Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εγκρίθηκε η συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος με τους ΑΝ.ΕΛ.


nikolopoulos

Στόχος η δημιουργία «κεντροδεξιού ΣΥΡΙΖΑ»

Ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, κατά την οποία αποφασίστηκε η συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, σε πολιτικό και εκλογικό επίπεδο. Μάλιστα, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΧΡΙ.Κ.Α. συγκέντρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων. 

«Τα πράγματα είναι υπερώριμα. Οι συνθήκες ιδιαίτερα πρόσφορες. Οι καιροί επιτακτικά πια το απαιτούν. Πρέπει να συγκροτηθεί εδώ και τώρα ένα ρωμαλέο γρανιτένιο Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Μέτωπο. Για εμάς τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, το ιδεολογικό στίγμα του Μετώπου πρέπει να  είναι εθνοκεντρικό και φυσικά κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό», είπε στην κεντρική εισήγησή του ο Νίκος Νικολόπουλος.



Με 54 υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά, ενέκριναν τα μέλη της πολιτικής καθώς και της διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής την πρόταση του Προέδρου, κ. Νίκου Νικολόπουλου, για πολιτική & εκλογική συνεργασία με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην εισήγησή του, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε, ότι «ο κατακερματισμός των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων αλλοιώνει τη βούληση της κοινωνίας, υπηρετώντας εκ της πλαγίου τον μνημονιακό κυβερνητικό συνασπισμό» και γι’ αυτό το λόγο ζητά τη «συγκρότηση του δικούς μας κεντροδεξιού ΣΥΡΙΖΑ»

“Έχουμε μπροστά μας την επίσημη η πρόταση των ΑΝΕΛ. Έστω με καθυστέρηση, τώρα υπάρχει η καθαρή και δεδηλωμένη πολιτική επιλογή του ιδίου του κόμματος και η δια στόματος του προέδρου του Π. Καμμένου η επίσημη πρόσκληση προς όλους μας. Η συνεργασία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει πολλά θετικά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ αυτής. Δηλαδή, την φιλοπατρία και τον πόνο για τον λαό, την αγωνία για την νεολαία και την ανάγκη για έναν μετωπικό, ασυμβίβαστο αγώνα που θα φέρει την νέα απελευθέρωση από τα δεσμά των τροικανών” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νικολόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι “η φωτιά που σιγοκαίει με την προταθείσα νέα συμμαχία με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα φουντώσει γρήγορα και θα κατακάψει τα συμβόλαια της παράδοσης της Πατρίδας και του Λαού στους ξένους δανειστές- αποικιοκράτες. Θα απλωθεί σαρωτική και νικηφόρα σ’ όλη την επικράτεια και θα συγκροτήσει το παγκοίνως ποθούμενο γρανιτένιο εθνικό αντιμνημονιακό μέτωπο”.

Για το θέμα της εκλογές νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι «ο επόμενος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου πρέπει να είναι κεντροδεξιός, αλλά η εκλογή του θα πρέπει να προκύψει από νέα Βουλή.»

Η εισήγηση του Νίκου Νικολόπουλου:

1 σχόλιο:

  1. Τουλάχιστον κάποιοι έντιμοι ένθρωποι κινουνται... Ας μαζευτεί κοντά, όποιος έχει πατριωτικό φιλότιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...