Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κόλιν Πάουελ: «Το Ισραήλ έχει 200 πυρηνικά όπλα - Θα τα ρίξει όλα στο Ιράν αν...»



του Πάνου Σπαγόπουλου

Το Ισραήλ διαθέτει 200 πυρηνικά όπλα εγκατεστημένα σε διάφορες χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πλατφόρμες και όλα στοχεύουν το Ιράν με την προοπτική να το κτυπήσουν αν αποκτήσει πυρηνικά όπλα!



Αυτό αποκαλύπεται στα προσωπικά mail αποκαλύφθηκαν στα DC Leaks με συντάκττη τον Colin Powell, πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και πρώην υπουργό Εξωτερικών

Ο Powell έγραφε στον χρηματοδότη του Δημοκρατικού κόμματος και φίλο του Jeffrey Leeds αναφορικά με την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού  Benjamin Netanyahu στο αμερικανικό Κογκρέσο. Στις 3 Μαρτίου του 2015 και στις ενστάσεις που είχε αναφορικά με την επικείμενη τότε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, η οποία επιτεύχθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

«Οι διαπραγματευτές δεν μπορούν να πετύχουν ότι ζητάει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Powell για τον Netanyahu στο επίμαχο email του.

Το Ισραήλ όπως σημειώνουν διεθνή δημοσιεύματα έχει την πολιτική του «μη σχολιασμού» σε ότι αφορά το πυρηνικό του οπλοστάσιο, αν και είναι «κοινό  μυστικό» ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Κάποιοι Ισραηλινοί αναλυτές ανεβάζουν τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που διαθέτει το Ισραήλ στα 400, η αποκάλυψη όμως του Powell, για τον συγκεκριμένο αριθμό είναι η πλέον αξιόπιστη πηγή, καθώς δεν μπορεί άλλος να γνωρίζει καλύτερα.

«Τέλος πάντων», αναφέρει ο Powell  «οι Ιρανοί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα και μόνο πυρηνικό και αυτό όταν το καταφέρουν να το φτιάξουν.

Τα “παιδιά” στην Τεχεράνη γνωρίζουν επίσης πως το Ισραήλ έχει 200 και όλα κοιτούν την Τεχεράνη, ενώ εμείς έχουμε χιλιάδες.

Όπως είχε πει και ο Ahmadinejad:

“Τι θα κάνουμε μόνο με το ένα; Θα το γυαλίζουμε;”

Έχω μιλήσει δημόσια τόσο για το Ιράν όσο και για την Βόρεια Κορέα. Θα γκρεμίσουμε το μόνο πράγμα για το οποίο νοιάζονται: Την επιβίωση του των καθεστώτων τους. Πως, που, θα μπορούσαν να δοκιμάσουν έστω ένα;», έλεγε ο Powell στο email του, με τη διαφορά όμως ότι τουλάχιστον η Βόρεια Κορέα το δοκίμασε στις 9 Σεπτεμβρίου προκαλώντας σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο πρώην αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχε υποστηρίξει δημόσια την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν λέγοντας πως πρόκειται για μια καλή συμφωνία, σε ένα άλλο όμως email του λίγους μήνες αργότερα με τον ίδιο αποδέκτη εξέφραζε την δυσπιστία του ότι το Ιράν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μια πυρηνική δοκιμή σύντομα, προσθέτοντας πως οι κυρώσεις που υπήρχαν στο Ιράν δε θα μπορούσαν τελικά να το αποτρέψουν από το να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα εάν το ήθελε.

«Οι Ιρανοί λένε, και ορθώς, ότι έχουν κάθε δικαίωμα στο να εμπλουτίζουν ουράνιο για ενεργειακούς σκοπούς.

Οι Ρώσοι τους βοήθησαν να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο τέτοιο, στο Busher. Δεν μπορούμε να βρούμε αρκετές κυρώσεις για να τους αναστείλουμε τις προσπάθειες, αλλά ακούγονται και αρκετές BS για την πρόοδο που έχουν κάνει.

Ο Bibi (το υποκοριστικό του Νετανιάχου) αρέσκεται στο να λέει ότι το Ιράν είναι ένα χρόνο μακριά από την κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας, όπως και οι δικές μας υπηρεσίες. Το λένε αυτό όμως κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολο», ανέφερε ο Powell.

Στην ίδια ομάδα των email που διέρρευσαν ο Powell χαρακτηρίζει τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα Donald Trump ως «εθνική ντροπή διεθνή παρία» και την Hillary Clinton ως «άπληστη και όχι εύκολα εξελίξιμη».

Σύμφωνα πάντως με την αμερικανική Washington Post, πίσω από τις υποκλοπές και διαρροές των email τόσο του Powell όσο και της Clinton βρίσκονται Ρώσοι χάκερ.

http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...