Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μπερλουσκόνι: Κυβέρνηση συνασπισμού ή εκλογές


silvio berlusconi-1[1]
Την πρόταση κυβέρνηση συνασπισμού ή εκλογές έθεσε εκ νέου σήμερα ο ηγέτης της κεντροδεξιάς παράταξης της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε μήνυμά του προς τους βουλευτές, τους γερουσιαστές και τα μέλη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL).

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι η άμεση προτεραιότητα για την χώρα είναι η στήριξη της οικονομίας με μια κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, της οποίας θα μπορούσε να ηγηθεί η κεντροαριστερά.



«Αν γίνουν νέες εκλογές, πάντως, είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουμε να υπερισχύσουμε, τόσο στην βουλή, όσο και στην γερουσία», υποστήριξε ο μεγιστάνας του Τύπου.

Οι δηλώσεις Μπερλουσκόνι έρχονται την ώρα που ο Μπέπε Γκρίλο συναντάται με βουλευτές και γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S) κεκλεισμένων των θυρών, σε τοποθεσία βόρεια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η συζήτηση αναμενόταν να γίνει σε αρκετά οξυμένους τόνους, αφού μέρος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του M5S φέρεται να αμφισβητεί την κεντρική του πολιτική κατεύθυνση κι εκδηλώνει την πρόθεση να συνεργασθεί με την κεντροαριστερά συμμαχία τόσο σε ό,τι αφορά την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και τις προσπάθειες το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τις ζυμώσεις στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος καθώς «κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα. . .Στην Ιταλία υπάρχουν ήδη πάρα πολλές πολιτικές δυνάμεις».

Ο 38χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας -ο οποίος έχει κάνει σαφές πως προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία του PD- ερωτηθείς από ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό αν έχει αλλάξει γνώμη για τις δηλώσεις του με τις οποίες αποφαινόταν πως με τις τρέχουσες πολιτικές διεργασίες «χάνεται πολύτιμος χρόνος», απάντησε: «Καθόλου. Δεν είπα, άλλωστε, κάτι το ιδιαίτερα έξυπνο. Απλώς εξέφρασα δημοσίως αυτό που σκέφτεται το 95% των Ιταλών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...