Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Θεαματική ενίσχυση της Ναυτικής Αεροπορίας της Ρωσίας


 Ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη στις 16 Ιανουαρίου 2014 ότι τον Δεκέμβριο του 2013 το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε με την εταιρεία Irkut μια σύμβαση για την προμήθεια αεροσκαφών Su-30 και Yak-130 για τη Ναυτική Αεροπορία. (fotografersha.livejournal.com)

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σκοπεύει να προμηθευτεί 50 μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-30 και 10 εκπαιδευτικά αεροσκάφη Yak-130. Τα αεροσκάφη προορίζονται για να ενισχύσουν μονάδες της Ναυτικής Αεροπορίας στην Καμτσάτκα, Καλίνινγκραντ και Μαύρη Θάλασσα, με την πρώτη παρτίδα να αναμένεται να παραληφθεί πριν τέλος του επόμενου έτους, κατά πάσα πιθανότητα στην Μαύρη Θάλασσα.
Όπως γράφει η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη πηγές στην ρωσική αεροπορική βιομηχανία, το συνολικό κόστος της σχεδιαζόμενης αγοράς θα υπερβαίνει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.



Ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη στις 16 Ιανουαρίου 2014 ότι τον Δεκέμβριο του 2013 το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε με την εταιρεία Irkut μια σύμβαση για την προμήθεια αεροσκαφών Su-30 και Yak-130 για τη Ναυτική Αεροπορία.
Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας στην Μόσχα έχει υπογράψει δύο συμβάσεις για την προμήθεια μαχητικών-βομβαριδστικών Su-30SM. Αυτές οι δύο συμβάσεις υπογράφηκαν τον Μάρτιο και τον Δεκέμβριο του 2012. Στο πλαίσιο των δύο συμβάσεων από το 2012, η εταιρία Irkut θα πρέπει να κατασκευάσει 60 Su-30SM. Νωρίτερα, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να έχει παραγγείλει 20 Su-30M2.
Ο Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε επίσης ότι η σύμβαση για την αγορά από την εταιρεία MiG συνολικά 18 MiG-29 SMT για τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, η οποία αναφέρθηκε νωρίτερα, θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Την εποχή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, στη Ναυτική Αεροπορία του Σοβιετικού Ναυτικού υπήρχαν πάνω από 1.702 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 372 μεγάλου βεληνεκούς βομβαρδιστικών αεροσκαφών και 966 τακτικά μαχητικά αεροσκάφη και 455 ελικόπτερα. Η νέα Ρωσική Ναυτική Αεροπορία κληρονόμησε τη μερίδα του λέοντος της σοβιετικής κληρονομιάς, αλλά σχεδόν αμέσως άρχισε μια σειρά περικοπών μεγάλης κλίμακας. Μέχρι το 1997, το επίπεδο διαθεσιμότητας είχε πέσει κάτω του 35%, αλλά από το 2000 η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται, με τη διαθεσιμότητα να αυξάνεται στο 45-50%. Οι αριθμοί αυτοί έχουν παραμείνει λίγο-πολύ σταθεροί έως σήμερα.


fox2magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...