Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Δεν είναι αντισυνταγματικό να απολύεις όταν καταργείς τη θέση!


Σαμαράς:Δεν είναι αντισυνταγματικό να απολύεις όταν καταργείς τη θέση!
Στα ζητήματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρεται –μεταξύ άλλων- με συνέντευξή του σε εφημερίδα του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.




Ο κ. Σαμαράς μιλά για απολύσεις επιόρκων και αναφέρει πως «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται». Δηλώνει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα».

Λέει «όχι» στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος αλλά συγχρόνως διευκρινίζει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα. Ο κ. Σαμαράς εγγυάται ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ σε όλες τις καταθέσεις και σε εκείνες που το ποσό ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού με τη φράση «όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει».

Επίσης, «σηκώνει το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική «μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα…». Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται επίσης στις σχέσεις του με τους εταίρους στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δίνει το στίγμα για τις αποκρατικοποιήσεις εξηγώντας τι θα γίνει στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, μιλά για τις σχέσεις με τους δανειστές και τα προβλήματα που χωρίζουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από το Νότο, ενώ παραδέχεται ότι η Ελλάδα έλαβε μαθήματα από το πρόβλημα της Κύπρου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...