσικών βομβαρδιστικών σε ολλανδικά μαχητικά F-16τα οποία βρίσκονταν αντίστοιχα σε καθήκοντα ετοιμότητας (QRA) και τα οποία απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Leeuwarden. Στη συνέχεια τα ρωσικά βομβαρδιστικά συνέχισαν να πετούν μα δυτική κατεύθυνση προς τη βόρεια Θάλασσα με την ολλανδική αεράμυνα να παραδίδει την παρακολούθηση των Tu-95MS στην βρετανική Αεροπορία η οποία έστειλε δύο Eurofighter Typhoon για να αναχαιτίσουν και στη συνέχεια συνοδεύσουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά.

Εκπρόσωπος της Ολλανδικής Αεροπορίας δήλωσε πως ρωσικά βομβαρδιστικά αναχαιτίζονται τακτικά από τα ολλανδικά μαχητικά. «Έρχονται απροειδοποίητα και εμείς τα αναχαιτίζουμε. Το ποιος όμως είναι ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι άγνωστο σε εμάς» συμπλήρωσε.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...