Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Διαδήλωση κατά του Ισλάμ στη Γερμανία



Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι
συμμετείχαν σε μια νέα διαδήλωση κατά του Ισλάμ που διοργανώθηκε στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας αψηφώντας τις εκκλήσεις του γερμανικού πολιτικού κόσμου να μείνουν μακριά από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει το αντι-ισλαμικό κίνημα PEGIDA (Ευρωπαίοι πατριώτες κατά του εξισλαμισμού της Εσπερίας). 
Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές κατά του Ισλάμ ήταν περισσότεροι από 40.000 αλλά η αστυνομική διεύθυνση της Δρέσδης κατέβασε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε περίπου 25.000 ανθρώπους. Κα αυτός ο αριθμός όμως είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τους 18000 που είχαν συγκεντρωθεί στην προηγούμενη αντι-ισλαμική εκδήλωση στη Δρέσδη την περασμένη εβδομάδα.



Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χέικο Μας ήταν ένας από τους πολλούς κορυφαίους πολιτικούς που παρότρυνε τους διοργανωτές της εκδήλωσης του PEGIDA στη Δρέσδη να μην «καταχραστούν» τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού.
Οι επικριτές του PEGIDA, συμπεριλαμβανομένων όλων των κύριων κομμάτων της Γερμανίας, αλλά και προσωπικά της καγκελαρίου Μέρκελ έχουν κατηγορήσει την οργάνωση αυτή ότι «αξιοποιεί» την επίθεση στο Παρίσι για να ξεσηκώσει φυλετικό μίσος. «Οι φρικτές πράξεις στο Παρίσι είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το PEGIDA είναι απαραίτητο» απαντά ο Λουτζ Μπάχμαν ένας από τους διοργανωτές των εβδομαδιαίων αντι-ισλαμικών εκδηλώσεων στη Δρέσδη.
Μάλιστα οι διαδηλωτές της Δρέσδης αποδεχόμενοι τις παροτρύνεις των μελών του PEGIDA κρατούσαν πανό και φορούσαν μαύρες κορδέλες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα της σφαγής στο Παρίσι. Μια αφίσα των διαδηλωτών εμφάνιζε και την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να φοράει ισλαμική μαντίλα.
Αν και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων του PEGIDA επιμένουν ότι δεν ευθυγραμμίζονται με την άκρα δεξιά στη Γερμανία, πολλοί μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών έφεραν διακριτικά και ρούχα που χρησιμοποιούν οι νεοναζί.
Σε αντίθεση πάντως με τη Δρέσδη σε άλλες πόλεις της Γερμανίας διοργανώθηκαν εκδηλώσεις εναντίον της ισλαμοφοβίας και του PEGIDA με την αστυνομία να ανεβάζει τον αριθμό των διαδηλωτών σε αρκετές χιλιάδες.

http://greeknation.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...