Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ Τέσσερα ρωσικά αποβατικά με "φορτίο" για τους πεζοναύτες στην Συρία μπαίνουν στο Αιγαίο


Τα δύο ρωσικά μεγάλα αποβατικά Kalinigrand (R102)  και Alexander Shabalin (R110), του στόλου της Βαλτικής Θάλασσας, τα οποία εδώ και τέσσερις μήνες ελλιμενίζονται στον ναύσταθμο του Νοβορισίσκ, πέρασαν τα Στενά και ήδη πλέουν στο βόρειο Αιγαίο παρακολουθούμενα από τα ελληνικά ναυτικά παρατηρητήρια και το ΝΑΤΟϊκό σύστημα επιτήρησης Ανατολικής Μεσογείου.

Άλλα δύο ρωσικά αποβατικά έχουν δώσει ημερομηνίες εισόδου στα Στενά στις 14-15/04 και 18-19/04. Δυλαδή συνολικά τέσσερα αποβατικά κατευθύνονται προς Συρία.



Για το Alexander Shabalin (R110), υπάρχει και σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας η οποία αναφέρει ότι κατευθύνονται στην Συρία "μεταφέροντας φορτίο για τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στο συριακό έδαφος".

Πληροφορίες από τα ναυτικά παρατηρητήρια αναφέρουν ότι το βύθισμα των πλοίων είναι σε τέτοιο επίπεδο που δείχνουν έμφορτα. Οπότε σε συνδυασμό με την ανακοίνωση, προφανώς μεταφέρουν βαριά όπλα (οχήματα, αντιαεροπορικά κλπ).

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία προβαίνει σε επίσημη ανακοίνωση για μεταφορά φορτίου ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρούν σε συριακό έδαφος για την προστασία της βάσης στην Ταρτούς και των Α/Α συστημάτων που επιχειρούν ακόμα στην περιοχή και βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

«Μετά το πέρασμα των στενών της Μαύρης Θάλασσας το μεγάλο αποβατικό σκάφος «Αλεξάντερ Σαμπάλιν» θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι Τάρτους της Συρίας», αναφέρεται στο μήνυμα του ρωσικού υπουργείου.

"Το σκάφος θα μείνει στην Ταρτούς μέχρι τις 17 Απριλίου οπότε και θα αναχητήσει για να συνεχισει να εκτελεί τα καθήκοντά του ενταγμένο στην ομάδα του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο θάλασσα" αναφέρει το πρακτορείο Voice of Russia.   

Αντίθετα δεν γίνεται καμία ανακοίνωση ούτε σχόλιο για το Kalinigrand (R102) το οποίο συνοδεύει το  Alexander Shabalin (R110). Τα δύο σκάφη έπλευσαν στην Μεσόγειο μαζί με την φρεγάτα Γιάροσλαβ Μούντρι στα τέλη Δεκεμβρίου. Η Ρωσία έχει ανακοινώσει μεγάλες ασκήσεις με συμμετοχή πλοίων και από τον στόλο του Ειρηνικού Ωκεανού εντός του Απριλίου.          

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...